Územní plán Liberec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ÚZEMNÍ ROZHODOVÁNÍ POSTUPY PŘI EXISTENCI RŮZNÝCH NÁSTROJŮ ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A RŮZNÝCH TYPŮ ÚZEMÍ Ing. arch. Miriam Blažková ÚÚR Brno říjen 2006.
Advertisements

Územní plánování pracovní porada s ORP Vyhodnocování územního plánu a jeho změny - § 55 SZ Zpracoval: Martin Herzog 7. června 2013.
Společné jednání nad otázkami koncepčních možností budoucího financování sportu v Libereckém kraji. Financování sportu ve Statutárním městě Liberec Vypracoval:
Evidence územně plánovací činnosti systém ILAS
Porada pracovníků měst a obcí Královéhradeckého kraje vykonávajících agendu na úseku územního plánování a stavebního řádu část územní plánování 18. prosince.
Stavební zákon po novele s účinností od
Pořizování územního plánu (vztah k dotčeným orgánům)
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
NÁMITKY A PŘIPOMÍNKY Návrh rozhodnutí o námitkách a vyhodnocení připomínek podle ustanovení § 53 stavebního zákona.
24. Obsah katastru nemovitostí a jeho uspořádání
Nástroje územního plánování
Návrh územního plánu Jihlava 1. ETAPA. Modrá – varianta A mezi sídlištěm a hřbitovem Červená varianta B Za hřbitovem (stávající holobyty)
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
Územní plán Prahy: Jaká je situace? Martin Skalský / Vendula Zahumenská Praha  listopad 2013.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Pořizování územního plánu
PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha - Bratislava
č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
Proces pořizování územně plánovací dokumentace
! Proces pořízení územního plánu
úřad územního plánování
Zhodnocení potřeby vymezení nových zastavitelných ploch Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje KÚPK.
Stavební uzávěry Krajský úřad Plzeňského kraje
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Novela stavebního zákona
1 Stavební zákon - účast veřejnosti Jitka Bělohradová.
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva Vybrané otázky práva životního prostředí Přednáška č. 2.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva Právo životního prostředí I.
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva.
1 ÚZEMNÍ PLÁN RYCHVALD AKTUÁLNÍ STAV POŘIZOVÁNÍ ZASTUPITELSTVO MĚSTA
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Územní studie řešení přeložky silnice I/44 ve vztahu k protipovodňové ochraně obcí na řece Desné, Velké Losiny.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
Porada pro ÚÚP dne Poznatky z oblasti ÚPČ Ing. Gabriela Šípková Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního řádu.
Koordinace územních plánů a pozemkových úprav Ing. Jan Kaiser – Státní pozemkový úřad – Pobočka Domažlice.
Územně plánovací dokumentace Vybrané problémy pořizování a zpracování ve vztahu k DO.
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Stanoviska DO při projednávání Návrhu ÚPD
Povolení kácení dřevin rostoucích mimo les
Lhůta pro pořízení územní studie
Umisťování staveb.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
Posuzování vlivů na životní prostředí v procesu územního plánování
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
Pořizovatelská praxe Poznámky k pořizování územně plánovací dokumentace: Problematika zastavěnosti pozemku, indexu zastavěnosti Územní studie – konzultace,
Územní plánování v ORP Pacov
Územní plánování Michal Matouš
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Stavební právo.
územního plánování na obcích v roce 2007
Územní plán Liberec.
Územní plán Liberec.
Územní opatření o stavební uzávěře
Aktualizace ZÚR PK Krajský úřad Plzeňského kraje
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Územní plán Liberec

Co je územní plán? stanovuje základní koncepci rozvoje území obce a ochrany jeho hodnot pořizuje se pro celé území obce je závazný pro rozhodování v území – vydávání územních rozhodnutí územní plán zůstává v platnosti do doby vydání nového územního plánu → nelze rozhodovat na základě projednávaného ÚP

Územní plán není katastr nemovitostí Katastr nemovitostí eviduje: současný stav území stavby vlastníky pozemků Územní plán určuje: jakým způsobem bude využito území jaký způsobem se bude území přetvářet vytváří předpoklady pro rozvoj území

Situace v územním plánu V územním plánu je pozemek veden jako zastavitelný

Situace v katastru nemovitostí V katastru nemovitostí je pozemek veden jako trvalý travní porost

Pojmy územního plánu Projektant = tvůrce územního plánu, autorizovaná osoba Pořizovatel = oprávněná úřední osoba zajištující projednání a vyhodnocení územního plánu. Koordinuje a dohlíží na zákonnost pořízení územního plánu Určený zastupitel = zákonem určená osoba, která je zvolena z řad zastupitelstva obce a vytváří propojení mezi obcí a pořizovatelem

Postup pořízení územního plánu ZADÁNÍ KONCEPT POKYNY NÁVRH PROJEDNÁNÍ VÝSTAVA, BESEDY VEŘEJNÉ ZE ZÁKONA

Postup pořízení územního plánu O námitkách rozhoduje zastupitelstvo obce při vydání územního plánu Územní plán vydává zastupitelstvo obce

Změny územního plánu V současné době se změny územního plánu do-projednávají V současné době lze podle usnesení zastupitelstva pořídit pouze strategickou změnu

Strategická změna ÚP Je taková změna, o které zastupitelstvo obce rozhodne, že je ve veřejném zájmu nebo je pro město důležitá.

STAV POŘÍZENÍ NOVÉHO ÚZEMNÍHO PLÁNU Koncept ÚP: Před veřejným projednáním konceptu - 16 veřejných besed v jednotlivých částech města (2000 lidí) Koncept 1300 námitek a připomínek z toho 63 zástupců veřejnosti VP konceptu od 17. - 1. hod. ranní druhého dne Schvalování pokynů pro zpracování návrhu v ZM od 10. – 4. hod. ranní druhého dne 24. 10. 2012 SPOLEČNÉ JEDNÁNÍ O NÁVRHU ÚZEMNÍHO PLÁNU

Kdy se bude moci vyjádřit občan k územnímu plánu? v termínu, který stanoví veřejná vyhláška o veřejném projednání mimo stanovený termín nelze podávat námitky v celém procesu pořízení územního plánu nikdo není obesílán samostatně

S plánovacím pozdravem "jeden ar žádná plocha" Adam Lenert odborný referent oddělení územního plánování odbor hlavního architekta Magistrát města Liberec sídlo: Nám. Dr. E. Beneše 1; 460 59 Liberec   tel.: +420 485 24 35 15 e-mail: lenert.adam@magistrat.liberec.cz web: www.liberec.cz; novyup.liberec.cz Děkuji za pozornost