Rozvoj potenciálu. Různé kariéry  Mozart a Beethoven  Jobs a Gates  Gándhí a Patton Úspěch u žádného z nich nebyl dílem štěstí či náhody. Žádný z nich.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Návraty po mateřské/rodičovské dovolené na trh práce
Naučil jsem se....
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
JAK PREZENTOVAT PREZENTACI
Jak na to, aniž bychom se zničili
2004 Poznání sebe sama …. 2 Trocha legrace než začneme A jak vypadá Váš obrázek?
ČTYŘČATA. Strom v popředí se jmenuje Dřezovec trojtrnný (Gleditsia Triacanthos). Pochází ze Severní Ameriky, první výsadby u nás jsou datovány rokem 1835.
Efektivnost řídící práce
Jak funguje věda - jak vědci přemýšlejí, - jak přicházejí na své objevy, - co můžeme od vědy očekávat - a co naopak ne Mgr. Jan Kolář, Ph.D. Ústav experimentální.
Pozitivní hodnocení sebe
Co a proč Radka Mužíková. Co stojí v centru mého zájmu? Co hýbe mým srdcem? To je tím CO, tím hlavním CO v mém životě: Život, bytí, existence Člověk jako.
Malé povzbuzení pro chvíle volna
Dokáže člověk vytvořit něco tak dokonalého jako je příroda ? …snad možná hudbu..
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_KOUTENSKA_13.
a jeho využití u klientů po CMP
MOTIVACE PRACOVNÍ ČINNOSTI Hunalová Gábi, Kotková Hel., Proskovcová Šáry.
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
Cliccate per sfogliare. Jeden 92-ti letý malý, starý člověk, se pěkně se učesal, oholil, oblékl a ráno v 8 hodin odešel do Domova pro seniory. V Domově.
Psychohygiena seniora
Sportovní a podnikatelská střední škola, spol. s r.o. Ekonomika a marketing I. ročník Vyučující PhDr. Jan Sinkule Základní kategorie ekonomie  Vztah ekonomie.
Konference PNEU & BUSINESS 2014 Ezop, rybáři a (naše) budoucnost …. Golf & Spa Resort Kunětická hora
OSOBNOST.
Psychologie štíhlé postavy
PER – Burgetová Zuzana.  Jak vybrat vedoucího týmu.  Profil vedoucího týmu  Složení týmu  Co vede ke špičkovému výkonu týmu  Rozdíl mezi skupinou.
Obsah: Proč 8. návyk Rámcové objasnění 8. návyku
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková
Moudrosti od Ronníka F5 + myška.
Úsměv je levnější než elektřina a dává více světla.
Duha Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro.
Kdo je animátor seniorů? Doc. Ing. Aleš Opatrný,Th.D. Katolická teologická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
(specifické prostředí ve škole)
Okamžik Aus dem portugiesischen übersetzt
Cliccate per sfogliare. Jeden 92 roční malý, starý člověk, pěkně se učesal, oholil, oblékl a ráno v 8 hodin odešel do domova pro seniory. V Domově pro.
Anthony Giddens * 1938.
Kritické myšlení Bc. Helena Selucká Podpora čtenářství – podzim 2010.
Odborný růst a celoživotní učení Další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Jediná věc,která se v životě dá změnit je budoucnost.
Podnikatelský nápad Nejlepším a nejpříjemnějším způsobem, jak vytvořit úžasný produkt či službu, je udělat něco, co chceš sám používat.
MOŽNOSTI INTERVENCE – SEKTY
1 Změna – naše příležitost k úspěchu Obsah: 1.Úvod 2.Srdce změny – změna chování lidí 3.Osm kroků procesu změny podle Kottera 4.Závěr 5.Otázky k zamyšlení.
Pedagogická fakulta Masarykovy university v Brně Katedra pedagogiky
Řízení kariéry PhDr. Dana Bernardová, Ph.D.
1 Úloha vůdců, úloha vůdcovství -Poznat a dělat správné věci -Definovat vize -Ukazovat cestu, jak vizi realizovat.
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
Plánování hodiny pozpátku Text: Ivan Klíma, Jak daleko je slunce Příprava hodiny literární výchovy pro žáky 4. a 5. ročníku ZŠ A. Studentka vyhledá text.
Příběh o budoucnosti lidstva Já si například myslím že v roce 2696 bude náš svět strašně znečištěný, ale vyspělý.
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
ASERTIVNÍ PRÁVA - MANIPULAČNÍ POVĚRY Ten, kdo se chce asertivně projevit, to má udělat slušně, ale důrazně. Má odolávat manipulacím, zbavit se úzkosti.
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Úsměv je levnější než elektřina
Třída KUŘÁTKA PROJEKT MALÝ ZAHRADNÍK Dílčí projekt: KULIHRÁŠEK
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Zátěž a rizika povolání a optimismus učitele
Název školy: ZŠ a MŠ Březno Autor: Jaroslava Pilná
DRAMATURGIE TEAMBUILDINGOVÝCH PROGRAMŮ (seminář)
Ekonomika malých a středních podniků
Typ klienta.
Naučil jsem se....
MOTIVACE Zora Syslová.
Bc. Helena Selucká Podpora čtenářství – podzim 2011
ANOTACE SEZNÁMIT ŽÁKY S ROZVOJEM VŠECH TŘÍ ČÁSTÍ SEBEDŮVĚRY -
Mgr. Helena Hubatková Selucká VIKBB35 Podpora čtenářství – podzim 2013
Náročné životní situace
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Transkript prezentace:

Rozvoj potenciálu

Různé kariéry  Mozart a Beethoven  Jobs a Gates  Gándhí a Patton Úspěch u žádného z nich nebyl dílem štěstí či náhody. Žádný z nich si nestěžoval na nedostatek příležitostí.

John Glenn Americký astronaut (*1921), bojový letec, manažer a politik. Je třetím Američanem, který letěl do vesmíru a prvním, který se dostal na oběžnou dráhu Země. Je také nejstarším člověkem, který byl ve vesmíru, v roce 1998 mu bylo 77 let (atronautem byl od roku 1959). V letech 1975–1999 byl senátorem za Ohio

Ježčí koncepce Dle J.Collinse Zaujetí, přístup: Co vás baví? Předpoklady: Jaké jsou vaše silné stránky? Zdroje: Co uděláte pro svůj rozvoj? ( hodin)

Zacílení (vůle) Zaujetí (flow, engagement) Myšlení v příležitostech Důvěryhodnost (commitment) Postoje Potenciál a postoje

...a také

Strom života Vize Vize vyrůstá z hodnot, nikoli z potřeb Úkoly Cíle Silná přesvědčení Principy a hodnoty Výsledek

Pět kategorií cílů Být DělatMít Mít vztah Znát, umět

20-30 let •Věk kvalifikace •Věk výkonu a úspěchu •Věk souvislostí •Věk sociálního kapitálu •Věk předávání zkušeností V prostředí sportu jsou jednotlivé schody posunuty o 10 let dolů. Age management a vývojové úkoly

Tři zdroje aktivního učení (rozvoje) ÚdivZkušenost Kritický odstup

Pro co máte nadšení Chasidský příběh o pokladu Jedné noci měl rabín Izák sen, ve kterém byl už poněkolikáté vyzván, aby odešel do daleké Prahy a vykopal tam poklad pod mostem. Jenže když dorazil k onomu mostu, zjistil, že je ve dne v noci hlídán vojskem. Protože tam chodil každý den, přišel k němu velitel, aby zjistil, co tam rabín pohledává. Ten se mu nakonec svěřil o svém snu. Velitel vyprskl smíchy: „Rabín a věří na sny! Kdybych já bral své sny vážně, tak teď bloudím kdesi po Polsku. Zrovna včera mi nějaký hlas už poněkolikáté radil odjet do Krakova a hledat tam poklad v rohu kuchyně nějakého Izáka. To by bylo bláznovství, vždyť v Krakově snad polovina mužských se jmenuje Izák“. Rabín se chvíli nemohl vzpamatovat. Pak pospíchal domů. Začal kopat v rohu své kuchyně a našel tam velký poklad.

Myšlení o sobě a pocity já Kategorie jáských pocitůPříklady Pocit kompetence Jsem dobře informován a vše, co potřebuji ke zvládnutí problému, umím. Dokážu zvládnout i neočekávané události Pocit sebeurčení Plánuji svůj život bez nějaké nutkavé kontroly. Dovedu napřít úsilí, být nezávislý a vytvářet si podmínky, které potřebuji. Pocit vnitřní jednoty já Dokážu být sám sebou, nemám vnitřní rozpory a moje přání jsou v souladu, bez „buď-anebo“ či „od všeho všechno“.

V čem můžete být nejlepší V čem mohu být nejlepší  Rychlejší osobní rozvoj přes silné stránky (K.M.Sheldon a kol., 2002)  Kladná korelace mezi využitím silných stránek a dosažení cíle (A.Linley a kol., 2010)  Využití silných stránek zvyšuje angažovanost, zaujetí, které souvisí s úspěšností organizace (J.K.Harter a kol., 2002; A.M.Wood a kol.)

Seberealizace Dávat ze sebe to nejlepší Mít zprávu, že je to užitečné

Jaké jsou vaše zdroje Zdroje (čím se mohu podpořit) Vytvoření podmínek Nezdolnost Časová dotace

Nezdolnost Osobní kontrola zevních událostí Nejsem obětí. Jsem připraven vstoupit do dění a ovlivnit jej. Nepřerůstá mi něco přes hlavu a nedržím se něčeho zuby nehty. Vždy se mohu rozhodnout. Srozumitelnost a přijetí Těžkosti nejsou nespravedlnosti světa, ale patří do mého života. Rozumím tomu, co se děje a nacházím své místo v dobrém světě a s druhými. Události jako příležitosti a výzvy Události proměňuji na úkoly, které jsou zvládnutelné. Pomocí překážek mohu růst. Nakonec jsem to já, který vytváří události. Vytvářím si zadání. Myšlení o světě a druhých Myšlení o sobě Myšlení o budoucnosti Kognitivní triáda Jaké jsou vaše zdroje

Kognitivní triáda Myšlení o sobě •oběť-autor, externalismus- internalismus Myšlení o budoucnosti • důvěra - strach Myšlení o světě a druhých • snadný – obtížný, náročný

Jak tedy mohu rozvíjet svůj potenciál  Rozpracovat si svou ježčí koncepci  Určit si směr rozvoje potenciálu  Každý den “údiv” – to, co si objevím pro sebe  Každý den pochybnost  Každý den psychické otužování – co udělám, jak vykročím ze zóny komfortu do diskomfortu  Vytvořit si síť vztahů s inspirativními lidmi  Dělat si rekapitulaci

Děkuji za pozornost.