Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nová slova: Lekce 7 Fill in the blanks with the appropriate vocabulary words from Lesson 7 of Contemporary Czech by Michael Heim. Remember to decline nouns.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nová slova: Lekce 7 Fill in the blanks with the appropriate vocabulary words from Lesson 7 of Contemporary Czech by Michael Heim. Remember to decline nouns."— Transkript prezentace:

1 Nová slova: Lekce 7 Fill in the blanks with the appropriate vocabulary words from Lesson 7 of Contemporary Czech by Michael Heim. Remember to decline nouns and adjectives and to conjugate verbs correctly.

2 Nová slova: Lekce 7 1.—Kolik je hodin? —Pět. —___? Neslyšela jsem vás.

3 Nová slova: Lekce 7 1. —Kolik je hodin? —Pět. —Prosím? Neslyšela jsem vás. 2. Je 5:59. Je ___ šest hodin.

4 Nová slova: Lekce 7 1.—Kolik je hodin? —Pět. —Prosím? Neslyšela jsem vás. 2. Je 5:59. Je skoro šest hodin. 3. Martin má rád politiku. Sleduje politickou ___ Přátel piva.

5 Nová slova: Lekce 7 3. Martin má rád politiku. Sleduje politickou stranu Přátel piva. 4. Já jsem nový student a nevím, co mám tady dělat. ___ mi, prosím.

6 Nová slova: Lekce 7 3.Martin má rád politiku. Sleduje politickou stranu Přátel piva. 4. Já jsem nový student a nevím, co mám tady dělat. Porad’te mi, prosím. 5. Profesor Hronek je slavist. Pracuje na ___ slovanských jazyků na filozofické ___.

7 Nová slova: Lekce 7 5. Profesor Hronek je slavist. Pracuje na katedře slovanských jazyků na filozofické fakultě. 6. Viděla jsem zajímavý ___ o České republice v NY Times.

8 Nová slova: Lekce 7 5. Profesor Hronek je slavist. Pracuje na katedře slovanských jazyků na filozofické fakultě. 6. Viděla jsem zajímavý článek o České republice v NY Times. 7. Nevíme, co znamená „kybernetika“. Prosím, vysvětlete nám ___ toho slova.

9 Nová slova: Lekce 7 7. Nevíme, co znamená „kybernetika“. Prosím, vysvětlete nám význam toho slova. 8. Václav si myslí, že je velmi chytrý, ale podle mého ___ je blbec.

10 Nová slova: Lekce 7 7.Nevíme, co znamená „kybernetika“. Prosím, vysvětlete nám význam toho slova. 8. Václav si myslí, že je velmi chytrý, ale podle mého názoru je blbec. 9. Ruština a polština jsou ___ jazyky.

11 Nová slova: Lekce 7 9. Ruština a polština jsou slovanské jazyky. 10. Václav nezná Honzu. On ___ neví, kdo to je.

12 Nová slova: Lekce 7 9. Ruština a polština jsou slovanské jazyky. 10. Václav nezná Honzu. On vůbec neví, kdo to je. 11. —Nemohu tu báseň přeložit! —Ale můžeš! Musíš se ale ___.

13 Nová slova: Lekce 7 11. —Nemohu tu báseň přeložit! —Ale můžeš! Musíš se ale snažit. 12. Tady máme všechno: peníze, auto, jídlo. Máme tady dobrý ___.

14 Nová slova: Lekce 7 11. —Nemohu tu báseň přeložit! —Ale můžeš! Musíš se ale snažit. 12. Tady máme všechno: peníze, auto, jídlo. Máme tady dobrý život.


Stáhnout ppt "Nová slova: Lekce 7 Fill in the blanks with the appropriate vocabulary words from Lesson 7 of Contemporary Czech by Michael Heim. Remember to decline nouns."

Podobné prezentace


Reklamy Google