Závěrečná konference k regionálním individuálním projektům (RIP) „Dobrá práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/13.00001 a „Cesta do práce v Jihočeském.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Doporučení pro přípravu žádosti;
k regionálním individuálním projektům (RIP) kulturní centrum Bazilika
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Vítejte na konferenci k národnímu projektu Návrat do práce.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Smlouva o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu CZ.1.07/ Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Středočeském kraji Operačního programu.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace k finanční části seminář pro žadatele – 3. výzva
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
1 Se sousedy k vzdělávání I, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
1 Máme na to v Jihočeském kraji, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Závěrečná konference k regionálním individuálním projektům (RIP) „Dobrá práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/ a „Cesta do práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/ února 2011 kulturní centrum Bazilika České Budějovice Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

2 •RIP –Oblast podpory 2.1 OP LZZ –zaměření na jednotlivce –zaměření na komplexní řešení situace CS •role ÚP v Českých Budějovicích a zapojených ÚP –vypracování a předkládání projektových žádostí –realizace RIP Regionální individuální projekty Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

3 Místo realizace Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

4 Dobrá práce v Jihočeském kraji -Registrační číslo projektu:CZ.1.04/2.1.00/ Realizace projektu: do Realizován ve třech na sebe navazujících cyklech -Celkové náklady projektu: Kč Cesta do práce v Jihočeském kraji -Registrační číslo projektu:CZ.1.04/2.1.00/ Realizace projektu: do Realizován v šesti na sebe navazujících cyklech -Celkové náklady projektu: Kč Údaje o projektech Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

5 -min. 610 osob obdrží podporu v rámci projektu -bude min. 500 úspěšně podpořených klientů -bude min. 400 úspěšných absolventů kurzu -min. 6 nových pracovních míst -min. 50 vyhrazených míst, resp. vytvořených míst pro veřejně prospěšné práce Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Cílové indikátory „Dobrá práce v Jihočeském kraji“

6 -min osob obdrží podporu v rámci projektu -bude min úspěšně podpořených klientů -bude min. 745 úspěšných absolventů kurzu -min. 6 nových pracovních míst -min. 50 vyhrazených míst, resp. vytvořených míst pro veřejně prospěšné práce Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Cílové indikátory „Cesta do práce v Jihočeském kraji“

7 Dobrá práce v Jihočeském kraji -uchazeči o zaměstnání dlouhodobě evidovaní na ÚP v Jihočeském kraji (6 a více měsíců) -uchazeči o zaměstnání s opakovanými kratšími evidencemi -zájemci o zaměstnání Cesta do práce v Jihočeském kraji -uchazeči o zaměstnání krátkodobě evidovaní na ÚP v Jihočeském kraji (méně než 6 měsíců) -zájemci o zaměstnání Komu byly projektu určeny Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

8 Příprava projektu -Příprava a předložení -Proces schvalování Aktivity projektů Administrace Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Realizace -Řízení (realizační tým, veřejné zakázky, finance, publicita) -Monitorování (harmonogram, aktivity, výstupy) Ukončení projektu -Zpracování výstupů a výsledků -Audit -Zhodnocení v závěrečné zprávě

9 Aktivity pro účastníky -Informační schůzka -Vstupní program -Základní program -Poradenský program -Následný program -Nástavbový program -Doprovodný program Aktivity projektů Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

10 Finanční stránka –Čerpání nepřekročitelného rozpočtu projektu –Uznatelnost aktivit –Uznatelnost výdajů - Pravidla způsobilých výdajů –Monitorovací zprávy a dokumentace Financování regionálních individuálních projektů Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

11 Každý výdaj musí -být časově uznatelný – datum uskutečnění výdaje -být nezbytný -mít přímou vazbu na projekt -být vynaložen v souladu s následujícími principy 1.Hospodárnosti 2.Účelnosti 3.Efektivnosti Pravidla způsobilosti výdajů- obecná (uznatelnost) Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

12 -výdaj musí skutečně vzniknout, -být vynaložen, -zaznamenán na bankovních účtech příjemce, -být identifikovatelný a kontrolovatelný, -výdaj musí být v souladu s platnou právní legislativou, -výdaj musí být v souladu s platnou metodikou a vnitřními kontrolními systémy, Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Evidence a prokazování uskutečněného výdaje

13 Zahrnuje příspěvky -Jízdné a ubytování -Příspěvek na péči o dítě a další závislé osoby -Mzdové příspěvky na vytvořená pracovní místa -Společensky účelná pracovní místa, veřejně prospěšné práce, příspěvek na SÚPM zřízené uchazečem o zaměstnání za účelem výkonu SVČ -Ostatní příspěvky – lékařské prohlídky povinné před nástupem na RK, lékařské prohlídky za účelem zprostředkování vhodného pracovního uplatnění, správní poplatky, poplatky za výpisy a potvrzení, průkazy odbornosti apod. Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Aktivita Doprovodný program

14 U dodavatele -ověření dodržování Pravidel způsobilosti výdajů (uznatelnosti) u přímé podpory U zaměstnavatele -ověření dokladů, na základě kterých je poskytován mzdový příspěvek -archivace relevantních dokumentů a dokladů souvisejících s realizací projektu i k případné kontrole, kdy dokumenty budou použity jako důkazní prostředky Monitorovací návštěvy Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

15 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Shrnutí závěrečných výsledků „Cesta do práce v Jihočeském kraji“ Druh sledovaného indikátoru Požadovaný výstup Dosažený výstup Osoby zařazené v projektu Osoby zařazení ve Vstupním programu 1286 Osoby zařazené v Základním programu Osoby zařazené do rekvalifikací Počet nových pracovních míst 611 Počet vyhrazených pracovních míst 5064

16 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Shrnutí závěrečných výsledků „Cesta do práce v Jihočeském kraji“

17 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Shrnutí závěrečných výsledků „Cesta do práce v Jihočeském kraji“

18 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Shrnutí závěrečných výsledků „Cesta do práce v Jihočeském kraji“

19 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Shrnutí závěrečných výsledků „Cesta do práce v Jihočeském kraji“

20 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Shrnutí závěrečných výsledků „Cesta do práce v Jihočeském kraji“

21 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Shrnutí závěrečných výsledků „Cesta do práce v Jihočeském kraji“

22 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Shrnutí závěrečných výsledků „Cesta do práce v Jihočeském kraji“

23 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Shrnutí závěrečných výsledků „Cesta do práce v Jihočeském kraji“

24 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Shrnutí závěrečných výsledků „Dobrá práce v Jihočeském kraji“ Druh sledovaného indikátoru Požadovaný výstup Dosažený výstup Osoby zařazené v projektu Osoby zařazení ve Vstupním programu Osoby zařazené v Základním programu Osoby zařazené do rekvalifikací Počet nových pracovních míst 66 Počet vyhrazených pracovních míst 5068

25 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Shrnutí závěrečných výsledků „Dobrá práce v Jihočeském kraji“

26 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Shrnutí závěrečných výsledků „Dobrá práce v Jihočeském kraji“

27 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Shrnutí závěrečných výsledků „Dobrá práce v Jihočeském kraji“

28 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Shrnutí závěrečných výsledků „Dobrá práce v Jihočeském kraji“

29 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Shrnutí závěrečných výsledků „Dobrá práce v Jihočeském kraji“

30 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Shrnutí závěrečných výsledků „Dobrá práce v Jihočeském kraji“

Děkujeme za pozornost Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Tato prezentace bude k dispozici ke stažení na webových stránkách ÚP České Budějovice: