I. Dálkový přístup k postupům řešení životních situací Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Uzavírání veřejnoprávních smluv
Řešení rozporů § 4 odst. 7 stavebního zákona a § 136 odst. 6 ve spojení s § 133 správního řádu Ing. Tomáš Sklenář.
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Krajský úřad Zlínského kraje odbor.
Jak dodržují veřejné instituce zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím? Úkol pro předmět Svobodný přístup k informacím FFMU v Brně, Ústav.
Digitalizace krizového plánu kraje Středočeského kraje
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Požadavek na řešení „problému“ Řešení vlastními prostředky/řešení s podporou Přípravná fáze před rozhodnutím o podání žádosti o podporu Zpracování a podání.
Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.
Plzeňský kraj Hlavní cíle: 1.pro potřeby komunikace mezi subjekty veřejné správy a občany vytvořit a provozovat vždy aktuální registr obcí 2.pomoci obcím.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
PRÁVO NA INFORMACE O ŽIVOTNÍM PROSTŘEDÍ, ÚČAST VEŘEJNOSTI PŘI OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ.
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
IS DIS Zdeňka Fialová. Obsah 1.Základní informace 2.Využití 3.DIS POV 4.Ukázka 5.Související problémy.
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Spisová služba Lite Mgr. Tomáš Lechner.
1 Zpráva o výsledcích finančních kontrol ve veřejné správě za rok 2006 – za Liberecký kraj a jím zřízené příspěvkové organizace.
E-utility report 9. Národní konference kvality 20.února 2013.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Lucián Piller Intranet HR.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Právo na informace Tereza Danielisová,
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
PRÁVO NA INFORMACE O ŽIVOTNÍM PROSTŘEDÍ JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Jednotná kontaktní místa podle zákona o volném pohybu služeb Vlastimil Slovák, odbor Vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Novela zákona o svobodném přístupu k informacím David Kotris ISSS Hradec Králové
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Příklad ze života: portálová aplikace pro občany Prahy portálová umožňující občanům a organizacím sledovat a kontrolovat vyřizování provedených podání.
Novela zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Mgr. David Kotris ISSS 2005 Hradec Králové
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Povodně 2002 Internetový portál Plzeňského kraje a Geografický informační systém kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
Správa místních poplatků
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Standard ISVS a weby KrÚ a MěÚ Jaroslav Svoboda Ministerstvo vnitra ČR.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Business Consulting Services © 2005 IBM Corporation 9. ICT Forum, Praha Elektronická daňová správa Klientský přístup k daňovým subjektům.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
1 Řešení rozporů při pořizování ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Informace z úseku regulace NLZP
Novela zákona o místních poplatcích
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Řešení rozporů § 4 odst. 7 stavebního zákona a § 136 odst. 6 ve spojení s § 133 správního řádu Ing. Tomáš Sklenář.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Vrchní vodoprávní dozor rok 2016
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

I. Dálkový přístup k postupům řešení životních situací Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele

Proč vzniká databáze postupů na KÚ ? Měla by vzniknout jedna centrální databáze postupů společná pro všechny subjekty vázané povinností umožnit dálkový přístup informacím poskytovaným podle zák. č. 106/1999 Sb. Od – jsme povinni dle §5 odst. 2 zák. č. 106/1999 Sb. zveřejňovat informace způsobem umožňujícím dálkový přístup.

Filozofie aplikace Umožnit zadávání a aktualizaci jednotlivých postupů přímo úředníkům vykonávajícím jednotlivé činnosti. Pracovníky zodpovědné za zveřejňování informací dle zák. č. 106/1999 Sb. automaticky informovat o změnách v databázi postupů. Umožnit plnění databáze uživatelem na krajském, okresním a obecním úřadě.

Řešení jádra aplikace Databáze umístěna na Microsoft SQL serveru. Dálkový přístup realizován Microsoft Internet Information Serverem. Postupy jsou dynamicky generovány z databáze pomocí ASP skriptů.

Klient pro plnění daty Na krajském úřadě aplikace v Delphi, přistupující k SQL serveru technologií ADO DB. Na okresním a obecním úřadě internetovým prohlížečem pomocí elektronického formuláře.

Prohlížení postupů Libovolným internetovým prohlížečem. Postupy jsou automaticky tříděny na část krajský úřad, okresní úřad a obecní úřad. Vyhledávání v postupech a v jejich názvech.

Struktura jednotlivých postupů (prozatím podle nař. vlády č. 364/1999 Sb.) Právní předpis, ustanovení příslušného právního předpisu. Žadatelem může být. Místo podání žádosti, způsob podání žádosti. Náležitosti žádosti. Další doklady potřebné k vyřízení žádosti. Další činnosti požadované po žadateli. Správní a jiné poplatky. Lhůty pro vyřízení. Opravné prostředky. Postup zpracoval, datum poslední aktualizace.

Plnící aplikace

Využití pro jiné subjekty veřejné správy? Možnost využívat společnou databázi postupů alespoň pro Plzeňský kraj. Aplikace připravena odkazovat na vznikající postupy na webech centrálních orgánů státní správy.

II. Elektronické podávání žádosti o informaci

Proč elektronický způsob žádosti o informaci? Ustanovení § 13 odst. 1 zák. č. 106/1999 Sb. - Žádost o poskytnutí informace se podává ústně nebo písemně, a to i prostřednictvím telekomunikačního zařízení. V našem případě použit elektronický formulář, umístění na webu kraje.

Filozofie aplikace Usnadnit občanům podávání žádosti o informaci. Elektronická žádost o informaci se automaticky zapíše do centrální databáze obsahující všechny žádosti. Na elektronickou žádost jsou zodpovědní pracovníci automaticky upozorněni em. Pomocí dat o stavu informace, umožnit občanovi sledovat životní cyklus jeho žádosti.

Řešení jádra aplikace Centrální databáze všech žádostí umístěna na Microsoft SQL serveru. Dálkový přístup realizován Microsoft Internet Information Serverem. Postupy jsou dynamicky generovány z databáze pomocí ASP skriptů.

Klient pro plnění daty Internetovým prohlížečem pomocí elektronického formuláře. Na krajském úřadě aplikace v Delphi, přistupující k SQL serveru technologií ADO DB.

Prohlížení životního cyklu žádosti Libovolným internetovým prohlížečem. Metainformace o žádosti: •Identifikace žadatele •Předmět žádosti •Text žádosti •Datum podání •Číslo jednací •Datum postoupení •Postoupeno odboru •Datum odpovědi odboru •Finanční náročnost •Datum sdělení ceny •Datum platby •Datum vyřízení •Stav žádosti •Důvod stavu žádosti

Obslužná aplikace pro pracovníky KÚ

Kde naleznete výsledek naší práce?

Děkuji za pozornost Václav Koudele Krajský úřad Plzeňského kraje