Popis. Grafy vět. Český jazyk 2. stupeň

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Věty vedlejší příslovečné úvod
Advertisements

Linecké těsto Milena Ungerová, SŠŽ Sokolov
Slovní druhy- procvičování ohebných sl. druhů- 1-5
Moučníky z tvarohového těsta
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
Procvičujeme větné členy 2
Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
Píšeme n - nn Český jazyk 2. stupeň
Pokrmy z brambor.
Věty vedlejší podmětné a předmětné
Přívlastek shodný a neshodný
Shoda přísudku s podmětem 2
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.10 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.15 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.13 SOU Obořiště
Recept na perník.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.19 SOU Obořiště
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
Přívlastek postupně rozvíjející
Tak to jsem já Velikonoční Beránek :P Teď vám řeknu jak se peču.
Velikonoční beránek Poslední snímek Další snímek.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendula Weiszová Hlásná. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Téma: Ověřování gastronomických dovedností a vědomostí
Věta vedlejší příslovečná podmínková
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
ZAČNEME menu.  POTŘEBUJEME:  6 vajec  250 g pískového cukru  1 dl oleje  1 dl vody  250 g polohrubé mouky  1 vanilkový puding  Lžíce kakaa  2.
Moučníky z litého těsta
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Sněhové kokosy Z bílků ušleháme sníh, po částech do něj všleháme krupicový cukr, poté moučkový cukr a nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až.
SVATEBNÍ DORT DVOUPATROVÝ
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ořechovo medové řezy Medovník.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Procvičujeme větné členy 1 Český jazyk 2. stupeň Eva Beranová, Základní škola, Čapkova 126, Klatovy VY_32_INOVACE_11_Procvičujeme větné členy 1 1.
Jednoduché restaurační moučníky
Vanilkové Rohlíčky Co potřebuješ? Připrav si…
Recept jak udělat krtkův dort…
Čokoládové muffiny Ingredience: Pokračujete kliknutím.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty oznamovací VY_32_INOVACE_01 Sada 22 Základní škola T.
Vánoční stromeček Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
280 g hladké mouky 140 g másla 50 g mletých ořechů 10 g droždí kávová lžička cukru 2 lžíce mléka citronová šťáva citronová kůra kávová lžička mletého.
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek.
Mramorová bábovka Od babičky.
Donuty. Donuty pečené ve speciální „pekárně“ Příprava těsta a pečení: Sypké suroviny smíchat.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
TĚSTA LITÁ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsta litá, litá kynutá, lívance palačinky, trhanec.
SČÍTÁNÍ, ODČÍTÁNÍ NÁSOBENÍ A DĚLENÍ DESETINNÝCH ČÍSEL
Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán
DUM - Digitální Učební Materiál
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Recept – Hororové cupcakes
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 2
PIZZA VY_32_INOVACE_2C_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Těžké šlehané hmoty / TŠH/.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
SČÍTÁNÍ, ODČÍTÁNÍ NÁSOBENÍ A DĚLENÍ DESETINNÝCH ČÍSEL
Přídavná jména a příslovce
Transkript prezentace:

Popis. Grafy vět. Český jazyk 2. stupeň Eva Beranová, Základní škola, Čapkova 126, Klatovy VY_32_INOVACE_číslo_Popis. Grafy vět.

Popis pracovního postupu Seřaď správně H I C K D F B G J A E Něco se nám pomíchalo… Po vychladnutí polije čokoládovou polevou nebo zdobí šlehačkou. Nakonec přisype hladkou mouku s práškem do pečiva. Na jejich přípravu potřebuje 4 vajíčka, 200 g cukru, 400 g hladké mouky, 1 šlehačku a 1 prášek do pečiva. Z bílků a cukru ušlehá pevný sníh, přimíchá žloutky. Maminčiny řezy máme všichni moc rádi. V druhé misce ušlehá šlehačku a přidá ji do vajíček. Těsto nalije do pekáče. Maminčiny řezy. Moje maminka často peče výborné řezy. Peče ve středně teplé troubě asi 40 minut. Oddělí bílky od žloutků. Popis pracovního postupu

Maminčiny řezy Moje maminka často peče výborné řezy. Opravíme něco? Maminčiny řezy Moje maminka často peče výborné řezy. Na jejich přípravu potřebuje 4 vajíčka, 200 g cukru, 400 g hladké mouky, 1 šlehačku a 1 prášek do pečiva. Oddělí bílky od žloutků. Z bílků a cukru ušlehá pevný sníh, přimíchá žloutky. V druhé misce ušlehá šlehačku a přidá ji do vajíček. Nakonec přisype hladkou mouku s práškem do pečiva. Těsto nalije do pekáče. Peče ve středně teplé troubě asi 40 minut. Po vychladnutí polije čokoládovou polevou nebo zdobí šlehačkou. Maminčiny řezy máme všichni moc rádi.

Maminka peče. Nakresli graf M P

Naše maminka peče řezy. Utvoř větu M P naše řezy

Naše maminka často peče řezy. Doplň do grafu M P naše řezy často

Naše maminka často peče výborné řezy. Doplň do grafu M P naše řezy často výborné

Dokážeš nakreslit? Já jsem vařil polévku. J J V P

Dokážeš nakreslit? Já jsem vařil dobrou polévku ze zeleniny. J P J V D

Dokážeš nakreslit? Tatínek včera upekl bábovku. T V B U

Dokážeš nakreslit? Tatínek včera upekl bábovku s ořechy. T V B U s O

Kreslíme. Barevná slova můžeš vynechat. Někteří kuchaři se účastnili nové soutěže o ceny. Moje maminka si zapisuje recepty do sešitu. Tatínek pečlivě umyl každou mrkev. Sestavíš větu? A také o vaření?

Vyber si úkol: Umíš uvařit některé jídlo? Které suroviny na přípravu potřebuješ? Při vaření pomůže i internet. Jedna z mnoha adres: http://www.recepty.eu Zjisti, jak jsou recepty řazeny. V kategorii ZELENINA si vyber recept Rajčata plněná pažitkovým tvarohem nebo Rajčata s mozzarellou. Zjisti, které suroviny budeš potřebovat.