Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán"— Transkript prezentace:

1 Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán

2 Kookoo sabzi (Ata) Kookoo (nebo také “kuku”) sabzi je perský bylinkový koláč, většinou připravovaný jako vegetariánský pokrm. Podobá se mu italská frittata nebo francouzská quiche - jen kookoo obsahuje větší množství bylinek než vajíček - jejich hlavním úkolem je bylinkové těsto spojit. Po ztuhnutí se kookoo naporcuje nožem jako koláč a podává se jako předkrm nebo hlavní jílo s chlebem (případně chlebovou plackou), okurkovým jogurtem okořeněným tzatziki a/nebo s nakládanou zeleninou. Doba přípravy: 25 minut (50 min v případě pečení) Nasytí: 4 osoby

3 Na přípravu potřebujeme: 5 celých vajec 5 lžic olivového (případně jiného rostlinného) oleje 2 lžíce dřišťálu a ořechů 1-2 lžíce mouky byliná směs Kookoo sabzi 1/3 lžičky kurkumy 1 lžička soli  ½ lžičky pepře Postup: Vejce rozmíchejte v misce a postupně vmíchejte 1 lžičku oleje, ořechy, mouku a koření. Dobře promíchejte. Směs buď osmažte na pánvi na zbylém oleji, dokud neztuhne, nebo ji nebo vlijte do menšího pekáče, zakryjte alobalem a dejte péct na 40 minut do trouby předem vyřáté na 180°C, Alobal po 20 minutách pečení odstraňte. Po ztuhnutí kookoo sabzi naporcujte nožem jako koláč a podávejte s chlebem (nebo chlebovou plackou), okurkovým dipem tzatziki a/nebo s nakládanou zeleninou.

4 Dobrou Chuť! Proudly created by maasha 2016


Stáhnout ppt "Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán"

Podobné prezentace


Reklamy Google