Centrum služeb pro zdravotně postižené Louny o.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Finanční možností svépomocných skupin
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Terénní sociální práce
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
PREZENTACE ORGANIZACE
Sociální služby města Velké Meziříčí
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Prezentace pečovatelské služby
CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ JIHOČESKÉHO KRAJE CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ JIHOČESKÉHO KRAJE se sídlem v Českých Budějovicích, Staroměstská 2608.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Osobní asistence pro osoby se zdravotním postižením a seniory Bezplatná právní poradna pro osoby v krizi Rodinné centrum Krumlík a další služby pro rodiny.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pečovatelská služba.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Sociálně terapeutické dílny
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
Terapeutické komunity
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Sociálně aktivizační služby
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Transkript prezentace:

Centrum služeb pro zdravotně postižené Louny o.s. Prezentace organizace

Centrum služeb pro zdravotně postižené Louny o.s. Poslání organizace: (zlepšení kvality života) = zvýšení soběstačnosti občanů se zdravotním postižením a jejich rodin při jejich zapojení do společnosti poskytnout jim účinnou podporu, pokud potřebují využít sociálních služeb Motto: „Jediným handikepem je nesprávný přístup k životu“

Centrum služeb pro zdravotně postižené Louny o.s. Vznik organizace: Centrum služeb pro zdravotně postižené Louny o.s.je nevládní nezisková organizace se statutem občanského sdružení, která vznikla dne 19.9. 2006 jako samostatný právní subjekt. Registrace MV ČR byla provedena pod čj. VS/1-1/65179/06-R

Centrum služeb pro zdravotně postižené Louny o.s. Organizační struktura organizace: Valná hromada Valnou hromadu tvoří všichni členové sdružení starší 18 let Valná hromada je nejvyšším orgánem sdružení Předsednictvo Předsednictvo je výkonným orgánem sdružení Předsednictvo zvolené dne 12.2.2007 pracuje v následujícím složení: Venuše Firstlová – předseda a statutární zástupce organizace Miroslav Pokorný – místopředseda Ludmila Mašková – členka předsednictva Revizní komise Je kontrolním orgánem sdružení Revizní komise zvolená dne 12.2. 2007 pracuje v následujícím složení Iva Slavíčková a Pavel Štajnc

Realizační tým - pracovníci Výkonný tým: Venuše Firstlová – vedoucí centra Pavel Štajnc Dis. – sociální pracovník, vedoucí sociálních služeb Ludmila Mašková – ekonomka Jana Kotoučková, Michaela Procházková, Květa Znamenáčková, Pavla Srbová, Dana Vostrá, osobní asistentky Tomáš Firstl osobní asistent na zástup Stanislava Horáčková, Pavlína Ladižinská , Petra Grossmanová pečovatelky Věra Třísková, pracovnice odlehčovací služby Mgr. Tereza Příhodová DiS., fyzioterapeutka, speciální pedagog Michaela Karbanová DiS., ergoterapeutka

Realizační tým – externí spolupracovníci Mgr. Eva Kacanu – supervizor Ing. Jana Hrdá – metodická pomoc MUDr. Hlavatá – odborné služby pro uživatele sluchadel Viera Kopicová – lektorka počítačových kursů Miroslav Pokorný – redaktor zpravodaje Jan Dokoupil – dobrovolník – tisk, propagace, www stránky Dušan Ščambura, Petr Oppenauer, Stanislava a Vladimír Krajíčkovi - dobrovolníci – preventivní programy

Spolupracující organizace a instituce Asociace pro osobní asistenci Česká asociace pečovatelské služby Svaz tělesně postižených v ČR, okresní organizace Louny Svaz neslyšících a nedoslýchavých v ČR, základní organizace neslyšících Louny Úřad práce Louny Město Louny Město Postoloprty Vzdělávací centrum Podkrušnohoří Žatec BFZ vzdělávací akademie Most, Louny Poskytovatelé sociálních služeb v regionu Organizace zdravotně postižených v regionu

Kde nás najdete: Rakovnická 2502 Louny, domeček ve dvoře Domova pro seniory Louny Fotodokumentace prostory centra – Přístupy, čekárna, bezbariérové WC

Odborné sociální poradenství Posláním odborného poradenství je zajistit pomoc v situacích, kdy u uživatele služby dojde k dlouhodobé nebo dočasné ztrátě schopnosti řešit krizovou životní situaci, ve které se ocitl z důvodu věku, zdravotního postižení či dlouhodobé péče o takovou osobu. Cílem služby je pomoci uživateli takové situace řešit prostřednictvím informací, rad a případné další odborné pomoci. Cílovou skupinou jsou osoby se zdravotním postižením, senioři, rodinní příslušníci, přátelé a odborná veřejnost.

Okruhy poskytovaného poradenství Pomoc při výběru vhodné sociální služby. Nabídky sociálních služeb v regionu. Informace o možnostech získání finančních příspěvků a dávek. Pomoc při podávání žádostí o dávky sociální péče a státní sociální podpory. Pomoc při orientaci v sociálně právních a pracovně právních otázkách. Informace o nabídce rehabilitačních a aktivizačních programů Poradenství při získání vhodných rehabilitačních a kompenzačních pomůcek. Pomoc při zajištění drobné údržby sluchadel. Pomoc při uplatňování osobních práv a zájmů (zaměstnání, škola, úřady atp.) Poskytnutí informace o bezbariérovosti v regionu, zprostředkování odborného poradenství v oblasti bezbariérových úprav. Poradenská a terénní práce, dle potřeb v místě bydliště ,osob se zdravotním postižením a seniorů. Informace o možnostech pracovního uplatnění a vzdělání lidí se zdravotním postižením Poradenství je poskytováno bezplatně Poradenské dny: Pondělí a Středa 8:00 – 17:00 hod. V ostatních dnech po  předchozím objednání Celková kapacita služby: 700 kontaktů a 500 intervencí ročně  

Osobní asistence Osobní asistence je sociální služba, která pomáhá člověku dělat ty věci, které potřebuje ke svému životu a dělal by je sám, kdyby mohl. Cílem služby je umožnit uživatelům žít plnohodnotný život, blížící se co nejvíce životu jejich vrstevníků. Cílovou skupinou jsou osoby s tělesným, zdravotním postižením, osoby se zrakovým postižením a senioři, po konzultaci též osoby se sluchovým či mentálním postižením a osoby postižené civilizačními chorobami

Služby osobní asistence obsahují: Pomoc při zvládání běžných úkonů, péče o vlastní osobu. Pomoc při osobní hygieně. Pomoc při zajištění stravy. Pomoc při zajištění chodu domácnosti. Výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti. Zprostředkování kontaktu se společností. Pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí. Celková kapacita služby: 20 uživatelů ze spádového území Lounska Služby jsou poskytovány bez časového omezení. Cena za služby 75-100 Kč/1hod.  

Pečovatelská služba Posláním pečovatelské služby je zajistit uživatelům v dohodnutém rozsahu pravidelné předem sjednané úkony péče o vlastní osobu a soběstačnosti. Cílem služby je zajistit a zachovat stávající kvalitu života uživatelů v jejich přirozeném prostředí a maximálně oddálit nástup do zařízení pobytového typu. Služba je určena osobám s tělesným postižením, se zrakovým postižením se sluchovým postižením s chronickým onemocněním osobám se zdravotním postižením a seniorům 

Pečovatelská služba obsahuje: pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, pomoc při osobní hygieně pomoc při zajištění stravy pomoc při zajištění chodu domácnosti, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím Celková kapacita : 30 uživatelů ze spadového území Lounska Pečovatelská služba je poskytována denně Po –Ne od 7 do 22 hodin Cena služby: 75,- - 100,- Kč/ 1 hod. , 50,- Kč/1 kg prádla

Odlehčovací služba Posláním odlehčovací služby je zajistit osobám, které mají sníženou soběstačnost a je o ně pečováno v jejich přirozeném sociálním prostředí, nezbytnou pomoc v úkonech péče o vlastní osobu a soběstačnosti Cílem služby je umožnit pečující fyzické osobě nezbytný odpočinek. Služba je určena osobám s tělesným postižením, se zrakovým postižením, se sluchovým postižením s chronickým onemocněním, osobám se zdravotním postižením a seniorům .

Odlehčovací služby obsahují: pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu, pomoc při zajištění stravy, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, sociálně terapeutické činnosti, pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí, výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti. Celková kapacita služby: 5 uživatelů ze spádového území Lounska Služba je poskytována jako terénní, bez časového omezení Cena za služby 75-100 Kč/1hod.

Doplňkové služby – poradna pro uživatele sluchadel Zajištění konzultace foniatra, každou první a třetí středu v měsíci od: 13,00 do 14,00 hod. Bezplatně Drobná údržba sluchadel a prodej baterií v poradenských dnech Centra tj. Po a St 8,00 – 17,00 hod. Cena: dle aktuálního ceníku

Doplňkové služby - aktivizační programy Kursy základů práce na počítači Tréninky paměti Léčebná tělesná výchova Masáže Nácvik sebeobsluhy Kursy vaření Dny otevřených dveří Výstavy pomůcek Besedy s představiteli veřejné správy a aktivními lidmi s postižením

Doplňkové služby - preventivní programy: Besedy s dětmi základních škol a středních škol s aktivními lidmi s postižením, Cíl programu: Prevence úrazů Zládnutí zásad komunikace s lidmi s potižením Zvládnutí zásad správné pomoci lidem s postižením Programy jsou pro školy v regionu realizovány bezplatně

Doplňkové služby – přednášky, školení a semináře Vzdělávací aktivity centrum realizuje ve spolupráci s partnery. Personálně je zajišťuje vlastními pracovníky a spolupracujícími externisty Tématické okruhy: zásady první pomoci - praktický nácvik Manipulace s imobilním klientem - praktický nácvik sociálně právní minimum pro osoby se zdravotním postižením vybrané kapitoly ze zákoníku práce Standarty kvality v sociálních službách zákon o sociálních službách - zavádění do praxe zákon o sociálních službách z hlediska práv a povinností uživatele

Kontaktní údaje: Telefon a fax: 415 654 308 Mobil: 608 108 373 pí Firstlová 774 446 821 p Štajnc E-mail: szdp.louny@seznam.cz www.centrum-louny.wbs.cz

Poděkování za poskytnutou finanční podporu našich služeb: Ministerstvu práce a sociálních věcí ČR Krajskému úřadu Ústeckého kraje Úřadu práce v Lounech Městu Louny Městu Postoloprty Firmě Stavum Louny Obcím Lenešice, Peruc, Černčice, Chraberce,