ŠUMAVA: Dotační příležitosti pro podnikatelské subjekty v letech

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Školení pro žadatele – I. výzva 2013 MAS Podhůří Železných hor
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Výzva 04/2011 Úvodní informace  Výzva 04/2011 V souladu se SPL „Luhačovské Zálesí – region zdraví, krásy a prosperity“ vyhlašuje.
Prezentace pro projekt : Pelhřimovsko za vzděláním Podnikatelské příležitosti venkova " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Program rozvoje venkova na období Diverzifikace hospodářství venkova ing. Emil Machálek, CSc.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Dotační program ŠKOLICÍ STŘEDISKA
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Školení členů i nečlenů– 4. Výzva MAS MAS Královská stezka o.p.s.
Dotace pro oblast chmelařství z Programu rozvoje venkova
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Program rozvoje venkova
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
Pravidla pro žadatele I.1.1. Modernizace zemědělských podniků.
Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava, Dotace pro venkov.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 2014 – 2020 A MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ KRAJINNÉ ARCHITEKTURY.
Osa III.  cíl: zvýšení kvality života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova  představuje 16,93 % alokace PRV (cca 2,59 mld.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele Program rozvoje venkova 1. výzva
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Jak získat peníze na zahájení podnikání na venkově ?
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Přehled preferenčních kritérií
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele, , Nýrsko
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

ŠUMAVA: Dotační příležitosti pro podnikatelské subjekty v letech 2008 - 2013

Podpora cestovního ruchu Operační program rozvoje venkova

Agroturistika, penziony Evropské dotace pro podnikatele Agroturistika, penziony  Typický projekt REKONSTRUKCE STÁVAJÍCÍ NEMOVITOSTI A JEJÍ PŘESTAVBA NA MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ VČETNĚ VYBAVENÍ INTERIÉRU, ZŘÍZENÍ STRAVOVACÍHO ZAŘÍZENÍ SPORTOVNÍ ZÁZEMÍ PRO TURISTY - PŮJČOVNU KOL, LYŽÍ, LODÍ VÝSTAVBA SPORTOVIŠTĚ, JÍZDÁRNY, BAZÉNU ÚPRAVA CELÉHO AREÁLU VČETNĚ VÝSADBY ZELENĚ A ÚPRAVY PŘÍSTUPOVÝCH CEST, VYBUDOVÁNÍ PARKOVACÍCH MÍST VYBAVENÍ PENZIONU A KUCHYNĚ POTŘEBNÝM NÁBYTKEM

Agroturistika, penziony Evropské dotace pro podnikatele Agroturistika, penziony Podpora je zaměřena na rekonstrukci a výstavbu ubytovacích zařízení se zaměřením na agroturistiku a venkovský cestovní ruch (včetně stravování, volnočasovou doprovodnou infrastrukturu)   Žádat mohou fyzické i právnické osoby (i bez podnikatelské historie, ale pouze pokud mají kratší než dvouletou historii podnikání v cestovních ruchu – tj. mají živnostenské oprávnění na hostinskou činnost, ubytovací služby, cestovní agenturu dobu kratší než jsou dva roky) nebo zemědělský podnikatel   Místo realizace záměru musí být v obci do 2000 obyvatel Výše podpory 56 %  Maximální výše investice, ze které je stanovena dotace je 10 mil. Kč u žadatelů s podnikatelskou historií, a 2 mil. Kč u žadatelů bez podnikatelské historie  VÝZVA: ČERVEN 2008, ČERVEN 2009

Podpora cestovního ruchu Regionální operační program Jihozápad

Oblast podpory 3.1 Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu Evropské dotace pro podnikatele   Oblast podpory 3.1 Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu   Popis financovaných aktivit oblasti podpory V rámci oblasti podpory 3.1 je možno podporovat projekty zaměřené na následující aktivity: Výstavba a rekonstrukce turistických cest (pěší stezky, cyklostezky, hippostezky, vodní cesty, přístavy či přístaviště) včetně doprovodné infrastruktury a značení Výstavba a rekonstrukce sportovně-rekreační vybavenosti pro cestovní ruch Výstavba a rekonstrukce kulturní vybavenosti pro cestovní ruch Výstavba, rekonstrukce a modernizace ubytovacích kapacit Výstavba, rekonstrukce a modernizace zařízení pro kongresovou turistiku Výstavba a modernizace zařízení (stavebních objektů včetně vybavení) určených pro lázeňské a další ozdravné pobyty (wellness) ·Výstavba a modernizace infrastruktury související s lázeňským a wellness provozem

Oblast podpory 3.1 Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu Evropské dotace pro podnikatele   Oblast podpory 3.1 Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu   Příjemci podpory Obce podle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) ve znění pozdějších předpisů Nestátní neziskové organizace Malý a střední podnik (MSP) podle definice Nařízení Komise (ES) č. 70/2001 ve znění Nařízení Komise (ES) č. 364/2004, o použití článků 87 a 88 Smlouvy o ES u státní podpory malého a středního podnikání pouze subjekty podnikající minimálně dva roky Výše podpory 92,5% pro města, obce Výše podpory 56% pro malé podniky, 46% pro střední podniky Minimální výše celkových způsobilých výdajů na jeden projekt 2 mil. Kč.  

Oblast podpory 3.1 Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu Evropské dotace pro podnikatele   Oblast podpory 3.1 Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu     Výzva č.3 Datum vyhlášení výzvy: 26. červen 2008 Datum ukončení výzvy: 29. červenec 2008 Alokace: 513. 700 000 Kč Pozn. ve II. výzvě 807. 000 000 Kč

Vznik a rozvoj malých firem Operační program rozvoje venkova

Vznik a rozvoj malých firem Evropské dotace pro podnikatele   Vznik a rozvoj malých firem   TRUHLÁŘSTVÍ TESAŘSTVÍ KERAMIKA KOVÁŘSTVÍ SKLÁŘSKÁ VÝROBA ZÁMEČNICTVÍ OPRAVA STROJŮ A ZAŘÍZENÍ AUTOSERVIS, PNEUSERVIS PIVOVAR, PEKÁRNA LAKÝRNICTVÍ KLEMPÍŘSTVÍ POTRAVINÁŘSTVÍ, NÁPOJE, KRMIVA ZPRACOVÁNÍ NEROSTNÝCH SUROVIN VELKOOBCHOD, MALOOBCHOD, ZPROSTŘEDKOVÁNÍ

Vznik a rozvoj malých firem Evropské dotace pro podnikatele   Vznik a rozvoj malých firem   Žadatel: Fyzické a právnické osoby i bez historie (pak výše investice maximálně 2.mil korun) Zemědělský podnikatel s minimálně dvouletou historií Žadatel musí splňovat definici mikropodniku (do 10 zaměstnanců, roční obrat nepřesahující 2 mil. EUR)  Výše podpory:  Výše podpory až 60 % uznatelných nákladů projektu Maximální výše uznatelných nákladů 5 mil. Kč V obcích do 2000 obyvatel  Výzva: jaro 2009

Vznik a rozvoj malých firem Evropské dotace pro podnikatele   Vznik a rozvoj malých firem   Typické projekty: Modernizace provozu na výrobu kulatiny Rozvoj řemeslného podniku se zaměřením na zpracování kamene Modernizace strojového vybavení umělecko - truhlářské dílny Pořízení řídícího systému betonárky Výroba briket z dřevního odpadu za účelem vytápění objektů Rekonstrukce a vybavení servisu Nákup výrobního zařízení pro stavební práce Sklářský výtvarný ateliér - rozšíření a modernizace technologie Modernizace a rozšíření truhlářské a tesařské výroby společnosti Vybudování prodejny zahradních potřeb a zázemí firmy

Podnikání v lesnictví Operační program rozvoje venkova

Dotace na nákup lesnické techniky Evropské dotace pro podnikatele   Lesnická technika   Dotace na nákup lesnické techniky strojů a zařízení sloužících pro obnovu a výchovu lesních porostů, a stroje a zařízení na výrobu materiálu pro obnovu a výchovu lesních porostů a prvotní zpracování dříví ekologickými technologiemi. Uznatelné náklady projektu (příklad)  harvestor (včetně příslušenství) kolový traktor stroje na prvotní zpracování dřeva, stroje na údržbu lesních cest Výzva: 6.10. – 24.10. 2008  

Technické vybavení provozoven Evropské dotace pro podnikatele   Technické vybavení provozoven   Žadatel Fyzická nebo právnická osoba podnikající v lesnictví, které mají méně než 10 zaměstnanců a obrat nižší něž 2. mil Euro Způsobilé výdaje: Pořízení a modernizace technologií, které umožní zpracování zůstatkové biomasy Výstavba či modernizace provozu na zpracování lesnických produktů

Lesnická infrastruktura Evropské dotace pro podnikatele   Lesnická infrastruktura   výstavba, modernizace, rekonstrukce a celkové opravy lesních cest nad 2 m šíře, včetně souvisejících objektů:  výstavba a opravy (nevztahuje se na běžnou údržbu) lesních cest včetně výstavby a opravy mostků, propustků a svodnic na nich. výstavba, modernizace, rekonstrukce a celkové opravy zařízení upravujících vodní režim v lesích, včetně souvisejících objektů:  výstavba a opravy objektů lesotechnických meliorací v lesích,  opatření zaměřená na ochranu půdy, vody a úpravu vodního režimu v lesích v pásmech hygienické ochrany vodních zdrojů nebo v chráněných oblastech přirozené akumulace vod,  výstavba a opravy (včetně odbahnění) retenčních vodních nádrží se týkají pouze objektů, které souvisí s hospodařením v lesích.  výstavba, modernizace, rekonstrukce a celkové opravy ostatních infrastrukturních objektů a zařízení sloužících lesnímu hospodářství:  výstavba , modernizace, rekonstrukce a celkové opravy ostatních infrastrukturních objektů a zařízení sloužících lesnímu hospodářství (např. rozvody energie, vody a kanalizace).

Definice žadatele Žadatel Evropské dotace pro podnikatele   Definice žadatele   Žadatel Fyzická nebo právnická osoba nebo obec, hospodařící v lesích, které jsou v jejich vlastnictví doporučená výše investice v rozmezí do 1 – 10 mil. Kč velikost obhospodařovaného lesního majetku v ha (min. 3 ha) žadatel si určuje sám výši dotace v rozmezí 30-50% (čím nižší dotace, tím vyšší bodové hodnocení) Podpora je poskytována v režimu „de minimis“ Výzva: 6.10. – 24.10. 2008

Podnikání v zemědělství Operační program rozvoje venkova

Mladý začínající zemědělec Evropské dotace pro podnikatele   Mladý začínající zemědělec   POŘÍZENÍ MOBILNÍ ZEMĚDĚLSKÉ TECHNIKY NÁKUP POZEMKU/STAVBY INVESTICE V RÁMCI ROSTLINNÉ VÝROBY – včetně chmelařství, ovocnářství, vinohradnictví, pěstování zeleniny, hub, okrasných, léčivých rostlin INVESTICE V RÁMCI ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY – chov hospodářských zvířat za účelem výroby živočišných produktů, chov sportovních koní ÚPRAVA, ZPRACOVÁNÍ A PRODEJ VLASTNÍ PRODUKCEZEMĚDĚLSKÉ VÝROBY VÝROBA OSIV, SADBY, ŠKOLKAŘSKÝCH VÝPĚSTKŮ A GENETICKÉHO MATERIÁLU ROSTLIN INVESTICE V RÁMCI PRODUKCE CHOVNÝCH PLEMENÝCH ZVÍŘAT Výzva: jaro 2009  

Zemědělský podnikatel Evropské dotace pro podnikatele   Zemědělský podnikatel   STÁJE A HALY – pro krávy, prasata, koně, ovce, kozy, drůbež DOJÍRNY, DOJÍCÍ ROBOT PASTEVNÍ AREÁLY JÍMKY NA KEJDU HNOJIŠTĚ SILÁŽNÍ A SENÁŽNÍ ŽLABY STAVBY NA SKLADOVÁNÍ SENA, SLÁMY SILA A HALY PRO SKLADOVÁNÍ OBILOVIN A OLEJNIN SKLADY PRO OVOCE A ZELENINU, CHMEL ZÁVLAHOVÁ ZAŘÍZENÍ NOSNÉ KONSTRUKCE TRVALÝCH KULTUR SKLENÍKY, FOLIOVNÍKY KONTEJNEROVNY Výzva: jaro 2009  

Obecná pravidla k získání dotace

Povinné a nepovinné přílohy: I. Povinné přílohy: Evropské dotace pro podnikatele     Žadatel předloží: Žádost Projekt dle závazné osnovy – charakteristika a potřebnost záměr realizovat Povinné a nepovinné přílohy: I. Povinné přílohy: Platné stavební povolení (pokud je na daný záměr vyžadováno), případně ohlášení stavby Projektová dokumentace ke stavebnímu povolení Kopie katastrální mapy II. Nepovinné přílohy Dokumentace skutečnéhooprovedení stavby (zpracuje projektant dle vzoru) Doklad o souladu projektu se strategií mikroregionu nebo programem rozvoje obce

Děkuji Vám za pozornost KONTAKT PRO DOTAZY: Ing Děkuji Vám za pozornost KONTAKT PRO DOTAZY: Ing. Jana Charvátová manažerka pobočky Plzeň charvatova@raven.cz mobil: 732 51 36 39 Divadelní 3a, Plzeň nebo Česká spořitelna Klatovy