Financování JSDHO neinvestiční dotace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Požární ochrana v obcích
Advertisements

Kurzy k získání odborné způsobilosti pro JSDH
Finanční řízení projektu Seminář pro žadatele k oblasti podpory 1.5 OP VK.
Požární ochrana v obcích
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Rozpočty územně samosprávných celků v roce 2011 Leden 2011.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
Organizace požární ochrany a dobrovolní hasiči
Požární ochrana v obcích
(J)SDH Boskovice I Bc. Josef Jeniš.
Jednotky požární ochrany
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
Zpracoval : Josef Dvořák – SDH Bystřice
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
PRACOVNÍ REHABILITACE Osob se zdravotním postižením (§69 násl. Zák.č.435/2004 Sb.)
Taktická a prověřovací cvičení
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
ODBORNÁ PŘÍPRAVA ČLENŮ JSDHO
Systém podpory sportu ve městě OTROKOVICE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ Citius – Altius – Fortius rychle – výše - silněji.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje
plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
HZS ČR organizace a řízení
Organizační členění ÚO
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Jednotky požární ochrany
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Administrativní náležitosti zřizování JSDHO
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
19. výzva IROP - „Technika pro IZS“ (blok pro obce) Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
DOTACE PRO JEDNOTKY SDH OBCÍ Zabezpečuje MV – GŘ HZS ČR ze státního rozpočtu v rámci rozpočtové kapitoly MV. Úsek IZS a OŘ HZS Libereckého kraje plk. Mgr.
Nová dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v roce MINISTERSTVO VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY Brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba Generální ředitel.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
SH ČMS, Ústřední odborná rada prevence1 Požární ochrana v obcích Základní informace pro starosty obcí o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární.
Povinnosti obcí v oblasti požární ochrany Z pohledu IZS a jednotky PO.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Odborná příprava JSDHO Z měny v roce 2014 mjr. Ing. Jan Kolář HZS Plzeňského kraje, ÚO Plzeň, únor 2014.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Požární ochrana v obcích
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
Dotace pro jednotky PO SDH obcí Pardubického kraje
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Jednotky požární ochrany
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
Dotace pro jednotky SDH obcí
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Dotační program na podporu jednotek sboru dobrovolných hasičů pro rok 2019 Blanka Procházková.
Integrovaný regionální operační program – IROP
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Integrovaný záchranný systém a jednotky požární ochrany
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Financování JSDHO neinvestiční dotace

OBEC – zřizovatel jednotky JSDHO dáno zák. 133/1985 Sb. o požární ochraně obec zřizuje JSDHO v samostatné působnosti financuje veškeré výdaje spojené s činností JSDHO

Dotace pro JSDHO Mimořádná dotace Ivana Langera – výstroj pro členy JPO V Neinvestiční dotace pro JSDHO Účelové dotace v rámci reprodukce požární techniky pro JSDHO (nákup nových CAS) Evropské fondy

Neinvestiční dotace Úhrada výdajů jednotkám dobrovolných hasičů z rozpočtu Plzeňského kraje 1. Náklady jednotek SDH obcí hradí kraj obcím – zřizovatelům JSDHO 2. Kraj přihlíží k doporučení HZS Plzeňského kraje, které vyplývá z Koncepce požární ochrany PK, plošného pokrytí, materiálně technickému vybavení SDH obce, počtu výjezdů a podílů spolufinancování z rozpočtu obce

PRAVIDLA pro úhradu výdajů jednotkám dobrovolných hasičů z rozpočtu Plzeňského kraje schválená zastupitelstvem Plzeňského kraje dne 10.června 2010 Plzeňský kraj v souladu s §27 odst. 1 písm. D) 2. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, v přenesené působnosti hradí k zabezpečení plošného pokrytí území kraje jednotkami požární ochrany náklady jednotkám sborů dobrovolných hasičů obcí (JSDHO) spojené se zásahy mimo jejich územní obvod a podílí se na financování jejich akceschopnosti, pořízení a obnově požární techniky. Cílem úhrady výdajů jednotkám JSDHO z rozpočtu Plzeňského kraje je realizace systematické podpory plošného pokrytí území kraje jednotkami požární ochrany v souladu s „Koncepcí požární ochrany PK“ a zabezpečením plošného pokrytí území kraje jednotkami PO.

Jaké výdaje lze hradit? Výdaje za uskutečněný zásah (mimo územní obvod obce) Výdaje na odbornou přípravu (účast na kurzech odborné způsobilosti a specializačních kurzech) Výdaje na zabezpečení akceschopnosti jednotek SDH obcí (věcné prostředky pro JPO II a III) + Výdaje na neinvestiční opravy CAS (1/2 nákladů)

Výdaje za uskutečněný zásah jednotky JSDH obce na výzvu Krajského operačního a informačního střediska HZS PK (KOPIS) mimo její územní obvod (katastrální území všech místních částí). Podkladem k úhradě výdajů za uskutečněný zásah je dílčí zpráva o zásahu, resp. zpráva o zásahu.

Výdaje na odbornou přípravu velitelů a strojníků jednotek SDH obcí k získání odborné způsobilosti nebo prodloužení platnosti osvědčení o odborné způsobilosti, specializační kurzy a zaměstnání pořádané HZS kraje - refundace mzdy - cestovní náklady - úhrada za stravování a ubytování pořadateli kurzu (HZS PK) Maximální limit (viz. metodika k pravidlům vydaná HZS PK): Kurz (počet hodin) Maximální úhrada obci za člena v kurzu 40 1.735,- 24 1.040,- 16 695,- 8 345,-

Výdaje na zabezpečení akceschopnosti jednotek SDH obcí (věcné prostředky) Zabezpečení akceschopnosti JSDHO kategorie JPO II - investiční opravy zásahové požární techniky, přípravu na technické prohlídky, revize věcných prostředků a neinvestiční věcné vybavení jednotky, které je majetkem obce zřizující jednotku - pracovní pohotovost člena vykonávajícího službu v jednotce jako svoje zaměstnání, odměny z dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr (DPP, DPČ), odměny členům, kteří mají s obcí jinou pracovní dohodu za zabezpečení připravenosti k výjezdu jednotky Mzdové výdaje a zákonné pojištění členům v jednotce SDH obce kategorie JPO II a JPO III vykonávající službu jako svoje zaměstnání - mzdové výdaje Věcné vybavení neinvestiční povahy - neinvestiční opravy, revize, technické prohlídky požární techniky, věcné prostředky (např. spojové prostředky, ochranné oděvy pro hasiče apod.) - do 40 tis. Kč !!!

Systém rozdělení finančních prostředků: Období 1. 1. 2010 – 30. 9. 2010 vyúčtování do konce r. 2010 Období 1. 10. 2010 – 31. 12. 2010 vyplaceny v r. 2011 ve věcných prostředcích dle stejných pravidel

Systém rozdělení finančních prostředků: Výdaje za uskutečněné zásahy Výdaje na odbornou přípravu Neinvestiční opravy CAS 50% nákladů (pokud jsou schváleny ředitelem ÚO) CO ZBYDE Věcné prostředky (pro JPO II a III)

Postup pro starosty obcí: Rok 2010 Postup pro starosty obcí: Projednání nároků na neinvestiční opravy CAS, pořizované věcné prostředky a konzultace žádosti před podáním žádosti Doručení podepsaných žádostí na ÚO Klatovy + tabulky 1a, 1b v elektronické podobě do 5.10.2010 Požadovat po ÚO Klatovy informace o konečné částce po 14.10.2010 Zaslat fakturu krajskému úřadu pro vyplacení stanovené dotace + požadované přílohy dle Pravidel do 15.11.2010 !!! Převedení finančních prostředků na účet obce do 31.12.2010

Neinvestiční opravy CAS Žádost + tabulky 1a),b) do 5.10. Postup pro starosty: OBEC Věcné prostředky Neinvestiční opravy CAS HZS Plzeňského kraje ÚO Klatovy Konzultace Žádost + tabulky 1a),b) do 5.10. Věcné prostředky tedy musí být nakoupeny do 15.11. !!! Sdělení konečné částky po 14.10. (na vyžádání !!!) Plzeňský kraj Faktura + přílohy do 15.11. Finanční prostředky na účet

Tabulka 1a a 1b

konzultovat - dle tabulky 1a - dle tabulky 1b - sdělí ÚO Klatovy - nechat prázdné nebo vyšší částku - dle projednání s ředitelem ÚO Klatovy

Žádost o neinvestiční dotaci Podává zřizující obec/město souhrnně za všechny své jednotky příslušnému odboru HZS PK do 5.10.2010: HZS PK - ÚO Klatovy Aretinova ul. 129 339 01 Klatovy Přílohou je tabulka č. 1a) a 1b).

Konkrétní pokyny a doporučení: Zajistit správné vyplňování (dílčích) zpráv o zásahu: vzdálenost od základny + celkem ujeté kilometry technika zařazená do výjezdu motohodiny poškození věcných prostředků (s podpisem velitele zásahu) údaj, že zásah byl mimo území obce 2. Průběžná konzultace s příslušným pracovníkem HZS ! 3. V příloze faktury jmenný seznam osob, které se zúčastnily kurzů odborné způsobilosti (datum, počet hodin atd.) 4. Do přílohy seznam relevantních účetních dokladů

Rok 2010 – okres Klatovy 1.037.137 Kč celkem 365.725 Kč za odbornou přípravu (kurzy odborné způsobilosti a specializační kurzy) 65.263 Kč za zásahy (1.1.-30.9.2010) 39.446 Kč za zásahy (1.10.-31.12.2009) 294.003 Kč na věcné prostředky pro JPO II a III 272.700 Kč na neinvestiční opravy CAS 1.037.137 Kč celkem Věcné prostředky 10.889 Kč

www.hzspk.cz

Děkuji z pozornost…