OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-13 Veřejné projednání květen 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
AKADEMIK 06 - ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI 1 STRUKTURÁLNÍ FONDY EU Jaroslav Šíp Západočeská univerzita v Plzni Zahraniční vztahy – Oddělení.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
OP Vzdělávání pro Konkurenceschopnost (2007 – 2013)
Evropský sociální fond v ČR
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
ESF V ČR OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR září 2008.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ).
Celoživotní učení a Evropský sociální fond Barbora Hošková MŠMT ČR Betlémská kaple, Praha 30.října 2003.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
VŠFS Kombinované studium Letní semestr 2011 Most.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Aktuální prioritní grantové možnosti Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program.
Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, O čem to dnes bude? OP vzdělávání pro konkurenceschopnost OP výzkum a vývoj pro inovace OP přeshraniční.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Mgr. Jitka Baťková Odbor přípravy OP VVV.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Veřejné projednání květen 2006

Program projednání  Příprava OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (dále OP VK)  Priority programu  Implementace  Finanční alokace  Ex-ante hodnocení  Diskuse

Programové období  Návaznost na zkrácené období  finanční alokace pro ČR z fondů EU:26,6 mld. €, tj. 774 mld. Kč  Ministerstvo pro místní rozvoj - hlavní koordinátor  Tvorba programových dokumentů, na jejichž základě bude ČR čerpat finanční pomoc  2 operační programy pro Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (tj. celkem 15% veškeré pomoci pro ČR; cca 132 mld.Kč)

Operační programy ČR pro období Operační programy pro cíl Konvergence –7 regionálních OP (ERDF) –8 sektorových OP (6 ERDF + 2 ESF) 2.Operační programy pro cíl Regionální konkurenceschopnost a zaměstnanost regionu NUTS II, hl. m. Praha - 2 programy (1 ERDF + 1 ESF) 3.Operační programy pro cíl Evropská územní spolupráce - 5 programů Celkem 22 OP

Operační programy )Sektorové OP •OP Životní prostředí (MŽP) •OP Doprava (MD) •OP Podnikání a inovace (MPO) •OP Lidské zdroje a zaměstnanost (MPSV) •OP Výzkum a vývoj pro inovace (MŠMT) •OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (MŠMT) •Integrovaný OP (MMR) •OP Technická pomoc (MMR) 2)Regionální OP •Střední Čechy, Jihozápad, Severozápad, Severovýchod, Jihovýchod, Střední Morava, Moravskoslezsko •Praha Adaptabilita, Praha Konkurenceschopnost 3)OP přeshraniční spolupráce (5 programů)

Základní informace o OP VK  Tvorba: •na principu partnerství •při respektování nařízení a dokumentů Evropské komise •při respektování vyšších programových dokumentů (Národní rozvojový plán, Národní strategický referenční rámec) •na základě národních a evropských strategických dokumentů ve vazbě na ostatní operační programy •na principu partnerství  schvalován vládou ČR  schvalován Evropskou komisí  realizace: , resp.2015

Obsahová struktura  Úvod  Současná ekonomická a sociální situace v oblasti vzdělávání  Strategie  Priority a indikátory  Realizační část OP  Finanční zajištění

Členění/terminologie Globální cíl Specifický cíl cílSpecifickýcílSpecifickýcíl PrioritaPrioritaPriorita Oblasti podpory AktivityAktivityAktivity

Globální cíl Rozvoj otevřené, flexibilní a soudržné společnosti a posílení konkurenceschopnosti ekonomiky ČR prostřednictvím partnerské spolupráce vedoucí ke zkvalitnění a modernizaci systémů počátečního, terciárního a dalšího vzdělávání, jejich propojení do komplexního systému celoživotního učení a ke zlepšení podmínek ve výzkumu a vývoji.

Priority Priorita 1 Modernizace počátečního vzdělávání Priorita 2 Modernizace terciárního vzdělávání a výzkumu a vývoje Priorita 3 Rozvoj dalšího vzdělávání Priorita 4 Technická asistence

Priorita 1 Priorita 1: Modernizace počátečního vzdělávání Oblasti podpory: 1.1.Podpora zvyšování kvality ve vzdělávání 1.2.Podpora rovných příležitostí žáků, včetně žáků se speciálními vzdělávacími potřebami 1.3.Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení

Priorita 1: Modernizace počátečního vzdělávání 1.1. Podpora zvyšování kvality ve vzdělávání  Vytváření podmínek pro komplexní metodickou podporu tvorby vzdělávacích programů a jejich inovaci  Všestranná podpora postupné implementace nových kurikulárních dokumentů do praxe škol  Zavádění metod, forem a činností, které vedou k rozvoji klíčových kompetencí  Rozvoj sociálního partnerství škol - rozvoj mezi institucemi škol navzájem a mezi školami a dalšími aktéry v oblasti vzdělávání a trhu práce

Priorita 1: Modernizace počátečního vzdělávání 1.1. Podpora zvyšování kvality ve vzdělávání  Spolupráce institucí počátečního vzdělávání s aktéry na trhu práce s možností uplatnění inovativních forem spolupráce (např. stáže studentů u zaměstnavatelů)  Vytvoření komunikační a informační sítě v počátečním vzdělávání.  Konzultační a poradenská činnost v oblasti tvorby metodologických nástrojů a dokumentů kurikulární reformy  Tvorba, zavádění a realizace systémů hodnocení kvality  Kariérové poradenství  Podpora informačních center ve školách

Priorita 1: Modernizace počátečního vzdělávání 1.2. Podpora rovných příležitostí žáků, včetně žáků se speciálními vzdělávacími podmínkami  Uplatňování a zlepšování forem a metod podporujících rovný přístup ke vzdělávání včetně tvorby individuálních vzdělávacích programů  Zvyšování kompetence pedagogických pracovníků pro odstraňování bariér, bránících rovnému přístupu ke vzdělávání  Propracování a rozšíření nabídky asistenčních služeb  Vybudování „záchytné sítě“ pro osoby ohrožené předčasným odchodem ze systému vzdělávání a těch, co se do systému chtějí navrátit  Změna role poradenských center

Priorita 1: Modernizace počátečního vzdělávání 1.3. Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení  Vytvoření systému dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků škol a školských zařízení a rozvoj kompetencí pedagogů  Další vzdělávání pedagogických pracovníků škol a školských zařízení včetně realizace odborných praxí a stáží pedagogických pracovníků s důrazem na realizaci kurikulární reformy, související se systematickým zvyšováním kvality a efektivity vzdělávání  Zvyšování kompetencí řídících pracovníků škol a školských zařízení v oblasti řízení a personální politiky

Priorita 1: Modernizace počátečního vzdělávání 1.3. Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení  Poradenský a informační systém pro oblast dalšího vzdělávání - služba portálu  Zvýšení dostupnosti a kvality a atraktivity nabídky dalšího vzdělávání pro pracovníky škol  Návrh systému kariérního růstu pedagogických pracovníků v návaznosti na další vzdělávání pedagogických pracovníků a zavádění komplexních přístupů k řízení a rozvoji pedagogických pracovníků ve školství (rozvoj, motivace, odměňování, hodnocení, komunikace atd.)

Příjemci podpory v Prioritě 1  Ústřední orgány státní správy  Přímo řízené organizace ústředních orgánů státní správy  Kraje  Města a obce  Školy a školská zařízení  Nevládní neziskové organizace  Profesní organizace zaměstnavatelů  Profesní organizace odborové, zaměstnanecké, zaměstnavatelské a oborové  Zaměstnavatelé  Organizace působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství

Priorita 2 Priorita 2: Modernizace terciárního vzdělávání Oblasti podpory: 2.1.Modernizace vyššího odborného vzdělávání 2.2.Modernizace vysokoškolského vzdělávání 2.3.Zvyšování úrovně a dopadů výzkumu a vývoje 2.4.Podpora partnerství a sítí

Priorita 2: Modernizace terciárního vzdělávání 2.1. Modernizace vyššího odborného vzdělávání  Inovace vzdělávacích programů  Tvorba a modernizace kombinované a distanční formy studia  Tvorba a modernizace programů reagujících na poptávku trhu práce  Rozšíření výuky v cizích jazycích  Rozšíření výchovy k podnikatelství  Zapojení partnerů do tvorby studijních programů

Priorita 2: Modernizace terciárního vzdělávání 2.1. Modernizace vyššího odborného vzdělávání  Inovace systémů monitoringu potřeb trhu práce  Praxe a stáže studentů VOŠ u zaměstnavatelů  Tvorba, zavádění a realizace systémů hodnocení kvality.  Další vzdělávání učitelů, řídících pracovníků a administrativních pracovníků na VOŠ  Podpora spolupráce VOŠ se základními a středními školami za účelem motivace ke studiu technických a přírodovědných oborů

Priorita 2: Modernizace terciárního vzdělávání 2.2. Modernizace vysokoškolského vzdělávání  Inovace studijních programů  Tvorba a modernizace kombinované a distanční formy studia  Tvorba programů reagujících na poptávku trhu práce  Rozšíření výuky v cizích jazycích  Rozšíření výchovy k podnikatelství  Zapojení partnerů do tvorby studijních programů

 Další vzdělávání akademických a řídících pracovníků  Podpora praxí a stáží studentů VŠ u zaměstnavatelů  Spolupráce vysokých škol ze základními a středními školami za účelem motivace žáků a jejich přípravě ke studiu technických a přírodovědných oborů  Tvorba, zavádění a realizace systémů hodnocení kvality  Tvorba, zavádění a realizace systému monitoringu potřeb trhu práce Priorita 2: Modernizace terciárního vzdělávání 2.2. Modernizace vysokoškolského vzdělávání

Priorita 2: Modernizace terciárního vzdělávání 2.3. Zvyšování úrovně a dopadů výzkumu a vývoje  Další vzdělávání a trénink pracovníků výzkumu a vývoje  Zlepšení podmínek pracovníků výzkumu a vývoje  Podpora kvalitních týmů výzkumu a vývoje  Příprava zapojení jedinců i týmů do mezinárodních projektů a sítí  Aktivity směřující k popularizaci výzkumu a vývoje a jeho výsledků  Příprava zapojení jedinců i týmů do mezinárodních projektů a sítí

Priorita 2: Modernizace terciárního vzdělávání 2.4. Podpora partnerství a sítí  Příprava lidských zdrojů pro vznik a fungování technologických platforem  Stáže studentů, doktorandů, pedagogů a vědeckých pracovníků v soukromém a veřejném sektoru  Vznik a podpora kontaktních míst institucí terciárního vzdělávání určených pro veřejnost a podnikatelský sektor  Aktivity směřující k popularizaci výzkumu a vývoje a jeho výsledků  Motivace a realizace odborné a výzkumné činnosti mládeže

Příjemci podpory v Prioritě 2  Vysoké školy (všechny typy)  Vyšší odborné školy  Instituce vědy a výzkumu  Vývojová a inovační centra  Ústřední orgány státní správy  Přímo řízené organizace ústředních orgánů státní správy  Kraje  Města a obce  Školy a školská zařízení  Zdravotnická zařízení  Vědecké a výzkumné instituce  Nevládní neziskové organizace  Profesní organizace zaměstnavatelů  Profesní organizace odborové, zaměstnanecké, zaměstnavatelské a oborové  Zaměstnavatelé  Organizace působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství

Priorita 3 Priorita 3:Rozvoj dalšího vzdělávání Oblasti podpory: 3.1.Rozvoj systémového rámce dalšího vzdělávání 3.2.Podpora dalšího vzdělávání v podnikatelském sektoru 3.3.Podpora dalšího vzdělávání v sektoru veřejných služeb 3.4Podpora individuálního dalšího vzdělávání

Priorita 3: Rozvoj dalšího vzdělávání 3.1. Rozvoj systémového rámce dalšího vzdělávání  Vytvoření komplexního systému dalšího vzdělávání v ČR  Vybudování jednotlivých složek systému dalšího vzdělávání, tj. institucionálních, procesních atd.  Vytvoření mechanismů, které povedou k propojení systému počátečního a dalšího vzdělávání  Dobudování a realizace systému hodnocení kvality poskytovaného dalšího vzdělávání  Inovace a zvýšení efektivity podpůrných systémů pro další vzdělávání na národní úrovni (např. poradenství, informační systémy)  Rozvoj a využití NSK

Priorita 3: Rozvoj dalšího vzdělávání 3.2. Podpora dalšího vzdělávání v podnikatelském sektoru  Podpora vzdělávání v oblasti obecných i odborných kompetencí  Vytváření vzdělávacích modulů  Stimulace spolupráce podnikatelských subjektů a vzdělávacích organizací působících v oblasti dalšího vzdělávání.  Poskytování poradenství při zavádění inovativních vzdělávacích technologií a metod (pro organizace působící v oblasti dalšího vzdělávání).

 Poskytování podpory při vytváření a realizaci systémů řízení lidských zdrojů v podnikatelském sektoru.  Zvýšení kvality a realizace podpůrných systémů na regionální i národní úrovni, a to především formou aktivizačních programů, poradenství, informačních systémů o existujících možnostech dalšího vzdělávání apod. Priorita 3: Rozvoj dalšího vzdělávání 3.2. Podpora dalšího vzdělávání v podnikatelském sektoru

Priorita 3: Rozvoj dalšího vzdělávání 3.3. Podpora dalšího vzdělávání v sektoru veřejných služeb  Podpora vzdělávání v oblasti obecných i odborných kompetencí  Vytváření vzdělávacích modulů  Vzdělávání lektorů a managerů (v organizacích působících v oblasti dalšího vzdělávání)  Rozvoj a partnerství subjektů v oblasti dalšího vzdělávání a poradenství ve specifických oborech jako jsou např. oblast životního prostředí, zdravotnictví a cestovního ruchu

 Poradenství při zavádění inovativních vzdělávacích technologií a metod (pro organizace působící v oblasti dalšího vzdělávání)  Poskytování podpory při vytváření a realizaci systémů řízení lidských zdrojů  Vybudování a realizace podpůrných systémů na regionální i národní úrovni, a to především formou aktivizačních programů, poradenství, informačních systémů o existujících možnostech dalšího vzdělávání apod. Priorita 3: Rozvoj dalšího vzdělávání 3.3. Podpora dalšího vzdělávání v sektoru veřejných služeb

Priorita 3: Rozvoj dalšího vzdělávání 3.4 Podpora individuálního dalšího vzdělávání  Podpora vzdělávání v oblasti obecných i odborných kompetencí  Vytváření vzdělávacích modulů  Vybudování a realizace podpůrných systémů na regionální i národní úrovni, a to především formou aktivizačních programů, poradenství, informačních systémů o existujících možnostech dalšího vzdělávání apod.

Příjemci podpory v Prioritě 3  Ústřední orgány státní správy  Přímo řízené organizace ústředních orgánů státní správy  Kraje  Školy a školská zařízení  Nevládní neziskové organizace  Profesní organizace zaměstnavatelů  Profesní organizace odborové, zaměstnanecké, zaměstnavatelské a oborové  Zaměstnavatelé  Organizace působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství  Města a obce  Zdravotnická zařízení

Řízení OP VK Řídící orgán MŠMTMonitorovacívýbor Zprostředkujícísubjekt Ministerstvo financí Platební orgán Interní audit příjemce příjemce příjemce Financující útvar

Typy operací/projektů  Individuální projekt (resp.systémový)  Grantové schéma

Indikativní finanční alokace  1 811,8 mil € z Evropského sociálního fondu pro léta (tj. 85%)  Celkem se spolufinancováním (15%) ze státního rozpočtu: 2,13 MLD €, tj. cca 61,79 mld. Kč

Finanční alokace na priority

Kontakty a další informace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - Odbor pro záležitosti Evropské unie   odkaz Evropský sociální fondwww.msmt.cz