Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými."— Transkript prezentace:

1 Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými útvary a to dodává našemu městu opravdovou krásu. Na Vsetíně se mi nejvíc líbí nově zrekonstruované náměstí mezi Střední zdravotnické školy a Masarykova gymnázia Vsetín, na kterém si můžete v těžkých dnech posedět, popřemýšlet a relaxovat. vsetínské náměstí

2 Masarykovo gymnázium je škola, kterou právě navštěvuji. Musím říct, že se mi tu zatím líbí. Jídlo je dobré, učitelé jsou příjemní a se spolužáky vycházím dobře. Na škole se mi nejvíce líbí hodiny praktik biologie ( jsou velice zajímavé) a hodiny informatiky, protože je tu zábava a alespoň se naučím pracovat s webem, prezentací apod. Školu jsem si vybrala, protože si myslím, že je to dobrá volba, která by mi mohla pomoct vystudovat obor, o který se zajímám, také kvůli dobré pověsti školy.

3 Zlínský kraj Zlínský kraj je podle mého názoru opožděný ve srovnáním například s Ostravou nebo Brnem, ale celkem se mi tu líbí. Když se řekne Zlínský kraj, vybavím si hokej a politiku. Myslím si, že náš kraj je celkem odříznutý od medií a nic moc se u nás neděje. Ve Zlíně se mi nejvíce líbí domky postavené Tomášem Baťou, zakladatelem obuvnické firmy Baťa.

4 Morava je známá především pěstováním a výrobou vína, slivovice atd. a nálezama z pravěkých období. Morava Moravská krajina se mi velice líbí, dlouhé, rozsáhlé planiny, vysoké lesovité kopce dodávájí Moravě tu pravou krásu. Nejoblíbenější místo na Moravě pro mě je Brno, byla jsem tu sice párkrát, ale doufám, že se tu v budoucnu odstěhuju.

5 Česká Republika Česká Republika je krásná země, je tu mnoho přistěhovalců, ale taky mnoho mladýh lidí odtud odchází do světa. Já bych tu určitě zůstala. Nejen, že máme krásnou a obdivuhodnou přírodu, ale také si myslím, že v oblasti ekonomické jsme na tom celkem líp než v ostatních některých zemí. Našim hlavním městem je Praha, centrum historie naší republiky. Opravdovou krásou Prahy je podle mého názoru Orloj a Karlův most - 2 historické skvosty.

6 Evropa Evropa je hodně rozmanitá. Je tu spoustu různých národností, tradic, jazyků, měn, kultur a všeho možného. Monako - krásné knížectví, které se rozléhá na Azurovém pobřeží. Symbolem monaka je nádherná příroda a luxus. Barcelona - druhé největší město ve Španělsku známé předevší díy fotbalu, ale taky bohaté historie.

7 Monako Barcelona

8 Země Země je ještě víc pestřejší než Evropa. Jsou tu státy, které plýtvají surovinami např. vodou, např. USA a jsou tu státy, které mají značně nízký úbytek těchto surovin, např. Afrika Čína - stát, který "vládne" naší Zemi. Čína je velmi bohatý stát, v Číně se všechno vyrábí a pak rozváží dál do světa. USA - stát plný emigrantů, fastfoodů a slavných osobností.

9 Čína USA

10 ZDROJE http://cs.wikipedia.org/ https://www.google.cz/obrazky Velká většina textu je vymyšlená a podána svými slovy. Děkuji za pozornost. Vypracovala: Klára Paroušková Třída: 1.B


Stáhnout ppt "Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými."

Podobné prezentace


Reklamy Google