Deník původů jídel Výzkum studentů GPJP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Anketa a testování pitné vody
Advertisements

Reportáž – naše jídelna Vše, co pot ř ebujete v ě d ě t… Anna Sedláčková Natálie Jermanová.
Aby se mu lépe vedlo… ?…Dobrovodskému potoku
19 – 20 století.  Byl to vynikající fyzikální chemik  Narodil se v Praze v rodině profesora práv  Studoval na gymnáziu v Praze (zajímaly ho především.
VY_52_INOVACE_PRV.3.19_Česká republika_pracovní list
Základní škola při Biskupském gymnáziu Krupka 1 - Bohosudov
The H-CUBE Project is co-funded by the European Commission (Executive Agency for Health and Consumers) VHB, VHC, HIV – tři vážné hrozby pro maldé lidi.
O upírech a jejich životě. Upíři musí pít jen lidskou krev Upíři jsou nelítostní a zlí Upíři nemohou žít mezi lidmi Upíři nemohou vycházet na sluneční.
Moderní způsob zjišťování postojů veřejnosti k veřejné hromadné dopravě osob Ing. Zdeněk Strádal.
Rétorika Etymologie Dialektologie
TISKOVÁ KONFERENCE KVALITNÍ EVROPSKÝ VÝROBEK.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_CESKYJAZYK1_19
Evropa po třicetileté válce
SOCIOLOGIE Sociologický výzkum. 1 Sociologický empirický výzkum, je nástrojem, umožňujícím řešit určitý problém.
semestrální práce z předmětu mab
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:30 Příjezd: 14:00
Petr Sádlík, Tomáš Rudolecký,
VY_32_INOVACE_3D.9.05 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Masarykovo gymnázium.
VÝZKUM V OŠETŘOVATELSTVÍ
Mezinárodní výzkum dospělých Programme for the International Assessment of Adult Competencies První zjištění z výzkumu OECD PIAAC MŠMT, Tento.
Naše škola se nachází v obci jménem Ludgeřovice.
Jak to bylo doopravdy Tereza Kohoutová.
Nová slova: Lekce 7 Fill in the blanks with the appropriate vocabulary words from Lesson 7 of Contemporary Czech by Michael Heim. Remember to decline nouns.
Moje třída.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_10
DKV část 31 Design kvantitativního výzkumu 4. část ( ) Jiří Šafr UK FHS Historická sociologie (LS 2010)
STŘEDNÍ EVROPA Jan Dušek.
Projektový den- kompozer. Úvod Na úvod jsme se všichni odebrali do počítačové učebny, kde jsme se rozdělili do dvojic. Pan učitel nás seznámil s dnešním.
Osmák degu.
Mé záliby a koníčky.
Člověk a zdraví Výchova ke zdraví Stravovací pojmy VY_32_INOVACE_12 Sada 8 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
NÁZORY CIZINCŮ NA PROCES POSKYTOVÁNÍ OŠETŘOVATELSKÉ PÉČE V ČESKÉ REPUBLICE Vaňáčková, I.; Beharková, N.; Pokorná, A.
VÍTÁMVÁS CUP 2006 Turnaj ve stolním STIGA hokeji.
Prezentace určená k propagaci MGV

Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými.
Zahrani č ní obchod Č R v roce 2014 Zpracoval: Ing. Otto Dan ě k – místop ř edseda AE (dle údaj ů Č SÚ) 1.
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
Typy výzkumu  Kvantitativní  Kvalitativní  Smíšený  První zkoumá kolik lidí si co myslí atd …  Druhý co přesně si lidé myslí  Třetí je kombinací.
Vsetín Město ve kterém žiji
VYTVOŘENÍ RODINNÉHO ROZPOČTU. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
VY_32_INOVACE_13_1_7 Ing. Jan Voříšek  Odkud pochází názvy organických látek jako:  kyselina citronová,  kyselina mravenčí,  močovina,  morfium,
DUM I. / 13. pohlednice Bc. Zdeněk Klíma. Pohlednice.
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Export služeb Drobných,malých a středních podnikatelů ve stavebnictví František Holec prezident Svaz drobných,malých, středních zaměstnavatelů ve stavebnictví.
Bc. Jaromír Šetek VNÍMÁNÍ ZEMĚ PŮVODU ZNAČKY A ZEMĚ PŮVODU PRODUKTU VEDOUCÍ PRÁCE: Ing. Pavel Štrach, Ph.D. et Ph.D.
M Ý M A O Č I M A TEREZA NAVRÁTILOVÁ. ANGLIE-2002/STUDIJNÍ POBYT Do Anglie jsem byla poslána (letecky) svým milovaným otcem, prostřednictvím Student Agency.
EXPO 2015, Milán (IT), Nabídka spolupráce na prezentaci Jihomoravského kraje.
Kde se používá 2.pád?. 2. pád + předložka 2.p. používají předložky místa (do, z/ze, u, od):  DO – Jedu do Prahy. Jdu do města. (otázka Kam?)  Z/ZE –
VY_32_INOVACE_Fi_III_24 Název Státní poznávací značky motorových vozidel evropských zemí Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Vztah Čechů k charitě Ondřej Tomas, GfK Czech.
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
Dělení mnohočlenu mnohočlenem
Závěrečná zpráva projektu Karmelka
Projekt Karmelka: Školní kiosek
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
Přírodopis – 6.ročník Hmyz - bezkřídlí VY_32_INOVACE_
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření VY_32_Inovace_D_9_20_20
3 ROKY ZKUŠENOSTÍ NA ŠKOLÁCH
Naše 7 Třída.
Průzkum trhu. Průzkum trhu Předpoklad úspěchu podniku = dobrá znalost trhu Význam Předpoklad úspěchu podniku = dobrá znalost trhu.
Hádej, kdo jsem? NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Wilhelm Conrad Röntgen
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Prezentace výzkumu Zbiroh 2018
Kdo jsme Česká asociace studentů adiktologie, z. s. je univerzitním spolkem studentů adiktologie působící na území České republiky a pracující na základě.
Transkript prezentace:

Deník původů jídel Výzkum studentů GPJP

Autoři Na tomto projektu se podílelo mnoho lidí, největší díky však patří: Studentům třetího ročníku GPJP a GKS Tereza Teichmanová, Katarina Brányiková, Michal Zelenský, Jitka Benešová, Edward Cimini, Michal Hruška, Filip Hledík, Jaroslav Ouhrabka, Honza Malecha a další… Profesorům Tomáš Kasper, Tereza Kocová a Libor Jelen

Cíle výzkumu průzkum chování českých spotřebitelů zvýšit zájem o původ potravin a nápojů, které jsou součástí našich jídelníčků

Hypotéza českých potravin je na našich stolech málo většina jídel, které konzumujeme pochází ze zahraničí u velké části potravin nelze dohledat, odkud pochází (není uvedeno na obale)

Metodika do deníku oslovené osoby zaznamenávali veškeré jídlo a pití, které během celého dne (po dobu jednoho týdne) snědli a vypili u každého jídla i pití, které se na seznamu objeví, musí být zaznamenána informace o jeho původu (popř. informace, že to nelze dohledat)

Respondenti deníků našim cílem bylo oslovit 20 studentů a 5 pedagogů našeho gymnázia, kteří by deník po dobu jednoho týdne vyplňovali skutečně jsme oslovili více lidí kvůli přesnosti výzkumu problémy (moc dlouhé, náročné, nezájem... atd.)

A výsledek???

Tady je… 1 = Česká republika 2 = Neznámý původ 3 = Německo 4 = Španělsko 5 = Indie 6 = Holandsko 7 = Zbytek zemí s procentuálním podílem pod 1 % (Itálie, Anglie, Polsko,…)

Závěr Zjistili jsme, že jsme docela na omylu, neboť valná většina potravin pochází z území České republiky (pokud naši respondenti opravdu vědí odkud potraviny jsou…) Nikdo nám bohužel nemůže zaručit, že lidé co vyplňovali tyto dotazník