SEMINÁŘ PRO ŽADATELE z Integrovaného operačního programu (IOP), Oblasti intervence 5.2: Zlepšení prostředí v problémových sídlištích, aktivita 5.2b) Regenerace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
SEMINÁŘ „Jak získat dotaci z IPRM na rekonstrukci bytového domu?“ od 15:00 hodin Hlavní sál Klubu Starý pivovar Prusinovského 114, Kroměříž.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE z Integrovaného operačního programu (IOP), Oblasti intervence 5.2: Zlepšení prostředí v problémových sídlištích, aktivita 5.2b) -
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
Integrovaný plán rozvoje města Chrudim
Regenerace sídliště Rochlice
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Statutární město Chomutov vyhlásilo výzvu č. 1 k podávání žádostí o poskytnutí finanční podpory projektů Regenerace bytových domů v rámci Integrovaného.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Veřejné projednání Vstupní informace  Objednatel IPRM zóny: Město Náchod  Zpracovatel IPRM zóny: Centrum evropského projektování a.s., Hradec.
1 IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 2. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů ( rámci realizace.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE z Integrovaného operačního programu (IOP), Oblasti intervence 5.2: Zlepšení prostředí v problémových sídlištích, aktivita 5.2b) -
Integrovaný plán rozvoje města Liberec – Regenerace sídliště Rochlice Ing. Martin Čech – manažer IPRM 
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Veřejné projednávání,
VÝZVA K PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O POSKYTNUTÍ PODPORY
IPRM Sídliště Kročehlavy Regenerace bytových domů.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Benefit 7+ Centrum pro regionální rozvoj ČR Tábor
1 Integrovaný plán rozvoje města – zóna Severní sídliště Seminář pro žadatele a příjemce IPRM - IOP
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA. Seznámení s IPRM do IOP.
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
Vyhodnocení realizace IPRM v IOP PRAHA.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ jednání Expertní skupiny manažerů IPRM Děčín Ing. Michal Pluta, ředitel Holdingového fondu SFRB.
Integrovaný plán rozvoje města Vsetín regenerace bytových domů Seminář pro veřejnost
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní oblast 5– Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence 5.2 Zlepšení prostředí v problémových sídlištích.
odbor politiky bydlení
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Transkript prezentace:

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE z Integrovaného operačního programu (IOP), Oblasti intervence 5.2: Zlepšení prostředí v problémových sídlištích, aktivita 5.2b) Regenerace bytových domů Strakonice, 2. 7. 2009

Obsah Semináře Aktuální informace Kontinuální výzva MMR pro oblast intervence 5.2 IOP Výzva města Strakonice Role CRR Jak postupovat dále? 2. 7. 2009

Aktuální informace 2. 7. 2009

Aktuální informace 27. 3. 2009 – schválení IPRM ministrem pro místní rozvoj duben – červen 2009 – aktualizace IPRM (rozpočet, indikátory) 22. května 2009 – ŘO IOP vyhlásil kontinuální výzvu pro 5.2 IOP do 3. 7. 2009 – podpis Dohody o realizaci IPRM mezi městem Strakonice a Ministerstvem pro místní rozvoj ČR přelom srpen / září 2009 – vyhlášení 1. výzvy města Strakonice pro aktivitu 5.2b) – Regenerace bytových domů jaro 2010 – předpoklad vyhlášení 2. výzvy města Strakonice pro aktivitu 5.2b) – Regenerace bytových domů 2. 7. 2009

4.776.436 EUR Aktuální informace Schválená dotace na IPRM Strakonice: 2. 7. 2009

Aktuální informace Aktualizace rozpočtu IPRM: CELKOVÉ NÁKLADY IPRM: 197.584.000,- Kč z toho náklady na: - Revitalizace veřejných prostranství: 118.550.000,- Kč (tj. 60% celk. způsobilých nákladů IPRM) - Regenerace bytových domů: 79.034.000,- Kč (tj. 40% celk. způsobilých nákladů IPRM) !!! Veškeré finanční výpočty se odvíjí od vývoje kursu Kč/EUR!!! 2. 7. 2009

Kontinuální výzva MMR pro oblast intervence 5.2 IOP 2. 7. 2009

Výzva 5.2 Základní dokumenty a zdroje informací: Text kontinuální výzvy vyhlášené Ministerstvem pro místní rozvoj ČR dne 22. 5. 2009 (tj. 7. výzva v IOP) Příručka pro žadatele a příjemce pro oblast intervence 5.2: Zlepšení prostředí v problémových sídlištích vč. příloh (dále také PPŽ) Identifikace problémové zóny (tj. seznam bytových domů oprávněných žádat o dotaci) http://www.strukturalni-fondy.cz/iop/5-2 http://www.mu-st.cz / odkaz Integrovaný plán rozvoje města Strakonice 2. 7. 2009

Výzva 5.2 Oprávnění žadatelé: vlastníci bytových domů ve vymezené „deprivované“ zóně „Sídliště MÍR“: - město - bytová družstva či další obchodní společnosti (zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník) - vlastníci jednotek sdružení ve společenství vlastníků jednotek podle zvláštního zákona (zákon č. 72/1994 Sb., o vlastnictví bytů) - další právnické a fyzické osoby vlastnící bytový dům (např. občanský zákoník) 2. 7. 2009

je pro účely aktivity 5.2b) definován takto: Výzva 5.2 „BYTOVÝ DŮM“ je pro účely aktivity 5.2b) definován takto: - více než polovina jeho podlahové plochy odpovídá požadavkům na trvalé bydlení a je k tomuto účelu určena - má nejméně 4 samostatné byty - budova je zkolaudována jako bytový dům nebo dům s byty 2. 7. 2009

Výzva 5.2 Podporované aktivity (tzv. „způsobilé výdaje“): budou financovány rekonstrukce a modernizace bytových domů, které mohou zahrnovat: - zateplení obvodového pláště domu, zateplení vybraných vnitřních konstrukcí (fasáda, výměna oken, vnějších dveří, rekonstrukce střechy) - odstranění statických poruch domů (např. opravy nosných zdí a základových zdí, stropních konstrukcí) - sanace základů a opravy hydroizolace spodní stavby - pořízení, modernizace a rekonstrukce technického vybavení domu (např. otopné soustavy vč. měření spotřeby tepla, rozvodů tepla, plynu a vody, vzduchotechniky, výtahu atd.) - rekonstrukce či modernizace společných prostor (např. schodiště, chodby) - výměny či modernizace lodžií a balkonů vč. zábradlí 2. 7. 2009

Výzva 5.2 !!!POZOR!!! Podpora v rámci aktivity 5.2b) je zaměřená na regeneraci společných prostor bytových domů a musí mít charakter technického zhodnocení majetku, rekonstrukce či modernizace!!! Podporu nelze využít na provádění prostých oprav či údržby!!! (Opravou se odstraňuje fyzické opotřebení nebo poškození za účelem uvedení majetku do původního provozuschopného stavu.) 2. 7. 2009

Výzva 5.2 Forma a výše podpory: nenávratná dotace pro region NUTS II Jihozápad je výše dotace pro bytové domy stanovena takto: - do 31. 12. 2010 – 36% ze způsobilých výdajů - od 1. 1. 2011 – 30% ze způsobilých výdajů (rozhodný okamžik je vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace Ministerstvem pro místní rozvoj ČR) zbylé výdaje (64%, resp. 70%) musí pokrýt příjemce z vlastních zdrojů nebo z úvěru 2. 7. 2009

Platí princip předfinancování!!! Výzva 5.2 !!!POZOR!!! Platí princip předfinancování!!! Znamená to, že dotace bude příjemci poskytnuta až po ukončení realizace projektu na základě předložené žádosti o platbu!!! Příjemce musí nejprve veškeré náklady projektu uhradit a tuto skutečnost musí doložit účetními doklady a dalšími dokumenty!!! 2. 7. 2009

Výzva 5.2 Způsobilé výdaje: způsobilé jsou pouze výdaje do společných prostor bytových domů způsobilé výdaje jsou pouze výdaje INVESTIČNÍ (účtuje se pouze jako pořízení investic) počáteční datum způsobilosti výdajů je den uvedený na potvrzení Centra pro regionální rozvoj ČR (CRR) o způsobilosti projektu, které CRR zašle žadateli po posouzení přijatelnosti (cca 5 pracovních dní od posouzení přijatelnosti). Před datem vydání potvrzení nesmí být zahájeny stavební práce nebo dán závazný příslib objednávky zařízení, nesmí být ukončeno výběrové řízení ani rozhodnuto o přidělení veřejné zakázky. datum ukončení způsobilosti výdajů = datum ukončení konkrétního projektu, tj. max. do 30. 6. 2015 2. 7. 2009

Výzva 5.2 Způsobilé výdaje: modernizace, rekonstrukce nebo technické zhodnocení hmotného majetku výdaje na povinnou publicitu projektu investičního charakteru vyplývající z Pravidel pro provádění informačních a propagačních opatření (viz příloha č. 3 PPŽ) daň z přidané hodnoty u neplátců DPH daň z přidané hodnoty u plátců DPH, pokud nemají nárok na odpočet daně na vstupu Poznámka: způsobilé výdaje jsou podrobně uvedeny v Příručce pro žadatele a příjemce 5.2 IOP 2. 7. 2009

Výzva 5.2 Zahájení a ukončení realizace projektu: zahájení projektu: od data uvedeného na potvrzení Centra pro regionální rozvoj ČR (CRR) o způsobilosti projektu ukončení projektu: max. do 30. 6. 2015 2. 7. 2009

Není umožněn souběh dotací!!! Výzva 5.2 !!!POZOR!!! Není umožněn souběh dotací!!! Příjemce nesmí na realizaci projektu čerpat dotaci z žádného jiného dotačního titulu, jiných prostředků krytých z rozpočtu EU a národních veřejných rozpočtů (např. program Panel, Zelená úsporám, krajské dotační tituly, jiné finanční mechanismy nebo nástroje podpory města – tj. půjčky a zvýhodněné úvěry města atd.). 2. 7. 2009

Výzva města Strakonice aktivita 5.2b) – Regenerace bytových domů 2. 7. 2009

Výzva města Strakonice Proces administrace žádosti: ŘO IOP vydá Rozhodnutí o poskytnutí dotace Město vyhlásí výzvu na předkládání projektů CRR provede kontrolu přijatelnosti a formálních náležitostí Žadatelé předloží projekty na město Město vybere a schválí projekty (v souladu s IPRM) Město vrátí projekt žadateli, žadatel předloží projekt na CRR 2. 7. 2009

Výzva města Strakonice Vyhlášení výzvy města Strakonice: termín vyhlášení 1. výzvy města Strakonice pro aktivitu 5.2b) – Regenerace bytových domů – přelom srpen / září 2009, vyhlášení 2. výzvy předpokládáme na jaře 2010 výzva bude uzavřená, tj. časově omezená (předpoklad 1 – 3 měsíce); všechny žádosti se otevírají najednou až po termínu ukončení výzvy výzva města Strakonice vychází a velmi úzce navazuje na kontinuální výzvu vyhlášenou ŘO IOP pro oblast intervence 5.2 IOP výzva bude obsahovat veškeré detailní pokyny a informace, jak připravit, zpracovat a podat projektovou žádost 2. 7. 2009

Výzva města Strakonice Základní dokumenty a zdroje informací: Text kontinuální výzvy vyhlášené Ministerstvem pro místní rozvoj ČR dne 22. 5. 2009 (tj. 7. výzva v IOP) Příručka pro žadatele a příjemce pro oblast intervence 5.2: Zlepšení prostředí v problémových sídlištích vč. příloh Text výzvy vyhlášené městem Strakonice (předpoklad vyhlášení: přelom srpen / září 2009) Dokument IPRM Strakonice (deprivované zóny „Sídliště MÍR“) vč. jeho aktualizovaných verzí Identifikace problémové zóny (tj. seznam bytových domů oprávněných žádat o dotaci) http://www.strukturalni-fondy.cz/iop/5-2 http://www.mu-st.cz / odkaz Integrovaný plán rozvoje města Strakonice 2. 7. 2009

Výzva města Strakonice Příprava a zpracování žádosti: žadatel bude postupovat v souladu s Příručkou pro žadatele a příjemce 5.2 IOP vč. příloh a Výzvou města Strakonice žadatel bude zpracovávat projektovou žádost prostřednictvím webové aplikace BENEFIT 7 – k dispozici na www.eu-zadost.cz (seminář – plánován na začátek září 2009) žadatel předloží tištěnou verzi žádosti vč. všech relevantních příloh na MěÚ Strakonice 2. 7. 2009

Výzva města Strakonice Základní přílohy žádosti: seznam příloh (generuje BENEFIT 7) doklad o partnerství (není povinný) doklad o majetkoprávních vztazích k místu realizace projektu (LV, katastrální snímek) prokázání právní subjektivity žadatele (př. výpis z rejstříku společenství vlastníků jednotek apod.) pravomocné územní rozhodnutí (pokud je vyžadováno) projektová dokumentace v rozsahu technická zpráva, situace, půdorysy, pohledy a řezy + položkový rozpočet + harmonogram prací platný doklad o povolení stavby dle zákona č. 183/2006 Sb. (stavební zákon) platný průkaz energetické náročnosti budovy (v případě realizace vedoucí ke snížení energetické náročnosti) potvrzení města o výběru projektu (bude dodáno po schválení projektu ze strany města Strakonice) 2. 7. 2009

Výzva města Strakonice Schvalovací proces města Strakonice: po předložení na MěÚ Strakonice proběhne prvotní kontrola, zda projekt splňuje pokyny nastavené ve výzvě a spadá do zóny IPRM (žadatelům bude umožněno odstranění nedostatků) kvalitativní hodnocení projektu dle předem stanovených a vyhlášených výběrových kritérií (POZOR!!! užitečné prostudovat výběrová kritéria) výběr bude založen na principu soutěže – budou vybrány projekty, které dosáhnou nejlepšího bodového hodnocení (min. 50 bodů z celkových 100) – vznikne seznam projektů k podpoře seznam projektů doporučených k podpoře schválí Řídící výbor IPRM a Rada města Strakonice schváleným projektům město vystaví potvrzení o výběru projektu, vrátí dokumentaci k projektu žadatelům a vyzve k předložení žádosti na Centrum pro regionální rozvoj ČR 2. 7. 2009

Výzva města Strakonice Předložení žádosti na CRR: žadatel předloží žádost vč. kompletních příloh na Centrum pro regionální rozvoj ČR (pobočka Písek) CRR provede: - kontrolu přijatelnosti (po jejím provedení začíná způsobilost výdajů projektu, je vhodné začít VŘ) - kontrolu formálních náležitostí - analýzu rizik, příp. kontrolu na místě realizace po zhodnocení projektu bude žadatelům zasláno oznámení o doporučení / nedoporučení projektu úspěšní žadatelé obdrží od CRR Registrační list a následně Rozhodnutí o poskytnutí dotace, kde jsou stanoveny jednotlivé konkrétní povinnosti příjemce (!!!) POZOR!!! podrobněji – viz Příručka pro žadatele a příjemce pro oblast intervence 5.2 IOP 2. 7. 2009

Role CRR CRR = Centrum pro regionální rozvoj ČR – státní příspěvková organizace založená Ministerstvem pro místní rozvoj ČR Role v rámci Integrovaného operačního programu: podpora a konzultace žadatelům/příjemcům před i během realizace a v období udržitelnosti projektu Pracovníci CRR poskytují poradenství např. při: Zpracování projektové žádosti Přípravě zadávací dokumentace k VŘ Zpracování monitorovacích zpráv Tvorbě zjednodušené žádosti o platbu atd. 2. 7. 2009

Role CRR Kontakty na CRR: Centrum pro regionální rozvoj ČR Regionální pobočka pro NUTS II Jihozápad Ing. Pavla Bártíková, Ing. Naděžda Burešová Karlova 108, 397 01 Písek tel.: 382 224 416, 382 224 414 e-mail: bartikova@crr.cz buresova@crr.cz 2. 7. 2009

Jak postupovat dále??? Prostudovat Příručku pro žadatele a příjemce pro oblast intervence 5.2 IOP + Kontinuální výzvu MMR pro 5.2 IOP (event. další podklady) Rozhodnout o realizaci či nerealizaci projektu (Bude naše SVJ žádat o dotaci v rámci 5.2 IOP, příp. kdy? Jsem oprávněným žadatelem? Splňuji požadavky výzvy?) V případě kladné odpovědi: - promyslet, co bude náplní projektu vč. časového (harmonogram) a finančního hlediska (rozpočet) Rozhodnout, zda budeme žádost o dotaci zpracovávat vlastními silami či využijeme služeb odborníků Obstarat základní přílohy (časově náročnější) – projektová dokumentace, stavební povolení, energetický průkaz atd. Vyčkat na vyhlášení Výzvy města Strakonice a konkrétní podmínky 2. 7. 2009

Jak postupovat dále??? KONZULTOVAT!!! Centrum pro regionální rozvoj ČR Městský úřad Strakonice – odbor rozvoje (příp. další specifické odbory: stavební úřad, architekt města, majetkový odbor atd.) 2. 7. 2009

Další informace Městský úřad Strakonice odbor rozvoje Ing. Eva Krausová, Ing. Věra Samková Velké náměstí 2, 386 21 Strakonice (nárožní budova KB – 4. patro) tel.: 383 700 840, 383 700 849 e-mail: eva.krausova@mu-st.cz vera.samkova@mu-st.cz www.strukturalni-fondy.cz/iop/5-2 www.mu-st.cz / odkaz Integrovaný plán rozvoje města Strakonice 2. 7. 2009

Děkujeme za pozornost!