Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Cliccate per sfogliare. Jeden 92-ti letý malý, starý člověk, se pěkně se učesal, oholil, oblékl a ráno v 8 hodin odešel do Domova pro seniory. V Domově.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Cliccate per sfogliare. Jeden 92-ti letý malý, starý člověk, se pěkně se učesal, oholil, oblékl a ráno v 8 hodin odešel do Domova pro seniory. V Domově."— Transkript prezentace:

1

2 Cliccate per sfogliare.

3 Jeden 92-ti letý malý, starý člověk, se pěkně se učesal, oholil, oblékl a ráno v 8 hodin odešel do Domova pro seniory. V Domově pro seniory čeká na chodbě, usměje se na nás, když mu řekneme, že má připravený pokoj. Jeho 70-ti letá manželka nedávno zemřela.., proto cítí, že musí opustit svůj domov.

4 Přitom, jak jdeme k výtahu, v krátkosti mu řeknu, jaký je jeho malý pokoj. Vyprávím mu jakou barvu má záclona a jakou barvu má přikrývka na postel. -“Velmi se mi líbí", rozzářily se mu oči jako malému chlapečkovi, který teď dostane v životě první vlastní pokoj. -“Milý Michale, ještě jste ani neviděl svůj pokoj, počkejte ješte chvíli. "

5 “To nevadí", říká. “Já jsem si to už rozhodl ve své hlavě, že pokoj se mi bude líbit. Svoje rozhodnutí každé ráno se vstáváním potvrzuji." “Štěstí nezávisí na množství věcí. Štěstí si nezávisle vybírám. To, že pokoj se mi líbí- ano, nebo ne, to nezávisí na nábytku, nebo na doplňcích, ale závisí na tom, jak Já to chci vidět.

6 “Rozhodnout se můžu i tak, že svůj den strávím v posteli a budu počítat kolik orgánů mi v těle nefunguje, které části těla mě bolí, anebo poděkovat nebesům za orgány v mém těle, které ješte dobře fungují."

7 “Každý den je jako dáreček, když umím otevřít oči, na nový den se koncentrovat, na pěkné vzpomínky, které jsem po dobu svého života nashromáždil.” “ Stáří je jako bankovní konto. Vybereš si to, co jsi tam nashromáždil..”

8 Proto moje rada je: hodně-hodně radosti a pěkného odkládej stranou na vzpomínkové bankovní konto. Děkuji Ti, že jsi se přičinil něčím pěkným do mého vzpomínkového bankovního konta, děkuji Bohu, že ještě dále můžu odkládat…..

9 1. Osvoboď se od nenávisti 5. Čekej méně 4. Dávej více 3. Žij obyčejně 2. Osvoboď se od zbytečných starostí Vzpomeň si na tyto obyčejné body, které Ti zaručí, aby jsi byl šťastný :

10 Pošli to 7 lidem co nejdřív. Zítra se Ti něco výjimečného stane. SE ZASTAV! Teď, SE ZASTAV! Přečetl jsi to dobře a porozuměl jsi, co jsi četl ? Zítra se STANE něco dobrého. Tedy to ihned pošli dále. Musica-L’Amour rêve (André Gagnon)


Stáhnout ppt "Cliccate per sfogliare. Jeden 92-ti letý malý, starý člověk, se pěkně se učesal, oholil, oblékl a ráno v 8 hodin odešel do Domova pro seniory. V Domově."

Podobné prezentace


Reklamy Google