Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Náš kraj - Moravskoslezský kraj

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Náš kraj - Moravskoslezský kraj"— Transkript prezentace:

1 Náš kraj - Moravskoslezský kraj
Moravskoslezský kraj leží na východě České Republiky.

2 Moravskoslezský kraj Moravsko slezský kraj sousedí s: Olomouckým krajem a Zlínským krajem. Ústředním městem Moravskoslezského kraje je OSTRAVA. Moravskoslezský kraj je 7 největší kraj ze všech českých krajů.

3 Krásy „Našeho kraje“ Moravskoslezský kraj je krajem příležitostí, jenž může nabídnout každému návštěvníkovi z nepřeberné škály letních a zimních sportů. K návštěvě kraje Vás zvou Jeseníky a Beskydy, které patří k tradičním cílům turistů během celého roku. Naleznete v nich horská střediska jako Radhošť, Ovčárna pod Pradědem nebo Velké Karlovice. Při výletech po kraji můžete nalézt některou z chráněných krajinných oblastí jako městská památková rezervace Štramberk, prales Mionší a rašeliniště Revíz. Pro ty co se rádi vydávají do historie mohou zavítat na hrad Hukvaldy rodiště Leoše Janáčka, zámek v Kravařích a nebo se projít po jedinečném náměstím v Novém Jičíně s prohlídkou Žerotínského zámku.

4 Průmysl „Našeho kraje“
Typickým znakem moravskoslezského kraje byl těžký průmysl a hornická činnost nejvíce v OSTRAVĚ. Z té doby zůstalo v kraji nespočet technických památek, které mají šance na zápis do seznamu světového dědictví UNESCO jako například areál dolní Vítkovice.

5 Sport Můžeme nají třeba AQUAPARKY v :Bohumíně, Frýdku-Místku, Frýdlantu nad Ostravicí, Ostravici a Rýmařově Závodní plavání je v : Opavě(KPSOp), Ostravě(KPSOs), Krnově(Tj Krnov) atd… In-line bruslení má zálibu všude na Moravě i ve Slezsku Lyžovat můžeme např. v Bekydách, Jesenících atd…

6 Můj znak MORAVSKOSLEZSKÉHO kraje
Tento znak by měl bý našim znakem.


Stáhnout ppt "Náš kraj - Moravskoslezský kraj"

Podobné prezentace


Reklamy Google