NET4GAS pro čistou budoucnost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Pavel Dobeš Ministr dopravy
Advertisements

Ekonomické nástroje v kontextu Rio+20

Energetická bezpečnost ČR - představy x mýty x realita; technologický úhel pohledu Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
XXIV. SEMINÁŘ ENERGETIKŮ
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
Solární systémy pro aktivní topení
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Příprava nové dopravní politiky ČR
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
Legislativní rámec ochrany zdraví obyvatel před hlukem MUDr. Michael Vít, Ph.D. hlavní hygienik ČR.
Budovy s téměř nulovou spotřebou: jistá a přínosná budoucnost Diskuze o energeticky úsporném developmentu 19. listopadu 2014, Praha.
Kyselý déšť.
Centers Dating 2012 Moderátor: Pavlína Hajnová. Diskuze rezidenčních developerů Dušan Kunovský, Central Group Štěpán Havlas, Finep Martin Svoboda, JRD.
Podnikatelské prostředí: Makroprostředí
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Zásobování plynem jako součást energetické bezpečnosti České republiky
Restrukturalizace akutní lůžkové péče Ing. Petr Nosek náměstek pro zdravotní pojištění
Státní energetická koncepce – její sočasnost a budoucnost Ing. Drahomír Šelong oddělení energetické politiky Ministerstvo průmyslu a obchodu Listopad 2007.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
ODPOVĚDNÉ DODAVATELSKO – ODBĚRATELSKÉ VZTAHY? ANO JUDr. Michaela Chaloupková, MBA Členka představenstva a ředitelka Divize nákup, Skupina ČEZ.
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
Znečišťování ovzduší Karel Severa.
Vliv dopravy na životní prostředí
Seminář KOMTERM, 21. duben 2010 Dipl. - Ing. Roman Baláž, MBA Generální ředitel SPP CZ, a.s. 1 Bezpečnost dodávek – nevyhnutná podmínka zákazníka.
Budoucnost Ústeckého kraje? budoucnost je vždy ovlivněna minulostí…
Energetická budoucnost Moravskoslezského kraje s novou jadernou elektrárnou nebo bez ní? Ing. Pavel Bartoš viceprezident MSEK.
Snižování růstu koncentrací CO 2 v ovzduší. Co je to CO 2 ? Oxid uhličitý je bezbarvý plyn bez chuti a zápachu; při vyšších koncentracích může mít v ústech.
VÝSLEDKY INDIKÁTORŮ V PRAZE - LIBUŠI
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Vzduch Předmět: BiologieTřída: 2L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2014/2015 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Lukáš Kříž.
 zamezit dalšímu zhoršování životního prostředí  urychlit odstraňování jevů, které ohrožují živé i neživé složky přírody  chránit přírodní i kulturní.
NS-LEV 21 PRO ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
RWEStrana 1 VYHODNOCENÍ ENVIRONMENTÁLNÍHO PROFILU SKUPINY RWE V ČR Rok /9/2015.
Zákon o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
Složky krajiny a životní prostředí
Použití CNG v dopravě Svaz dopravy 5. března 2009 Ing. Jan Zaplatílek.
Podpora dopravních společností provozující CNG autobusy Svaz dopravy – sekce silniční dopravy, SOR Libchavy Lubomír Kolman, Project Manager RWE.
Státní energetická koncepce a postavení plynárenství v ČR Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu České Republiky Praha,
Ing.Miroslava Rýparová
Opatření na snižování emisí skleníkových plynů a plnění environmentálních cílů státní energetické koncepce Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo.
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
Krajina a životní prostředí
Příprava změn zákona č. 458/2000 Sb. v oblasti plynárenství Ing. Jan Zaplatílek Odbor plynárenství a kapalných paliv Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Krajina a životní prostředí
Žilová, Stoklasová, Pavlíková 3.O
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
AEM – význam a vliv krajských energetických koncepcí.. ENVIROS s.r.o. Vladimíra Henelová a kol. ÚEK - územní interpretace Státní energetické koncepce.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
AEM – význam a vliv krajských energetických koncepcí.. ENVIROS s.r.o. Vladimíra Henelová a kol. Aplikace státní energetické koncepce v krajích.
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Energetická politika Dopravní politika Hospodářská politika a integrace - Šumperk.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Znečištění vzduchu dopravou
Kompresní stanice Jirkov
Zahrádkáři na Kraví hoře
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Vývoj CNG v České republice
Výsledky projednávání
Transkript prezentace:

NET4GAS pro čistou budoucnost Ing. Radek Benčík, MBA, jednatel 29. listopadu 2013

„Bezpečnost stavby, spolehlivost provozu, šetrnost k životnímu prostředí“ Více než 40leté zkušenosti NET4GAS jsou zárukou spolehlivosti, bezpečnosti a šetrnosti k životnímu prostředí Technologie výstavby moderních potrubních linií usiluje o maximální omezení negativních vlivů na okolí a zajištění maximální bezpečnosti při stavbě i provozu Pečlivě monitorujeme stav přírodního a životního prostředí před zahájením, v průběhu i po dokončení každé stavby NET4GAS pro čistou budoucnost 29. 11. 2013

„Bezpečnost stavby, spolehlivost provozu, šetrnost k životnímu prostředí“ Pohyb mechanizmů je pouze v pracovním pruhu (36 m, v lesích 23 m) Po stavbě plynovodu zůstávají na rozdíl od jiných energetických zdrojů v krajině jen minimální stopy NET4GAS pro čistou budoucnost 29. 11. 2013

„Bezpečnost stavby, spolehlivost provozu, šetrnost k životnímu prostředí“ Režim v ochranném pásmu plynovodu neomezuje pěstitelské či chovatelské aktivity NET4GAS pro čistou budoucnost 29. 11. 2013

"Zelené technologie" V rámci oprav, úprav i výstavby používáme specializované technologie snižující dopady na životní prostředí (nabízeny i externě) přečerpávání zemního plynu mobilním kompresorem eliminace vypouštění skleníkových plynů do atmosféry 2012: v plynárenské soustavě NET4GAS zamezeno vypuštění téměř 6 mil. Nm3 zemního plynu do ovzduší vrtací a utěsňovací práce technologií T. D. Williamson provedení úpravy potrubí bez přerušení přepravy čištění plynovodů, mobilní odlučovač nečistot zachycení nečistot (pevných a kapalných) v konečné fázi čištění plynovodu NET4GAS pro čistou budoucnost 29. 11. 2013

Zemní plyn pro čistou budoucnost ČR patří mezi nejvíce znečištěné státy v EU Emise CO2 klesají, zatímco emise polétavého prachu, benzo(a)pyrenu a arzenu se nedaří v ČR snižovat (právě tyto škodliviny jsou zásadním zdravotním problémem na Ostravsku a ve středních a západních Čechách) Malé prachové částice ve velkých městech způsobují více úmrtí než dopravní nehody Imisní limity pro polétavý prach jsou překročeny na 1/3 území ČR, na které žije 2/3 obyvatel ČR Zemní plyn je ze všech neobnovitelných zdrojů je ve vztahu k přírodě nejšetrnějším zdrojem energie Význam zemního plynu jako energie s téměř nulovými emisemi NET4GAS pro čistou budoucnost 29. 11. 2013

Projekty NET4GAS NET4GAS pro čistou budoucnost 29. 11. 2013 Stork II Approx. 65km of, DN1000 2019 Moravia Approx.158 km of DN900-1000 2018 Oberkappel Approx. 80 km of DN800-1000 2020-2022 BACI Approx. 12 km of DN800 2018-2019 NET4GAS pro čistou budoucnost 29. 11. 2013

Nový vlastník 2013: na základě rozhodnutí skupiny RWE o prodeji obchodního podílu ve společnosti NET4GAS došlo k jeho převodu Oba noví vlastníci NET4GAS, německá společnost Alliance Capital Partners a kanadské fondy Borealis Infrastructure, deklarovali, že svou investici do společnosti NET4GAS považují za dlouhodobou a mají zájem na jejím dalším rozvoji NET4GAS pro čistou budoucnost 29. 11. 2013

NET4GAS Blíž přírodě: ochrana přírody i nad rámec zákonných norem Podnikání NET4GAS s otázkou ochrany přírody úzce souvisí a od toho se odvíjí jak naše odpovědné podnikání, tak náš sponzorský program Blíž přírodě Zachovávat původní podobu přírody pro další generace neodmyslitelně patří k naší společenské odpovědnosti NET4GAS pro čistou budoucnost 29. 11. 2013

NET4GAS pro čistou budoucnost 29. 11. 2013

Děkuji vám za pozornost Ing. Radek Benčík, MBA jednatel www.net4gas.cz