„Transfer technologií a ochrana duševního vlastnictví II“ Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Ústav fyzikální biologie Nové Hrady 28.11.– 29.11.2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRÁVNÍ PROSTŘEDKY OCHRANY PRÁV Z OCHRANNÉ ZNÁMKY
Advertisements

ŽALOBA NA OBNOVU ŘÍZENÍ A ŽALOBA PRO ZMATEČNOST
Přijímací řízení.
Právní aspekty ve sportu aneb nejnovější vývoj českého a mezinárodního práva ovlivňujícího postavení sportu, sportovních klubů, členů klubů a sportovců.
Dohled nad zadáváním veřejných zakázek v České republice
předsedkyně 7. senátu Nejvyššího správního soudu
Zápisy právních vztahů k nemovitostem
OCHRANA DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ v České republice a EU
Kurz „Ochrana osobnosti“ Diploma Supplement
Zákon o ochranných známkách v České republice
Úvod do mezinárodního práva rodinného
Spory o doménová jména v ccTLD .cz
Ochrana průmyslového vlastnictví a patentové informace
DOVOLÁNÍ.
Aktuální úkoly celní správy v oblasti práva duševního vlastnictví
Žaloby a petity v občanském soudním řízení
Kárná odpovědnost advokátů a advokátních koncipientů
Organizace soudnictví v ČR
V článku „OTEVŘENÁ ČSK“ v březnovém čísle LKS str. 24, autoři MUDr. Kunkela a MUDr. Mounajjed, D.D.S, Ph.D, FAP, shrnuli svou navrhovanou reformní sérii.
15. Moc soudní a výklad práva
Úvod do předmětu Ius est ars boni et aequi. Právo je umění uplatňovat to, co je dobré a spravedlivé.. FEL ČVUT v Praze PRÁVO PRO PODNIKATELE II Mgr. František.
V ČESKÉ REPUBLICE 1.  chybějící definice diskriminace v hmotném právu  zákaz diskriminace – čl. 3 LZPS  mezinárodní úmluvy  judikatura ESLP (Belgický.
OCHRANA DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ
Sociálně právní otázky
Správa EKO daní celními orgány
Strategické plánování při zakládání spin-off
Ochrana obsahu ve virtuálním prostředí JUDR. TOMÁŠ NIELSEN, ROWAN LEGAL TINF 2010, Praha, KCP.
Autor:Pavlína Krejčí Předmět/vzdělávací oblast:Základy společenských věd Tematická oblast:Člověk a právo Téma:Právo v oblasti duševního vlastnictví Ročník:1.a.
Úřad průmyslového vlastnictví a Madridský systém
Dozor nad úvěrovým trhem z pohledu České obchodní inspekce
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 24. března 2014.
Finanční soudnictví Mgr. Michal Kozieł.
Občanské soudní řízení II.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Aktuální judikatura a rozhodovací praxe ve veřejných zakázkách
EXEKUCE X VÝKON ROZHODNUTÍ. EXEKUCE (VÝKON ROZHODNUTÍ) Právní předpisy:  zákon č. 120/2001 Sb., o soudních exekutorech a exekuční činností (exekuční.
Právo pro podnikatele II
Pravomoc správních soudů, řízení před správními soudy NSS v Brně, Právnická fakulta MU v Brně Petr Průcha listopad 2013.
Správní právo procesní
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Činnost soudu před zahájením řízení (Smírčí a zajišťovací řízení)
VY_32_INOVACE_ 09 - Moc soudní. Soudní moc vykonávají jménem republiky nezávislé soudy Ústava zdůrazňuje nezávislost a nestrannost soudců VY_32_INOVACE_.
UZNÁNÍ A PROHLÁŠENÍ VYKONATELNOSTI ROZHODNUTÍ
Typy duševního vlastnictví a jejich ochrana
Právo na informace Tereza Danielisová,
Výkon rozhodnutí – obecná část I.
Modul C1 - Systémy právní ochrany duševního vlastnictví
Exekuční řád po novelách
Kontrola veřejné správy I.
Název dokumentu: Systém soudnictví ČR Autor: Mgr. Hana Šebková Zsv
Metodika praktického využití judikatury ESD a práva EU obecně: Přestaňme se ho bát David Petrlík Referendář (asistent soudce), Soudní dvůr Evropských společenství.
JUDr. Radim Polčák PRACOVNÍ SKUPINA PRO PRÁVO A INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE.
Soudní ochrana práva veřejnosti na účast ve veřejné správě 28. dubna 2010.
Ochrana duševního vlastnictví a design
ŽALOBA NA OBNOVU ŘÍZENÍ A ŽALOBA PRO ZMATEČNOST
Směrem k jednotnému digitálnímu trhu - harmonizace práv duševního vlastnictví JUDr. Jiří Čermák Baker & McKenzie, v.o.s., advokátní kancelář 12. září 2012.
Mezinárodní ochrana duševního vlastnictví
Občanské právo procesní
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_ZV_3_KRE_18_OBCANSKE_SOUDNI_RIZENI.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Struktura soudů v ČR.
Práva duševního vlastnictví 1 Hradec Králové Datum CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
VÝCHOVA K OBČANSTVÍ VLASTNICTVÍ. DRUHY VLASTNICTVÍ veřejné, soukromé, duševní.
Ochranné známky První směrnice č. 89/104/EHS, kterou se sbližují právní předpisy členských států o ochranných známkách Zákon č. 441/2003 Sb. o ochranných.
ORGÁNY PRÁVNÍ OCHRANY A SANKCE
Aktuální judikatura k územnímu plánování
Rozhodčí řízení Přednáška 9 VŠFS 2016.
Ochrana průmyslového vlastnictví
Náhrada nákladů řízení
EXEKUCE X VÝKON ROZHODNUTÍ.
Transkript prezentace:

„Transfer technologií a ochrana duševního vlastnictví II“ Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Ústav fyzikální biologie Nové Hrady –

Práva duševního vlastnictví  k vynálezům (patenty na vynálezy)  k užitným vzorům  k průmyslovým vzorům nebo modelům  k obchodnímu jménu  k ochraně označení původu a zeměpisných označení  k továrním nebo obchodním známkám,  obchodním jménům a obchodním názvům  autorské právo 121/2000 Sb. - Zákon č. 527/1990 Sb. - Zákon č. 478/1992 Sb. - Zákon č. 207/2000 Sb. - Zákon č. 513/1991 Sb., č. 40/1964 Sb. - Zákon č. 452/2001 Sb. - Zákon č. 441/2003 Sb. - Zákon č. 221/2006 Sb. Zákon č. 14/1993 Sb., o opatřeních na ochranu průmyslového vlastnictví Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád - potřeba registrace - fyzická i právnická osoba - omezená doba ochrany, prodlužování - poplatková povinnost (zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích)

  Příslušnost soudů - - Obchodní zákoník (nekalá soutěž): krajské soudy - - Vymáhání práv podle zákona č. 221/2006 Sb.: Městský soud v Praze - - Usnesení Ústavního soudu ze dne , I. ÚS 2835/09

  Pravomoc soudů – mezinárodní prvek: - - Nařízení Rady (ES) č. 44/2001 ze dne („Brusel I“) - - Pravomoc a příslušnost „Dostaví se k soudu“

  Předběžná opatření - - § 75b o.s.ř. – ,- Kč v obchodních věcech - - § 76h o.s.ř. – za trvání účinků PO lze vyzvat navrhovatele ke složení doplatku jistoty do 3 dnů na návrh povinného - - Výše doplatku jistoty? - - Odvolání proti tomuto rozhodnutí? - - Soudní poplatek za návrh na vydání PO nyní 1.000,- Kč

  Užívání OZ v prostředí internetu - - Rozsudek Vrchního soudu v Praze 3 Cmo 64/2009 z Není ani možné ani obvyklé v prostředí internetu pro určitého držitele vyhradit všechny varianty určitého označení a označení podobná nebo příbuzná - - Může být chráněno pouze konkrétní označení

  Návrh na vydání předběžného opatření (označení Duracell) pro energetické nápoje v obalech válcovitého tvaru s celounijním dopadem   Návrh na vydání PO v ČR – vyhověno   Návrh na vydání PO v celé EU – zastaveno, k odvolání navrhovatele odvolací soud částečně potvrdil (pro ČR), v ostatním rozhodnutí zrušil a věc vrátil soudu prvního stupně

  Nároky podle zákona č. 221/2006 Sb. - - Sýry APETITTO - - Žaloba o uložení povinnosti poskytnout informace o výrobě, prodeji a tržbách - - Žaloba zamítnuta z důvodu údajného promlčení (lhůta 3 roky) - - K odvolání napadený rozsudek potvrzen, avšak jiné důvody (§ 3 zákona): nikoliv samostatná žaloba, pouze návrh v řízení vedeném proti porušovateli práva

JUDr. Roman KUDRLIČKA advokát Husova 5, České Budějovice TEL.: FAX: © 2011 Kudrlička & Sedlák