Zapojení veřejnosti do SEA Integra Consulting Services Jana Svobodová Jana Hrnčířová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Revize Nového přístupu
Advertisements

Bakalářská práce FFMU v Brně, Ústav české literatury a knihovnictví
INFORMAČNÍ SYSTÉMY EIA/SEA
Budoucnost odpadového hospodářství z pohledu Ministerstva životního prostředí XII. Celostátní finanční konference “Pokles ekonomiky a dopad na hospodaření.
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
POSUZOVÁNÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ V ČESKÉ REPUBLICE Zákon č. 100/2001 Sb. Posuzování vlivů na životní prostředí podléhají v zákoně vymezené záměry.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING IX. Právo na informace o ŽP.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING VI. Shromažďování environmentálních informací.
MK Vodoprávní aktuality Příprava nového občanského zákoníku Medlov – prosinec 2008 Vláda schválila (usnesení č. 510 z ) Sněmovní tisk čtení.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Implementace Aarhuské Úmluvy Alena Dodoková, Zelený kruh.
Zuzana Drhová, Zelený kruh
Strategický plán rozvoje města Tišnov Úvodní prezentace
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Územní plán Prahy: Jaká je situace? Martin Skalský / Vendula Zahumenská Praha  listopad 2013.
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Ochrana osobních údajů při poskytování informací
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
Michal Musil 10. listopadu 2011
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
PRÁVO NA INFORMACE O ŽIVOTNÍM PROSTŘEDÍ, ÚČAST VEŘEJNOSTI PŘI OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ.
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Úvodní veřejný seminář Radim Misiaček Ústí nad.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky EIA Cesta k environmentálnímu stavitelství (průběh)
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Zákon o posuzování vlivů na ŽP č. 100/2001 Sb. Ekologie a životní prostředí 2014 Petr Vybral Původní základ prezentace: Barbora Kněžínková, 2011.
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Jan Balcar.
Strategie rozvoje městské části Praha - Libuš Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Ing. Bohumil Sulek, CSc. Praha-Libuš,
Občanská společnost Participační nástroje environmentální politiky prosinec 2005, Jan Činčera.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Informace o stavu prací na II. plánovací cyklus Zpracovali: Ing. Mgr. Michal Pravec, Ing. Martin Pytloun.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
Vnitroorganizační normy
Věra Velecká Löw a spol. s.r.o. Vranovská 102, Brno
Posuzování vlivů na ŽP Veronika Tomoszková
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
MUDr. Helena Šebáková RNDr. Pavel Jiříček , Na Bělidle 7, Moravská Ostrava,
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska.
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva.
Posuzování vlivů na ŽP Veronika Tomoszková
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
Národní plány povodí Aktuální stav přípravy a souhrn programu opatření.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Zapojení veřejnosti a NNO do NRP a NSRR Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň.
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
POH krajů Problémové oblasti jejich přípravy Porada (MVČR) 7
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Posuzování vlivů záměrů a koncepcí na životní prostředí
náměstek Ministerstva životního prostředí
Stanoviska DO při projednávání Návrhu ÚPD
Zákon č. 100/2001 Sb. ze dne 20. února 2001 o posuzování vlivů na životní prostředí Ústí nad Labem 3/ Ing. Jaromír Vachta.
Posuzování vlivů na ŽP Jana Dudová.
Zákon č. 100/2001 Sb. ze dne 20. února 2001 o posuzování vlivů na životní prostředí Ústí nad Labem 4/ Ing. Jaromír Vachta.
Posuzování vlivů na životní prostředí v procesu územního plánování
Zákon o ochraně veřejného zdraví před hlukem a řízení hluku v komunálním prostředí (Zákon o hluku) věcný záměr.
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Účast veřejnosti při ochraně životního prostředí
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Role manažerů kvality na odborech MěÚ
Příprava BREF NAKLÁDÁNÍ S TĚŽEBNÍMI ODPADY – aktuální informace
Transkript prezentace:

Zapojení veřejnosti do SEA Integra Consulting Services Jana Svobodová Jana Hrnčířová

Východiska pro zapojení veřejnosti  Aarhuská úmluva  Směrnice Evropského parlamentu a Rady č. 2001/42/ES o posuzování vlivů některých plánů a programů na životní prostředí,  Směrnice Rady 85/337/EHS o posuzování vlivů některých veřejných a soukromých projektů na životní prostředí, ve znění pozdějších předpisů,  Směrnice Rady 90/313/EHS o svobodě přístupu k informacím o životním prostředí,  Směrnice 2003/4/EC Evropského Parlamentu a Rady z 28. ledna 2003 o přístupu veřejnosti k informacím o životním prostředí

Východiska pro zapojení veřejnosti  Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění,  Zákon č. 123/1998 Sb., o právu na informace v životním prostředí,  Zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.  Další zákony.

Zapojení veřejnosti do procesu SEA zjišťovací řízení závěr zjišťovacího řízení bude SEA nebude SEA vyhodnocení vlivů návrhu koncepce na ŽP stanovisko k návrhu koncepce a jejímu vyhodnocení vlivů na ŽP zapojení veřejnosti Oznámení sledování a rozbor vlivů koncepce na životní prostředí a veřejné zdraví Veřejné projednání

Zapojení veřejnosti do SEA  Kroky dle zákona o posuzování:  Oznámení – zveřejnění na internetu, úřední desce.  SEA dokumentace – zveřejnění na internetu, úřední desce.  Veřejné projednání

Zapojení veřejnosti do SEA Problémy u zapojení veřejnosti dle zákona:  Připomínky k oznámení – nejvíce připomínek, pouze k oznámení, absence vyjádření, na co se má SEA zaměřit  Připomínky ke zveřejněné SEA dokumentaci, na veřejném projednání – velké množství připomínek, v této fázi již nelze zapracovat, pouze formálně vypořádat

Dobrá praxe v ZV do SEA  Internetové stránky – zadavatel, SEA zpracovatel  Veřejná setkání v úvodních fázích procesu – pozvánka, informační dopis  Tiskové zprávy  ová konference  Průběžný sběr připomínek

Jak se způsoby ZV osvědčily? Úspěšné:  Speciální internetové stránky k procesu  Veřejná setkání v úvodních fázích posouzení Neúspěšné:  ová konference  Připomínkové listy  Tiskové zprávy v národních denících

Přínosy zapojení veřejnosti  Reformulace referenčních cílů  Doplnění kapitoly o stavu životního prostředí  Doplnění indikátorů  Podkladové materiály

Nedostatky zapojení veřejnosti  Pozdní zasílání připomínek  Nekonkrétní formulace připomínek, nekvalitní argumentace  Nesledování vypořádání připomínek  Nedostatečné seznámení se s připomínkovaným materiálem (záměna oznámení a SEA dokumentace, povaha dokumentu)

Návrhy na zlepšení  Šíření informací o SEA obecně  Intenzivnější komunikace mezi veřejností, překladatelem koncepce a SEA posuzovatelem  Srozumitelnější výstupy SEA

Zapojení veřejnosti do SEA Děkuji za pozornost!!! Ing. Jana Hrnčířová Integra Consulting Services s.r.o. Pobřežní 16 Praha 8