CO: Pořízení nových technologií s vyššími technickými a užitnými parametry KDE: strukturálně postižené regiony ČR KDO: MSP vhodné CZ-NACE (především zpracovatelský.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Současný systém podpory
Dotační program ŠKOLICÍ STŘEDISKA
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Ing. Blanka Miksová Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Inovační vouchery v Olomouckém kraji Konference VĚDA V OLOMOUCI Přírodovědecká fakulta 17. listopadu 12, Olomouc Ing. Marta Novotná.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Granty pro IT a jak jimi podpořit prodej Robert Šedivec.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Operační program Podnikání a inovace
ČSOB a dotace pro podnikatele
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV NOVÉ PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ NA OBDOBÍ 2014 – OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV 20 let jsme partnerem.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
ENVIROS - Company presentation
DOTAČNÍ MOŽNOSTI V OBDOBÍ
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Jsem malý podnikatel a dolehla na mě krize.. Seminář v Evropském domě Operační program Podnikání a inovace Blanka Miksová CzechInvest, Regionální.
Programy podpory podnikání v období 2007 – 2013 Lukáš Černý CzechInvest, Regionální kancelář pro Liberecký kraj Turnov
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Dotační tituly pro IT/ICT sektor. Dotační tituly pro IT/ICT sektor O eNovation Vznik v první polovině roku 2007 Poradenská činnost v oblasti eGovernmentu.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST Ing. Lucie Veselá.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ Nové programovací období EU, možnosti dotací pro podnikatele Mgr. Helena Malíková 30. září.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Centrum evropského projektování Aktuální dotační příležitosti pro podnikatele.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
Operační program životní prostředí
Energetické úspory pro veřejné budovy s podporou OPŽP
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

CO: Pořízení nových technologií s vyššími technickými a užitnými parametry KDE: strukturálně postižené regiony ČR KDO: MSP vhodné CZ-NACE (především zpracovatelský průmysl) 2 roky historie FZ C+ KOLIK: mil Kč dotace 30 % podpory plošně Úspěšnost poslední výzvy 89 % OPPI Rozvoj

CO: rekonstrukce objektu, který bude sloužit jako podnikatelský objekt; projekt přípravy podnikatelské zóny, výstavba nájemního objektu: podnikatelský objekt určený k pronájmu, příprava projektové dokumentace KDE: celá ČR mimo hl. města Prahy KDO: FO i PO zapsaný do OR: příprava zóny, rekonstrukce objektu, příprava PD obec, kraj: výstavba nájemního objektu, rekonstrukce objektu KOLIK: 60 % - 40 % dotace dle velikosti podniku obec a kraj 40 % plánovaná alokace: 1 mld. CZK Úspěšnost poslední výzvy 90 % OPPI Nemovitosti květen 2012

CO: modernizace stávajících zařízení na výrobu energie pro vlastní potřebu vedoucí ke zvýšení jejich účinnosti; zavádění a modernizace systémů měření a regulace; modernizace, rekonstrukce a snižování ztrát v rozvodech elektřiny a tepla; zlepšování tepelně technických vlastností budov: výměna kotle; využití odpadní energie v průmyslových procesech; zvyšování energetické účinnosti zaváděním kombinované výroby elektřiny a tepla; snižování energetické náročnosti/zvyšování energetické účinnosti výrobních a technologických procesů; výstavba nových a rekonstrukce stávajících výrobních zařízení na výrobu a rozvod elektrické energie a tepla vyrobené s využitím vody, biomasy a druhotných zdrojů energie KDE: celá ČR mimo hl. města Prahy KDO: podnikatelské subjekty KOLIK: 0, mil. CZK dotace 30 – 60 % dle velikosti podniku a dané podporované aktivity předpokládaná alokace: 800 mil. CZK Úspěšnost poslední výzvy 83 % OPPI Eko-energie 2.Q 2012

CO: podpora vstupu malých a středních podniků (MSP), jejich vlastních výrobků a služeb na zahraniční trhy za účelem posílení mezinárodní konkurenceschopnosti - prezentace podniku na výstavách a veletrzích v zahraničí (grafický návrh stánku, pronájem plochy, zřízení a provoz stánku, poplatky spojené s účastí na veletrhu) - tvorba cizojazyčných propagačních materiálů související se samotnou účastí na veletrhu nebo výstavě (letáky, brožury, katalogy, inzerce v zahraničním tisku, CD nebo DVD prezentace apod.) - doprava exponátů KDE: celá ČR mimo hl. města Prahy KDO: MSP, CZ-NACE v oblasti zpracovatelského průmyslu KOLIK: 50 % podpory dotace běží v režimu de minimis kromě první účasti minimální výše dotace je 300 tis. Kč Úspěšnost poslední výzvy 100 % OPPI Marketing červen/ červenec 2012

CO:Vznik nebo rozšíření vývojového centra či oddělení, zaměřeného na výzkum, vývoj a inovaci výrobků nebo technologií, pokud existuje předpoklad jejich využití ve výrobě (dotace je určena primárně k úhradě investičních výdajů) KDE:Celé území ČR mimo území hl. m. Prahy. KDO:MSP i velké podniky Podporované CZ-NACE KOLIK: 60 % - 40 % dotace dle velikosti podniku Dotace na způsobilé výdaje 1 – 100 mil. Kč., v regionech se soustředěnou podporou státu a dále pak v regionech s vyšší mírou nezaměstnanosti je dotace poskytována ve výši 1 – 200 mil Kč. Úspěšnost poslední výzvy 89 % OPPI Potenciál říjen 2012 Minimální investice do dlouhodobého majetku pro MSP je 5 mil. Kč, pro VP 10 mil. Kč

CO:Podpora projektů aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje - Progresivní technologie, materiály a systémy, Energetické zdroje a ochrana a tvorba životního prostředí, Udržitelný rozvoj dopravy – podpora zejména neinvestičních nákladů KDE:Celé území ČR KDO: podnikatelské subjekty, příp. výzkumné organizace, pokud doloží financování projektu z jiných, než veřejných zdrojů KOLIK: Program Alfa červenec 2012 Příjemce / Další účastníkAplikovaný výzkumExperimentální vývoj Míra podpory při zohlednění příplatků MSP Míra podpory při doložení účinné spolupráce s výzkumnou organizací Míra podpory při zohlednění příplatků MSP Míra podpory při doložení účinné spolupráce s výzkumnou organizací Malé podniky70 % 80 %45 %60 % Střední podniky60 % 75 %35 %50 % Velké podniky50 % 65 %25 %40 % Výzkumné organizace100 %

CO:Nové materiály a výrobky, Nové progresivní technologie, Nové informační a řídicí systémy - podpora neinvestičních nákladů spojených s výzkumem a vývojem, které vedou k posílení průmyslové výroby v České republice. KDE:Celé území ČR KDO: podnikatelské subjekty, příp. výzkumné organizace, výzkumné ústavy, veřejné výzkumné instituce a školy, pokud doloží financování projektu z jiných, než veřejných zdrojů KOLIK: Program TIP červen - červenec 2012 Podporovaná činnostMalý podnikStřední podnikVelký podnik Aplikovaný výzkum70 %60 %50 % v případě spolupráce80 %75 %65 % Experimentální vývoj45 %35 %25 % v případě spolupráce60 %50 %40 %

CO: Tvorba nových IS/ICT řešení a aplikací Zakládání a rozvoj center sdílených služeb a datových center s výrazným mezinárodním zaměřením (40 % tržeb od subjektů ze zahraničí) KDE: celé území ČR (mimo hl. město Praha) KDO: MSP i velké podniky pro aktivitu Tvorba nových IS/ICT řešení a aplikací musí žadatel disponovat CZ-NACE 62000: Činnosti v oblasti informačních technologií KOLIK: alokace bude upřesněna po vyhlášení výzvy 60 % - 40 % dotace dle velikosti podniku Úspěšnost poslední výzvy 67 % OPPI ICT a strategické služby 2.polovina roku 2012

CO: Výstavba, rekonstrukce školicího střediska, vybavení školicího střediska potřebným vybavením a školicími pomůckami KDE: celé území ČR (mimo hl. město Praha) KDO: MSP i velké podniky podnikatelské subjekty s ekonomickou činností dle CZ-NACE v odvětvích: zpracovatelský průmysl; výroba a rozvod elektřiny, plynu, tepla a klimatizovaného vzduchu; zásobování vodou; činnosti související s odpadními vodami; stavebnictví; informační a komunikační činnosti;profesní, vědecké a technické činnosti; nebo subjekt poskytující odborné vzdělávání s CZ-NACE 85590: Ostatní vzdělávání j.n. KOLIK: alokace bude upřesněna po vyhlášení výzvy 60 % - 40 % dotace dle velikosti podniku Úspěšnost poslední výzvy 75 % OPPI Školicí střediska 2.polovina roku 2012

OP LZZ Školení je šance červen - září 2012 KOLIK: až 100 % prostřednictvím režimu de minimis (součet podpor za poslední 3 fiskální období nesmí být vyšší 200 tis. eur), předpokládaná alokace: 700 mil. Kč CO: obecné vzdělávání zaměstnanců: jazykové dovednosti, soft skills, IT a komunikační dovednosti, apod. KDE: celá ČR mimo hl. města Prahy KDO: podnikatelské subjekty, které jsou zaměstnavateli

CO: specifické vzdělávání zaměstnanců, tj. odborné vzdělávání zaměstnanců zaměřené na prohloubení, rozšíření, zvýšení, obnovení nebo udržení kvalifikace, získání klíčových dovedností zvyšujících udržitelnost zaměstnání v podniku žadatele KDE: celá ČR mimo hl. města Prahy KDO: podnikatelské subjekty působící v těchto CZ-NACE: zpracovatelský průmysl, výroba a rozvod elektřiny, plynu, tepla, zásobování vodou, stavebnictví, opravy a údržba motorových vozidel, skladování, činnosti v oblasti IT, architektonické a inženýrské činnosti KOLIK: až 100 % prostřednictvím režimu de minimis (součet podpor za poslední 3 fiskální období nesmí být vyšší 200 tis. eur), předpokládaná alokace: 377 mil. Kč Úspěšnost poslední výzvy 100 % OP LZZ Educa březen/duben – listopad 2012

PRV Mikropodniky říjen 2012 CO:nová výstavba, rekonstrukce provozovny příjezdová stavba, odstavná stání pořízení nových strojů, technologií vybavení, výpočetní technika KDE:obce do 2000 obyv. KDO:mikropodnik podporované CZ-NACE nezemědělský podnikatel není třeba finanční zdraví ani historie !! KOLIK: 10 mil. Kč výdaje, ze kterých je stanovena dotace max.60 % podpory Úspěšnost poslední výzvy 90 %

Realizované projekty KC Olomouc –Morávek a Král s.r.o. / Červenka / - ve fázi žádosti o platbu OPPI Rozvoj / Nákup technologie pro výrobu EPS 28 mil. Kč investice / 11 mil. Kč dotace –MT TAPES s.r.o. / Sobotín / - projekt proplacen, monitoring projektu OPPI Rozvoj / Nákup technologie na výrobu ochranné fólie 47 mil. Kč investice / 20 mil. Kč dotace KC Ostrava –POREXI, s.r.o. / Ostrava / - projekt byl schválený, ale žadatel ho nerealizoval OPPI Rozvoj / Inovace a rozvoj 9 mil. Kč investice / 2,7 mil. Kč dotace –Baloušek, s.r.o. / Hlučín / - bude se podávat v aktuální výzvě OPPI Rozvoj / Rozšíření a modernizace strojního vybavení / 3 / 1,8 3 mil. Kč investice / 1,8 mil. Kč dotace