Daniel Všetečka, MSc. Ing. Martin Dittrich 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje Dotační fond Libereckého kraje Regionální inovační program Workshop „Způsoby financování energetických.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Podpora rozvoje inovací v Libereckém kraji Ing. Ivana Ptáčková odbor regionálního rozvoje a evropských projektů Regionální inovační mítink 2. listopadu.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Úvěrové a záruční nástroje v rámci OPPI. 2 Obsah prezentace Výsledky OPPP ČMZRB v OPPI Záruční a úvěrové programy Nástroje podpory Změny v postupech implementace.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Setkání regionálních výrobců
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

Daniel Všetečka, MSc. Ing. Martin Dittrich 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Výzkum, vývoj, inovace - aktéři Základní výzkum Aplikovaný výzkum Experimentální vývoj Inovace procesů Inovace produktů Marketing. inovace 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Regionální inovační systém KHK 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Motivace pro zřízení RIF Vychází ze SRK KHK,PRK KHK,RIS KHK, AP RIS KHK Podpora VaVaI jako přirozená součást regionálního rozvoje (chybějící nástroj) Podpora inovací růst konkurenceschopnosti podniků v regionu růst regionálního HDP nepřímo růst zaměstnanosti Posilování vazeb inovačních aktérů v regionu Pomocí RIF naplníme monitorovací indikátory PRK KHK Vazba na požadavky Evropské komise (ERANET CROSSTEXNET) Umožnit projekty přesahující realizací konec kalendářního roku Specifická oblast (+-20 právních norem) vyžaduje vlastní statut a zásady pro čerpání fondu Do budoucna uvažovat o vícezdrojovém financování (města,banky,ministerstva,podniky, EIB,EU...) + úvěrové financování projektů (např. patentový fond, fond mikorpůjček) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

RIF – statut+zásady čerpání fondu Peněžní fond Královéhradeckého kraje dle § 5 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů Účel regionálního inovačního fondu: soustřeďování finančních prostředků k úhradě projektů a činností směřující k rozvoji výzkumu, vývoje a inovací na území Královéhradeckého kraje. Finanční zdroje regionálního inovačního fondu : a) převody finančních prostředků z rozpočtu kraje, ve výši schválené zastupitelstvem kraje na příslušný rozpočtový rok b) zůstatek finančních prostředků regionálního inovačního fondu k 31. 12. předchozího roku c) úroky z bankovního účtu, na kterém jsou vedeny finanční prostředky fondu d) jiné finanční prostředky (dary, dotace, příspěvky od jiných subjektů) e) vrácené finanční prostředky poskytnuté z fondu Prostředky regionálního inovačního fondu jsou rozdělovány prostřednictvím vyhlašování veřejných soutěží ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích Správce regionálního inovačního fondu – Odbor grantů a dotací krajského úřadu 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

RIF - Veřejná soutěž ve VaVaI Zpracování zadávací dokumentace (GAD+RVVI) Schválení soutěže orgány kraje Vyhlášení soutěže v Obchodním věstníku a IS VaVaI Komise pro přijímání návrhů projektů složenou ze zaměstnanců Odboru grantů a dotací KÚ KHK Dva oponentní posudky na každý předložený projekt Odborným poradním orgánem poskytovatele je RVVI Odborný poradní orgán předloží protokol poskytovateli Výbor pro regionální rozvoj zastupitelstva KHK Rada KHK Zastupitelstvo KHK Podpis smluv o poskytnutí dotace hejtmanem kraje Na závěr projektu vyúčtování a závěrečná zpráva Zapsání výzkumných výsledků do Registru Inovačních výsledků IS VaVaI 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

RIF – základní údaje Rozpočet 2010: 1,5 mil Kč Zdroje financování: rozpočet kraje Doba trvání : průběžný, spuštění ve 2010 Způsobilí žadatelé: velké podniky,malé a střední podniky,university, vvi, veřejné výzkumné organisace, soukromé výzkumné organisace Způsobilé aktivity: aplikovaný výzkum, experimentální vývoj, inovace (marketingové, procesní, organisační...), transfer technologií Výše dotace: dle blokové výjimky pro VaVaI + nařízení o de-minimis Definice priorit: musí být v souladu s rámcem RIS KHK 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

RIF 2010 – Inovační vouchery 1/2 Specifikace okruhu žadatelů : Malé a střední podniky splňující definici dle nařízení 364/2004/ES se sídlem nebo provozovnou na území Královéhradeckého kraje. Lokalizace projektů : území Královéhradeckého kraje Způsobilé výdaje: Výdaje na nákup znalostí nebo služeb bezprostředně vyplývající ze smlouvy o smlouvě budoucí mezi příjemcem dotace a poskytovatelem znalosti nebo služby. Specifikace okruhu poskytovatelů znalostí a služeb (vždy kontaktní osoba): Univerzita Hradec Králové a její fakulty Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Hradci Králové Farmaceutická fakulta Univerzity Karlovy v Hradci Králové Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové Minimální výše dotace : 10 000 ,- Kč Maximální výše dotace: 150 000 ,- Kč (nebo do výše nevyčerpané de-minimis) Podíl dotace na celkových způsobilých výdajích projektu : 100% Platební podmínky: peníze na účet po podpisu smlouvy s poskytovatelem; přílohou smlouvy musí být smlouva mezi MSP a poskytovatelem znalostí, vycházející ze smlouvy o smlouvě budoucí, která byla přílohou projektové žádosti 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Na co lze voucher využít ? • Vývoj produktu / procesu / služby; • Testování a měření; • Studie proveditelnosti; • Přístup k výzkumnému zařízení; • Navrhování prototypů; • Analýza vhodnosti použití materiálu; • Design produktu; • Tvorba byznys plánu k inovativnímu produktu; • Posouzení ekonomického dopadu zavedení inovativního produktu /procesu /služby; • Analýza trhu / marketingová strategie; dtto • Inovační / technologický audit; • Optimalizace operačních procesů firmy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Inovační vouchery 2/2 Podávání projektových žádostí (soutěžní lhůta): 15.7.2010 – 20.8.2010 Rozhodnutí zastupitelstva kraje : 4.11.2010 Podpis smluv: 5.11.2010 – 24.11.2010 Realizace projektů : 5.11.2010 – 31.3.2011 Termín předložení závěrečných zpráv: 30.4.2011 Uznatelné náklady projektu: běží ode dne projektové žádosti do veřejné soutěže Kritéria přijatelnosti projektů – binární Formální kritéria – binární Věcná kritéria (oponentní hodnocení) – rozsah 0-100 bodů Publicita projektu: Úspěšný žadatel uvede na všech výstupech a materiálech (mimo účetních dokladů), logo Regionálního inovačního fondu Královéhradeckého kraje a text „Tento projekt byl finančně podpořen Královéhradeckým krajem“. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10