Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ořechovo medové řezy Medovník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ořechovo medové řezy Medovník."— Transkript prezentace:

1 Ořechovo medové řezy Medovník

2 Příprava Ingredience na těsto 20 dkg cukru krupice 20 dkg másla nebo Hery 2 celá vejce 2 polévkové lžíce medu 2 polévkové lžíce mléka 2 lžičky sody

3 Ingredience na krém: 1,5 hrnku mléka 1,5 polévkové lžíce hladké mouky 1,5 polévkové lžíce solamylu 1 vanilka 8 dkg krupice cukru 20 dkg másla vše uvaříme, do studeného krému zašleháme 20dkg masla

4 Ingredience na polevu 30 dkg nahrubo nasekaných ořechů 8 dkg cukru krupice 3 polévkové lžíce medu 12 dkg másla

5 Pracovní postup -těsto
Cukr, tuk, med a mléko rozpustíme v horké vodní lázni do úplného rozpuštění. Poté vmícháme 2 celá vejce (pozor, aby se vejce neuvařila – směs nesmí být příliš horká). Po zchladnutí přidáme mouku se sodou a vypracujeme hladké těsto. Hmotu rozdělíme na 2 stejné porce a vyválíme z nich placky, které dáme (každou zvlášť) na pečící plechy. Jeden z nich můžeme dát ihned do vyhřáté trouby (na cca 180° C) a pečeme cca minut. Pozor na druh trouby ! (horkovzdušná cca ± 7 minut.)

6 Příprava krému pro slepování jednotlivých plátů, placek
Všechny suroviny (mimo tuk) společně svaříme a po vychladnutí vmícháme tuk-máslo. Jednu placku vychladlého medovníku pokapeme rumem (či jiným alkoholem nebo likérem), pomažeme krémem a slepíme společně s druhou upečenou plackou medovníku tak, aby ořechová poleva byla nahoře. Nejlepší je nechat medovník uležet zabalený v alobalu a v chladu.

7 Druhou placku potřeme polevou-směsí, kterou si připravíme z těchto surovin
Všechny suroviny společně smícháme a na pánvi osmažíme. Horkou řídkou směs rozetřeme na placku těsta (pokud možno ihned, protože hmota rychle tuhne) a dáme upéct, opět na cca min.

8 Obrázek


Stáhnout ppt "Ořechovo medové řezy Medovník."

Podobné prezentace


Reklamy Google