Použito z webu TICK.CZ Determinanty (členy a/the/-) dávají se k podstatným jménům doplňují, “určují” jeho význam a/an, the, (-) Členy my, your, his, her,...

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁJMENA- osobní, přivlastňovací a předmětová
Advertisements

Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Členy.
Zájmena (osobní) I have got / We have got Angličtina 7. ročník
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Zájmena přivlastňovací
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Počitatelná podstatná jména
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Kocourková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
POČITATELNOST PODSTATNÝCH JMEN
COUNTABLE AND UNCOUNTABLE NOUNS
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
stručný přehled a závěrečné procvičení
Relative Clauses Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_03 Název materiálu: Zájmena Tematická oblast: Angličtina 1. ročník – strojírenské obory Anotace: Zájmena.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_04_AJ1G Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Ukazovací zájmena.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Existuje člen určitý (definite article), člen neurčitý (indefinite article) a člen nulový (zero article). Neurčitý a) Má tvar „a“ před vyslovovanou souhláskou.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Articles VY_22_INOVACE_23 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_435_Počitatelnost podstatných jmen AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
VY_22_ZAZNAM_ Aj.I.3.BD.35 There is,there are. Když říkáme, že někde něco nebo někdo je, použijeme k tomu vazbu There is nebo There are. There is pokud.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Martin Krčmař. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková.
Počitatelná a nepočitatelná podstatná jména Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
COUNTABLE and UNCOUNTABLE NOUNS Markéta Zakouřilová VY_32_INOVACE_107 ZŠ Jenišovice.
ČLENY PODSTATNÝCH JMEN člen neurčitý člen určitý Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radek Dlouhý Základní škola Kolín III.,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Countable and Uncountable Nouns, some, any, a/ an
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_18
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA2_04
OPAKOVÁNÍ 7.ročník 1. – 3. lekce
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_427_Zájmena neurčitá a ukazovací AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
Articles /členy/ Articles /členy/ 1. The definite article /určitý/ : The sun The sun 2. The indefinite article /neurčitý/ : A car An apple A car An apple.
Revision test Relative clauses.
 Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Bc. Lucie Ševčíková  VY_22_INOVACE_2.2.2 AJ8,9g_23  Téma: členy   8.
 Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Bc. Lucie Ševčíková  VY_22_INOVACE_2.2.2 AJ8,9g_27  Téma: grammar game 
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
(a) little, (a) few málo, trochu vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Marcela Götzová ČísloVY_32_Inovace_3299 NázevPronouns Téma hodinyZájmena PředmětAnglický jazyk Ročník/y/5.B.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ilona Jurčeková NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_AJ_12 TÉMA:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
AUTOR : Mgr. Alena Bartoňková NÁZEV : VY_32_INOVACE_13_08_A7_Bartonkova TÉMA : Složeniny some – thing, body OBSAH : Složeniny some – thing, body ČÍSLO.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Hana Kletečková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ K 05 Přivlastňovací zájmena – 5. tř.
Some/any Zájmenné a příslovečné složeniny vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Anglický slovosled v oznamovací větě CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_3209_AJ6 ©Dagmar Markova,2012 Masarykova základní škola Zásada, okres Jablonec.
Integrovaná střední škola v Semilech 28. října 607, Semily.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ČLENY /ARTICLES/ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Jurajdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Název školy: Autor: Mgr. Věra Tománková
Neurčitá zájmena SOME, ANY, NO
Určitý a neurčitý člen - a/ an, the
Anglický jazyk – Definite Article: The - 9.ročník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Věra Tománková Project 2
Present perfect nebo past simple
AUTOR: Mgr. Ilona Jurčeková NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_AJ_20
Quantifiers.
She has got blond hair, green eyes and freckles.
FAMILY.
ANGLICKÝ JAZYK ČLOVĚČE, NEZLOB SE !
VY_22_INOVACE_23.AJ.7 GRAMATICKÉ ČLENY I. (Articles I.) Ročník: 7.
VY_22_ INOVACE_ 02_ ANGLICKÝ JAZYK 5
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640,
Transkript prezentace:

Použito z webu TICK.CZ Determinanty (členy a/the/-) dávají se k podstatným jménům doplňují, “určují” jeho význam a/an, the, (-) Členy my, your, his, her,... Přivl. zájmena this, that, these, those Ukazovací zájmena podstatné jméno a book (nějaká „neurčitá“ kniha) the book (ta „konkrétní“ kniha) my book (moje kniha) this book (tato kniha)

Použito z webu TICK.CZ a/an Neurčitý člen the/the Určitý člen - nulový člen - zmiňujeme se o něčem poprvé - říkáme, čím kdo,co je (např. povolání) - myslíme na věc již určenou (chápeme, co má druhý na mysli) - nepočitatelné slovo [U] - množné číslo Členy

Použito z webu TICK.CZ a/an Neurčitý člen Zmiňujeme se o něčem poprvé (Je to neurčené, obecné, jedno z mnoha.) It‘s a giraffe. (Je to „nějaká“ neurčená žirafa.) (fráze: There‘s a...) kde něco je There‘s a dog next to your bike. (Vedle tvého kola je nějaký pes.) Říkáme, čím kdo, co je (např. povolání) „Racek“ is a small bird. I‘m a teacher. (Jsem učitelem.) podstatné jméno

Použito z webu TICK.CZ the/the určitý člen podstatné jméno Víme, o co se konkrétně jedná It‘s the giraffe. (Je to ta „konkrétní“ žirafa. Víme, která to je. Už jsme se o ní zmiňovali, nebo je to jasné ze souvislostí.) He was home and opened the fridge. (Ta lednička u něj doma.) Jediná věc. (a když je něco nej ) The sun is yellow. (Jedno naše slunce.) The tallest building is in.... (Nejvyšší budova je v....) Zažité fráze (např. časové fráze) in the morning /afternoon

Použito z webu TICK.CZ - bez členu a podstatné jméno nepočitatelná podst. jména [U] I don‘t have (-) money. (Nemám peníze. Money [U]) Mohu zde ale použít „some“ (some money – nějaké peníze) Množné číslo (pokud je to něco neurčitého, obecného) There are (-) beautiful cars. (Jsou tam „nějaká“ krásná auta.) Mohu zde ale použít „some“ (some cars – nějaká auta) Zažité fráze (např. časové fráze) at (-) night, at (-) home Vlastní jména (osoby, města, měsíce, dny...) Vlasta, Prague, May, Wednesday

Použito z webu TICK.CZ Cvičení (doplň správný tvar členu a/the) 1.He‘s __ pilot. 2.I met a beautiful woman this mornig. ___ women wore a red skirt and a black top. 3.I‘d like to get __ best bike you have 4.__ mouse eats everything. 5.“It‘s in __ cupboard,“ said the mum. 6.We‘ll meet in __ morning, right? 7.There‘s __ boy behind your car.

Použito z webu TICK.CZ Klíč (a/the) 1.He‘s a pilot. 2.I met a beautiful woman this mornig. The women wore a red skirt and a black top. 3.I‘d like to get the best bike you have 4.A mouse eats everything. 5.“It‘s in the cupboard,“ said the mum. 6.We‘ll meet in the morning, right? 7.There‘s a boy behind your car. 1.čím kdo je 2.dříve určeno 3.jedinečné – NEJ 4.obecné 5.víme, o jakou skříňku se jedná 6.fráze 7.vazba There‘s a

Použito z webu TICK.CZ Cvičení (doplň „a“ nebo „bez členu“) 1.I need _ money. 2.My name is _Petr. I was born in _ May. 3.I bought _ new notebook. 4.He‘s at _ school. 5.I‘ve got _ beautiful car. 6.I like _ fast cars. 7.Martina has got _ long black hair.

Použito z webu TICK.CZ Klíč (a/_) 1.I need _ money. (nepočitatelné) 2.My name is _ Petr. I was born in _ May. (název, velké písmeno) 3.I bought a new notebook. (počitatelné, obecné j.č.) 4.He‘s at _ school. (fráze, instituce) 5.I‘ve got a beautiful car. (počitatelné, obecné j.č.) 6.I like _ fast cars. (množné číslo) 7.Martina has got _ long black hair. (nepočitatelné)