Projekt R E G I O N program environmentální výchovy v Ústeckém a Karlovarském kraji CZ.1.07/1.1.00/08.0036 Příjemce: Univerzita Jana Evangelisty Purkyně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál)
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Vykazování věcných aktivit v rámci MZ Datum: Zpracovala: Mgr. Mária Borovská „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Metodická podpora úprav RVP ZV
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
program environmentální výchovy v Ústeckém a Karlovarském kraji
DOKUMENTY OD UJEP PřF ÚSTÍ NAD LABEM (dále jen PŘÍJEMCE PODPORY) Pro koordinátory partnerů/škol jsme připravili: Náplně práce Návrh smlouvy DPČ Pracovní.
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Informace ze schůzky na MŠMT Postdoc I. + Postdoc II.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 9. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 5. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
PRAKTICKÁ PODPORA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY S VYUŽITÍM AUDIOVIZUÁLNÍCH PROSTŘEDKŮ reg.číslo:CZ.1.07/1.1.00/ Člověk v tísni o.p.s. vzdělávací program.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Math Exercises for You (Math4U)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Analýza potřeb v území.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Odbor školství oddělení školské ekonomiky
Transkript prezentace:

Projekt R E G I O N program environmentální výchovy v Ústeckém a Karlovarském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Příjemce: Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (od ) Partneři:  Pedagogické centrum Ústí nad Labem (od )  Základní škola a Mateřská škola Povrly (od )  Dům dětí a mládeže Ústí nad Labem (od )  Schola Humanitas (od ) Čerpání finančních prostředků od standardně, k první monitorovací zpráva INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

R E G I O N ekonomické záležitosti  Každý partner má zřízený samostatný účet, využití jen pro projektovou činnost  Z UJEP přijde záloha jednotlivým partnerům ve výši 20 % dílčího rozpočtu kdy?  Partner uzavře s pracovníkem DPČ, nebo dodatek pracovní smlouvy  Částky, kter é odejdou na mzdy z projektového účtu, se musí rovnat součtu hrubých mezd pracovníků, odvodů zaměstnavatele na ČSSZ, ZP a zákonného pojištění  Nákup kamer a fotoaparátů musí jít přes výběrovku UJEP  Nákup spotřebního materiálů, hrazení telefonátů,… způsobem v organizaci obvyklým, k telefonům nutno každý měsíc podrobný výpis INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

R E G I O N administrativní záležitosti  Pracovník odevzdá výkaz garantovi partnerské organizace do posledního dne v měsíci, na základě výkazu může být proplacena mzda  Do desátého dne následujícího měsíce pošle garant partnera mailem výkazy všech osob na vytiskne a nechá pracovníkovi podepsat, pošle poštou do 15. na Katedra psychologie, PF UJEP Hoření Ústí nad Labem Stejný postup uplatnit u cestovného, doporučujeme proplácet jedenkrát měsíčně. Náklady na cestovné, spotřební materiál… možno předem konzultovat s Ing. Janákovou INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

R E G I O N monitorovací zpráva  Změna termínů monitorovacích zpráv, k 31.3., pak po půl roce. Budeme držet tříměsíční režim odevzdávání podkladů od partnerů.  Postup tvorby monitorovací zprávy  Věcné a ekonomické podklady od partnerů do  Zpracování ekonomické části MZ– Jana Janáková – do  Zpracování věcné části MZ – Jiří Henzl– do  Revize a dopracování– Iva Wedlichová do  Kompletace podkladů – Blanka Jaegerová do  Monitorovací ukazatele, žádost o platbu HZ, JJ, IW do  Podpisy UJEP, odeslání do INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

R E G I O N podklady k monitorovací zprávě Každý partner odevzdá do  Popis klíčových aktivit (tvorba publikace, tvorba exkurzí)  Zhodnocení aktivity za období  Plán na další období (6 měsíců)  Zhodnocení publicity v monitorovaném období a plán na další období  Soupiska účetních dokladů (formulář v příloze zápisu – položka v účetnictví org.)  Čerpání mzdových prostředků  Čerpání rozpočtu partnera  Výpis z projektového účtu  Účetní doklady (faktury, příp. paragony)  V prvním období kopie pracovních smluv a dodatků INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Aktivita 1 - tvorba – ekostezky a ekokoutky  - V ybudované ekostezky či školní ekokoutky - 50 na jednotlivých spolupracujících školách a školských zařízení  Zatím uveřejnění v programové nabídce PCUL a při osobních jednáních (PCUL a PCKV, zatím cca 15 škol  Partner, který tuto aktivitu neřeší, může být pilotní školou předkladatele či jiného partnera  Doporučení od partnerů – pilotní školy  Dopisy ředitelům škol – UL a KV kraj – březen  Uzavření DPČ – duben na 8 měsíců INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Aktivita 1 – tvorba exkurzí – témata/autoři INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přírodní ekosystém – ZŠ a MŠ PovrlyOdpady – DDM UL Voda – ZŠ a MŠ Povrly1 volné téma – Českosaské Švýcarsko – DDM UL Doprava - ZŠ a MŠ PovrlyZemědělství a lesnictví - PCUL Kulturní krajina – PCUL – S. ŠtýsPřeměna krajiny a rekultivace – PCUL – S. Štýs Sídla – PCULOchrana krajiny a památek – PCUL - KV Ovzduší – Schola HumanitasOchrana rostlin a živočichů – PCUL – KV Průmysl a těžba – Schola HumanitasÚstecko – DDM UL Půda - PCULKarlovarsko – PCUL KV Přírodní zdroje - PCUL – S. ŠtýsMostecko – Schola Humanitas

Aktivita 1 - tvorba – exkurze – metodika  Návrh exkurze ve struktuře akreditace  Metodika přípravy před exkurzí  Metodika realizace  Průběh exkurze s časovou dotací  Texty k jednotlivým stanovištím – upraveno ve třech variantách  Úkoly pro žáky k jednotlivým stanovištím - upraveno ve třech variantách  Metodika vyhodnocení  Fotodokumentace  Prezentace v elektronické podobě  Zdroje dalších informací Zpracované moduly od autorů témat do , pak další konzultace a dopracování INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Aktivita 1 - tvorba – exkurze - struktura pro akreditaci Název exkurze Obsah - podrobný přehled témat výuky Formy a metody práce Vzdělávací cíle Popis míst konání Jmenný přehled tvůrců s podrobnými informacemi o odborné praxi v oboru Odborný garant Materiální a technické zabezpečení Způsob vyhodnocení akce INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Aktivita 1 - tvorba interaktivních učebnic – rozdělení témat/autoři INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Voda ZŠ POVRLY – JAROSLAVA NAJMONOVÁ Ovzduší NEPRAŠ Půda KROUFEK Přírodní ekosystémy PCKV – JAN ŠAMATA Přírodní zdroje, průmysl a těžba SCHOLA HUMANITAS – MICHAL TARANT +S. ŠTÝS Zemědělství a lesnictví KROUFEK- + S. ŠTÝS Doprava DDM – JAN EICHLER Odpady HLÁVKA Kulturní krajina, sídla PCKV – JAN ŠAMATA + S. ŠTÝS Přeměna krajiny a rekultivace NEPRAŠ+ S. ŠTÝS Ochrana krajiny a památek, Ochrana rostlin a živočichů PCKV – JAN ŠAMATA

Aktivita 1 - tvorba učebnic – metodika 1 3 typy – 1. stupeň, 2. stupeň, střední školy Vždy zpracován modul Žák (Ž)Učitel (U) Co akcentovat:  souvislost života člověka a jeho prostředí  vztahy v biosféře – komplexní systém  lidská činnost – významný činitel ve vývoji  dynamika těchto vztahů – nutnost udržitelného rozvoje  souvislost mezi globálními problémy a lokálním jednáním  odpovědnost jedince  objektivnost, závažnost informací o ŽP  důraz na interdisciplinaritu INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Nezapomeňme, že píšeme učebnici Environmentální výchovy.

Aktivita 1 - tvorba učebnic – obsah kapitol  zdrojový textový materiál (U)  interaktivní prezentace tématu s propojením na  odkazy na výkladový slovníček (možno samostatně zobrazit) (Ž +U)  odkazy na související témata v jiných kapitolách (Ž +U)  odkazy na wiki (Ž +U)  odkazy na další rozšíření tématu na různých webových stránkách (Ž +U)  vstupující metodické poznámky (U)  doporučení pro předměty (U)  pracovní listy pro žáky (Ž ) s metodickými poznámkami a doporučení pro předměty (U)  texty úkolů (Ž) s metodickými poznámkami a doporučení pro předměty (U)  náměty na skupinovou práci, na možnosti domácí práce s metodickými poznámkami (U)  kde najdete v UL a KV kraji, ukázky v regionu (Ž ), s metodickými poznámkami a doporučení pro předměty (U)  u kázky tématu na exkurzích (Ž ) s metodickými poznámkami (U)  příklady užití tématu na práci pilotních škol (U) INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Aktivita 1 - tvorba učebnic – metodika 1 Rozsah komplexně zpracovaného tématu, včetně úkolů, pracovních listů, metodických poznámek… - 30 – 5 0 str. Rozsah zdrojového souvislého textu (bez úkolů…) - cca 10 stran. Odměna za komplexní zpracování tématu - cca 2 000/ měsíčně po dobu 30 měsíců, tedy cca 60 tisíc. Znalostní úroveň psaných textů – vyšší úroveň 2. stupně základní školy. Autoři jednotlivých témat mohou využívat dalších autorů (expert pool) –S. Štýs,… Po zpracování tématu garanti jednotlivých stupňů s didaktiky upraví a přizpůsobí jednotlivým vzdělávacím stupňům. Zpracované moduly (zdrojový souvislý text) od autorů témat do , pak další konzultace a dopracování. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Aktivita 1 - tvorba učebnic – ukázka Mgr. Roman Kroufek - samostatná prezentace INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Aktivita 4 Vytváření vzdělávacího webu Výstupem je funkční web s touto nabídkou: - dokumentace 50 ministezek a ekokoutků, které vzniknou v pilotních školách - virtuální podoba všech typů a variant exkurzí - elektronická podoba vzdělávacího kurzu pro učitele - nabídka služeb v průběhu a po skončení projektu, chatové prostředí - s oftwarová aplikace interaktivních učebnic pro jednotlivé stupně škol - Všechny materiály (textové, foto, video) prosím předávejte softwarovému specialistovi, kterým je Tomáš Mašín, INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

R E G I O N - způsob komunikace v projektu Úložiště pracovních dokumentů (přihlašovací jméno: heslo: Environment DOČASNÉ –RYCHLE DOMLUVÍME WWW STRÁNKY Příští schůzka: – Komáří Vížka - Krupka INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

R E G I O N - úkoly březen - květen  Vždy do 5. v měsíci elektronicky výkazy práce  Vždy do 15. v měsíci poštou výkazy práce  Do věcné a ekonomické podklady pro MZ1  Do kompletní první verze jednotlivých témat exkurzí  Do kompletní první verze jednotlivých témat učebnic  Příští schůzka ……… v ………… Hezký zbytek dne INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ