Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PIZZA VY_32_INOVACE_2C_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PIZZA VY_32_INOVACE_2C_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/"— Transkript prezentace:

1 PIZZA VY_32_INOVACE_2C_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1056
Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny

2 Anotace Tento učební materiál slouží jako podpora výuky. Seznamuje žáky s tématem - příprava teplého pokrmu „Pizza“. Žáci se seznámí s receptem včetně toho, co budou k přípravě pokrmu potřebovat. Prohlédnou si doplňující obrázky. První úkol je interaktivní - žáci vybírají, co budou potřebovat pro přípravu pizzy. Po kliknutí myši správné slovo doletí na vyhrazené místo. Na posledních dvou úkolech žáci pracují pomocí rukopisných poznámek. Čarou tvoří správné dvojice. Délka trvání výuky pomocí tohoto materiálu je 30 minut. Autor Období vytvoření materiálu Bc. Pavla Koutníková Leden 2014 Speciální vzdělávací potřeby PAS, MP, kombinované postižení (MP v kombinaci se zdravotním znevýhodněním, MP v kombinaci s PAS, vícečetné postižení) Vzdělávací oblast Vyučovací předmět Práce v domácnosti Rodinná a Občanská výchova Druh učebního materiálu Interaktivní DUM Inovace Rukopisné poznámky v rámci nového softwaru Microsoft Cílová skupina  Žák ( PAS, MP, kombinované postižení, MP v kombinaci se zdravotním znevýhodněním, MP v kombinaci s PAS, vícečetné postižení) Stupeň a typ vzdělávání Praktická škola jednoletá

3 PIZZA

4 Původem pochází z Itálie a stala se oblíbeným jídlem po celém světě.
Pizza je velký kruhový plát světlého chlebového těsta (koláč), nahoře s náplní vyrobenou z rajčat, sýra a jiných ingrediencí. Peče se v peci nebo troubě. Původem pochází z Itálie a stala se oblíbeným jídlem po celém světě. Restaurace, ve kterých se pizza připravuje se nazývají pizzerie. Některé druhy pizzy Margherita – rajčatový základ, mozarella, bazalka, olivový olej Capricciosa – rajčatový základ, mozarella, šunka, žampióny, artyčoky, olivy Pizza quattro formaggi – pizza se čtyřmi druhy sýrů

5 PŘÍPRAVA PIZZY Na přípravu pizzy si připravíme tyto kuchyňské potřeby:
Kuchyňskou váhu Lžíci Lžičku Odměrku Mísu Váleček na těsto Plech Struhadlo Rádýlko na krájení pizzy Talíř

6 KUCHYŇSKÉ POTŘEBY

7 Ingredience Na přípravu pizzy budeme potřebovat: 1 lžičku soli
450 g hladké mouky 2 lžíce oleje 200 ml vlažného mléka 1/2 kostky droždí Podle potřeby kečup šunku sýr

8 SUROVINY NA PŘÍPRAVU PIZZY

9 POSTUP PŘÍPRAVY PIZZY Hladkou mouku, vlažné mléko, sůl, olej, droždí smícháme dohromady a vypracujeme těsto. Připravíme si plech, který vymažeme olejem. Těsto vyválíme a dáme na vymazaný plech. Na plechu necháme těsto 30 minut kynout. Po vykynutí těsto pomažeme kečupem, ozdobíme šunkou a nastrouhaným sýrem. Poté pečeme asi 20 minut při 225 °C. Upečenou pizzu vyndáme z trouby a nakrájíme rádýlkem. Dobrou chuť!

10 LŽÍCE TALÍŘ HRNEC VÁHA ODMĚRKA MÍSA STRUHADLO PLECH VÁLEČEK RÁDÝLKO
Vyberte kuchyňské potřeby, které budete potřebovat na přípravu pizzy. LŽÍCE TALÍŘ HRNEC VÁHA ODMĚRKA MÍSA STRUHADLO PLECH VÁLEČEK RÁDÝLKO NABĚRAČKA Správná odpověď doletí při kliknutí myší na vyhrazené místo.

11 rajče kečup šunka houby paprika salám sýr
Spojte čarou obrázky se slovy a utvořte správné dvojice. rajče kečup šunka houby paprika salám sýr Použij skryté pero

12 Spojte čarou stejné obrázky a utvořte správné dvojice.
Použij skryté pero

13 ZDROJE Obrázky. Office.com: Kliparty, fotografie a animace [online]. [cit ]. Dostupné z: Pizza. Wikipedie [online] [cit ]. Dostupné z: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupné z: AUTOR NEUVEDEN. [cit ]. Dostupné z:

14 Zkus to ještě jednou


Stáhnout ppt "PIZZA VY_32_INOVACE_2C_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/"

Podobné prezentace


Reklamy Google