Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."— Transkript prezentace:

1 Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0713 Název projektu:Zvyšování klíčových aktivit Předmět, ročník:Anglický jazyk, 2. ročník Název sady vzdělávacích materiálů: Grammar Elementary Sada číslo:ICT-62 Pořadové číslo vzdělávacího materiálu: 02 Označení vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_ICT-62-02 Téma vzdělávacího materiálu:Pronouns Druh učebního materiálu:Prezentace Autor:Mgr. Vlasta Galisová Anotace: Cílem prezentace je seznámit žáky se zájmeny ve funkci podmětu (osobními zájmeny), s předmětnými zájmeny a se zájmeny přivlastňovacími. Metodické poznámky: Materiál je vhodný k opakování pro 1. a 2. ročník maturitního oboru, popř. i pro obory učební. Datum vytvoření:14. 10. 2012 Ověření ve výuce:17. 10. 2012

2 Pronouns

3  A pronoun is a word that can be used in place of a noun or a noun phrase.  Jane is at home. She reads a book.  My brother works at school. He is a teacher.  Zájmeno je slovo, kterým můžeme nahradit podstatné jméno.

4 II know Tom. weWe know Tom. youYou know Tom. heHe knows Tom. sheShe knows Tom. theyThey know Tom.

5 Tom knows me.me Tom knows us.us Tom knows you.you Tom knows him.him Tom knows her.her Tom knows them.them

6 I → myI like my house. We → ourWe like our house. You → yourYou like your house. He → hisHe likes his house. She → herShe likes her house. They → theirThey like their house.

7  It is my money. It is mine.  It is our money. It is ours.  It is your money. It is yours.  It is his money. It is his.  It is her money. It is hers.  It is their money. It is theirs.

8  Whose book is this? (=Is it your book? His book? My book?) It is mine. It is his. It is yours. Čí je ta kniha? Je to tvoje kniha? Je moje. Je jeho. Je tvoje.

9  Do you know that man?  Yes, I know him, but I can’t remember his name.  He didn’t have an umbrella, so she gave him hers.  I’m going out with a friend of mine this evening.

10  MURPHY, R. Essential Grammar in Use. 3. vyd. Cambridge: CUP, 2007. ISBN 978-0-521-67543-7.

11  Who is that woman? Why are you looking at ___.  I don’t like dogs. I’m afraid of________.  We’re going out. You can come with ___.  I’m talking to you. Please listen to ______.  Maria likes music. _____plays the piano.  Do you know the man? Yes, I work with ____.

12  Její rodiče žijí v Praze.  Ten dopis není pro mne.  Líbí se mu jejich dům.  Čí je ta kniha? Je její.  Naše škola je větší než jejich.  Tyto lavice jsou pro ně, tamty pro nás.

13


Stáhnout ppt "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google