KRÁDEŽE Z BANKOMATŮ  Na našem prvním diapozitivu vidíte osobu, která podle všeho provádí bankovní transakci na bankomatu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace)
Advertisements

BANKOVNÍ AKADEMIE Vlkova 12, Praha 3 – Žižkov
PowerPoint - hudba na pozadí prezentace
Pozor při vybírání peněz z bankomatu! Vážení, následující informace vám může pomoci ochránit vaše peníze.
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu
M ODELOVÁNÍ SYSTÉMU POMOCÍ USE CASE Jan Kožusznik.
Nástroje finančního trhu
Život.
VY_32_INOVACE_21-01 PRAVDĚPODOBNOST 1 Úvod, základní pojmy.
Tydenní věštec 2.číslo Redaktor: Vitus Brzakus. HEJNO BĚHENIC  Jak je vám jistě známo, běhenice jsou malá stvořeníčka. Ovšem, když je jich celé hejno.
Bezhotovostní platby a jejich zabezpečení Vojtěch Ouška UOP
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Začátek  Psal se rok 1503  Leonardo se chystal na svou každodenní procházku. Bylo slunečné poledne, když se procházel po předměstí rodné Florencie,
Přijď království tvé… Kam?. Mnoho knih na téma manželství, výchova dětí Nakládání s majetkem je „Časovaná bomba“ v církvi i ve společnosti.
VY_32_INOVACE_FG.9.18 Finanční gramotnost – 9.ročník Téma- Platební karty Období zpracování – duben 2013 Metodické poznámky – prezentaci je možné použít.
Platit se dá i jinak než penězi
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Vítejte při prezentaci některých zajímavých vlastností slovníků Lingea Lexicon. Mezi stránkami můžete přecházet pomocí kláves, myší nebo počkat na automatické.
Poplašné zprávy a otravná pošta Poplašné zprávy  Hoax: Poplašná zpráva, která varuje před neexistujícím nebezpečím Falešná zpráva žádající o pomoc.
Zde je program pro Vás: VAŠE FOTKA Tento program slouží k tomu, aby jste se vyfotili, a aby jste mohli vaši fotografii poslat svým přátelům. Ale ještě.
VY_62_INOVACE_1_2_10 Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Platební karty II.
Za malou chvíli vstoupíte do magického světa. Vyčkejte ještě chvíli...
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
OBCHODNÍ BANKY – PLATEBNÍ KARTY Ing. Renata Slaná
Co je to hoax? HOAX je poplašná zpráva, která obsahuje nepravdivé anebo zkreslené informace.
Pravděpodobnost Žákyně č. 2 ZL 3 / Pozor, „možná“ je ve výpočtu chyba, takže neopisuj bezhlavě ! Úkol: opiš si zadání, popř. si ho třeba i vylepši.
DALŠÍ NEBEZPEČNÉ KOMUNIKAČNÍ JEVY
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
ZÁPIS STUDENTŮ VŠTE ČERVENEC 2015 TÁBOR.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
POČÍTAČOVÉ PIRÁTSTVÍ. V naší prezentaci se budeme v první části zabývat druhy softwaru a tím co je pro jednotlivé druhy povoleno a co naopak zakázáno.
Finanční gramotnost: Platební karty. PROČ CHTÍT VĚDĚT VÍC … 04 Platební karty 2 „Karetní business: body za platbu, slevy, balíčky, spoření, pojištění,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_12 Název materiáluBěžný účet,
MASKA Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
FINANČNÍ GRAMOTNOST NAKLÁDÁNÍ S PROSTŘEDKY NA BĚŽNÉM ÚČTĚ HOTOVOSTNÍ VKLADY.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
HOTOVOSTNÍ A BEZHOTOVOSTNÍ PENÍZE Bezhotovostní peníze.
S K ARTA. Jedná se o platební kartu od České spořitelny sKartu postupně obdrží všichni klienti, kteří pobírají sociální dávky a podporu v nezaměstnanosti.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
V součastné době o pirátství hovoříme nejčastěji ve spojitosti s filmovými a hudebními díly a počítačovými programy jako o filmovém, hudebním a softwarovém.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 7 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: duben 2012 Ročník: 8. Vzdělávací.
EU_62_B_sada 1_04_M_Platební karta_Poliačíková Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorIng. Jana Poliačíková Anotace.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Název společnosti Produkty a služby
EU_62_B_sada 1_05_M_Bankomat_Poliačíková
Pasivní bankovní operace - platební karty
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení 5.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
VKLADOVÉ SLUŽBY BANK II.
EU_62_A_sada 1_09_M_Banka_Pol
ANGELBANK.
KRÁDEŽE Z BANKOMATŮ Na našem prvním diapozitivu vidíte osobu, která podle všeho provádí bankovní transakci na bankomatu.
2. Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků.
BANKA.
AUTOR: Mgr. Marcela Šašková NÁZEV: VY_32_INOVACE_4A_09 TÉMA: MS_WORD
VY_32_INOVACE_06_16_spouštění programů
5 tipů pro zjednodušení práce
DUM - Digitální Učební Materiál
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
PLATEBNÍ KARTY Projekt Senioři komunikují.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_18-19
KRÁDEŽE Z BANKOMATŮ Na našem prvním diapozitivu vidíte osobu, která podle všeho provádí bankovní transakci na bankomatu.
Transkript prezentace:

KRÁDEŽE Z BANKOMATŮ  Na našem prvním diapozitivu vidíte osobu, která podle všeho provádí bankovní transakci na bankomatu.

 Ve skutečnosti však osoba instaluje do bankomatu past, aby do ní „chytila“ dalšího uživatele karty. Instalace pasti

Upozornění hlídače  Úpravy na bankomatech jsou riskantní, proto tyto osoby pracují v týmech. Hlídač varuje před případným možným očitým svědkem / nebo na další potenciální obětí.

 Zde se díváme na dalšího klienta používajícího bankomat po instalování pasti. Klient vkládá svou kartu a začíná transakci. Oběť

Spuštění PASTI  Karta je bankomatem zabavena a zákazník je zmaten a ptá se sám sebe proč mu byla karta zabavena. Zde však vidíme obětavce, jak přichází na pomoc (POMOC!!!).

Poctivý lidumil nabízející POMOC  Zde se díváme na zloděje předstírajícího pomoc. Ve skutečnosti se však po získání karty „zákazníka“, snaží dozvědět jeho PIN.

Získání přístupu k PINu  Náš obětavec přesvědčuje „zákazníka“, že může dostat kartu zpět, pokud namačká svůj PIN, zatímco „pomocník“ ve stejné chvíli stiskne „zrušit“ a „vložit“.

Beznadějná situace, „odchod“  Po několika pokusech je „zákazník“ přesvědčen, že došlo k zabavení jeho karty. „Zákazník“ a náš obětavec odcházejí od bankomatu.

Získání KARTY  Když si je zloděj jist, že je „čistý vzduch,“ vrací se, aby zabavenou kartu získal zpět ze své pasti. Nejenže má kartu, ale získal i PIN, který mu „zákazník“ nevědomky poskytl.

Útěk  Zloděj získal kartu i PIN a odchází od bankomatu se 4000 £ z účtu „zákazníka“.

PAST  Past je vyrobena z RENTGENOVÉHO filmu, což je materiál, kterému zloději dávají přednost hlavně kvůli černé barvě, která se vzhledově podobá štěrbině kartové čtečky.

Instalace PASTI  Past je pak vložena do štěrbiny bankomatu. Při tom dává zloděj pozor, aby do štěrbiny nezasunul celý film Konce jsou přeloženy a opatřeny lepicími páskami pro lepší přilnutí k vnitřní a vnější ploše štěrbin.

NEVIDITELNÉ  Jakmile jsou konce pevně přilepeny a připevněny ke štěrbině, je prakticky nemožné, aby je nic netušící zákazník objevil.

Jak dochází k „zabavení“ Vaší karty?  Obě strany pasti jsou naříznuty, což zabraňuje vrácení karty ještě před dokončením transakce.

Vyjmutí „zabavené“ karty  Jakmile „zákazník“ odejde a zloděj má Váš PIN, může odstranit nalepenou past tak, že uchopí přeložené konce a pak jednoduše stačí past, která zadržela Vaši kartu, vytáhnout.

DOPORUČENÍ  1.-V případě, že byla Vaše karta zabavena, prohlédněte si štěrbinu bankomatu a čtečku karty, zda na nich nejsou patrné nějaké známky zakázaných úprav. Jestliže uvidíte konce filmu přilepené ke štěrbině, odlepte je, past vytáhněte a kartu vyjměte.  2.- Tuto skutečnost OKAMŽITĚ nahlaste bance.

Tuto zprávu ihned pošlete přátelům a rodině.