Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny"— Transkript prezentace:

1 Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Pracovní postup – nedělní oběd VY_32_INOVACE_1B_09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny

2 Anotace: Tento materiál slouží k procvičování učiva správného pořadí vět a slov ve větě v pracovním postupu. Uvědomují si, že každá věta a slovo ve větě má v textu přesné pořadí. Na první straně se seznamují s článkem, se kterým budou dále pracovat. Druhá strana je interaktivní. Na plochu „přilétají“ věty ve správném pořadí. Žáci je čtou a uvědomují si jejich pořadí. Třetí slide je také interaktivní, žáci se již snaží říkat věty ve správném pořadí. Tyto věty po kliknutí „přiletí“ na správné místo. Na čtvrté straně pracují pomocí přetahování – skládají slova do vět, které jsou barevně odlišeny. Tento slide je přípravou pro stranu pátou, kde již skládají do vět všechna slova. Na šesté straně již opět pracují s celými větami – počítají slova ve větě a podtrhávají pomocí rukopisných poznámek podle instrukce. Délka trvání práce s tímto materiálem: Zhruba 30 minut Autor: Daniela Tájková Datum vytvoření: Léto 2013 Speciální vzdělávací potřeby: PAS, MP, kombinované postižení (MP v kombinaci se zdravotním znevýhodněním, MP v kombinaci s PAS), vícečetné postižení Vzdělávací obor: Jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Druh učebního materiálu: Interaktivní DUM Inovace: Rukopisné poznámky v rámci nového softwaru Microsoft 2010 Cílová skupina: Žák (PAS, MP, kombinované postižení - MP v kombinaci se zdravotním znevýhodněním, MP v kombinaci s PAS, vícečetné postižení) Stupeň a typ vzdělávání: Praktická škola jednoletá

3 Nedělní oběd - řízky Přečti si věty.
Naklepeme maso, osolíme. Maso obalíme v hladké mouce. Pak namáčíme v rozšlehaném vajíčku. Obalíme ve strouhané housce. Pečeme na rozpáleném oleji.

4 Nyní čti věty za sebou tak, jak přilétají.

5 Nedělní oběd - řízky 1. Naklepeme maso, osolíme. 2.
Maso obalíme v hladké mouce. 3. Pak namáčíme v rozšlehaném vajíčku. 4. Obalíme ve strouhané housce. 5. Pečeme na rozpáleném oleji.

6 Jak jdou věty správně za sebou?
Na příslušnou větu klikni.

7 1. 2. 3. 4. 5. Nedělní oběd - řízky Obalíme ve strouhané housce.
Pečeme na rozpáleném oleji. 3. Pak namáčíme v rozšlehaném vajíčku. 4. Naklepeme maso, osolíme. 5. Maso obalíme v hladké mouce.

8 Ve větách se pomíchala slova. Vyskládej je správně. Pomůže ti barva.

9 Nedělní oběd - řízky 5. 1. 2. 3. 4. maso, osolíme. Naklepeme
obalíme Maso mouce. Hladké v vajíčku rozšlehaném namáčíme v Pak. strouhané housce Obalíme ve. rozpáleném oleji na Pečeme.

10 Ve větách se pomíchala slova. Vyskládej je správně.

11 Nedělní oběd - řízky 1. maso, osolíme. Naklepeme 2.
obalíme Maso mouce. Hladké v 3. vajíčku rozšlehaném namáčíme v Pak. . 4. ve housce Obalíme strouhané. 5. rozpáleném oleji na Pečeme.

12 Slož věty ze slov. Barva ti pomůže.

13 Nedělní oběd - řízky oleji. maso, v obalíme rozšlehaném 5. 1. 2. 3. 4.
ve hladké na housce. vajíčku. rozpáleném mouce. v namáčíme osolíme. strouhané Pečeme Maso Obalíme Pak Naklepeme

14 Červeně podtrhni větu, která má 4 slova.
Podtrhni modře větu, která má 5 slov. Červeně podtrhni větu, která má 4 slova. Zeleně podtrhni větu, která má 3 slova.

15 4 5 3 Nedělní oběd - řízky 1. Naklepeme maso, osolíme. 2.
Maso obalíme v hladké mouce. 3 3. Pak namáčíme v rozšlehaném vajíčku. 4. Obalíme ve strouhané housce. 5. Pečeme na rozpáleném oleji.


Stáhnout ppt "Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny"

Podobné prezentace


Reklamy Google