PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Právní tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Advertisements

Realizace projektů v praxi program OMEGA Praha.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Příloha č. 6: Údaje o podporovaných sociálních službách v Plzeňském kraji.
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
PRACOVNÍ REHABILITACE Osob se zdravotním postižením (§69 násl. Zák.č.435/2004 Sb.)
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ A VYÚČTOVÁNÍ DOTACÍ 5. ledna 2011, Městský úřad Vsetín.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE místo konání:KULK Liberec datum konání:
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 5. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Personalistika a odměňování pracovníků
Financování regionálního školství
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
III. Finanční řízení Ing. Michal Čech. Obsah Způsobilé výdaje Rozpočet projektu Osobní výdaje Vykazování výdajů Hodnotící kritéria Finanční milníky 2.
RKC Regionální konzultační centra Vykazování nákladů Romana Žáková.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE – DOTAČNÍ PROGRAM „PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V RÁMCI INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI “
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) VY_32_INOVACE_11_1_5 ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Finanční část Mgr. Lucie Kučerová, Bc. Karel Ritschel oddělení hodnocení.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb Krajský úřad Ústeckého kraje.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
Veřejná služba 2017.
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Porada s řediteli škol a školských zařízení
Dotační tituly Plzeňského kraje v roce 2017
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Dotační program „Podpora sociálních služeb v Ústeckém kraji 2018“
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Liberec.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
FINANCOVÁNÍ INOVACÍ Odpočet na podporu výzkumu a vývoje
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ

VEŘEJNOSPRÁVNÍ KONTROLY NA MÍSTĚ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní VEŘEJNOSPRÁVNÍ KONTROLY NA MÍSTĚ zajišťuje Oddělení kontroly v součinnosti s útvarem administrujícím dotační řízení NÁSLEDNÉ VEŘEJNOSPRÁVNÍ KONTROLY (tzn. po závěrečném vyúčtování) výkon kontroly dle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o finanční kontrole) procesní postup dle zákona č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)

PRŮBĚH VEŘEJNOSPRÁVNÍ KONTROLY Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní PRŮBĚH VEŘEJNOSPRÁVNÍ KONTROLY Telefonicky oznámen termín kontroly Informace o termínu konání následné veřejnosprávní kontroly na místě vč. požadavku na přípravu dokumentů ke kontrole kontrolována finanční část (nutná spolupráce s účetní/účetním organizace) kontrolováno věcné plnění projektu (člen/členka kontrolní skupiny zpravidla jede na místo realizace projektu/do sociálně vyloučených lokalit )

VÝSLEDKY KONTROL ZA OBDOBÍ 2015 –2018 Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní VÝSLEDKY KONTROL ZA OBDOBÍ 2015 –2018

Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní VÝSLEDKY KONTROL

Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní VÝSLEDKY KONTROL

Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní VÝSLEDKY KONTROL

Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní VÝSLEDKY KONTROL

ZÁKLADNÍ PRAVIDLA aneb PŘEDCHÁZENÍ NEUZNATELNÝCH NÁKLADŮ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní ZÁKLADNÍ PRAVIDLA aneb PŘEDCHÁZENÍ NEUZNATELNÝCH NÁKLADŮ důležitá vazba mezi věcným vedením projektu a účetnictvím (propojenost týmu) Rozhodnutí o poskytnutí dotace vč. rozpočtu dotace a jednotlivých specifikací k jednotlivým položkám možné navýšení jednotlivých položek do 20 %, výjimka pro skupinu položek OSOBNÍ NÁKLADY CELKEM finanční prostředky z dotace nelze použít na položku s nulovou hodnotou nelze hradit z poskytnuté dotace náklad, který nebyl schválený (nebyl uvedený ve specifikaci) dodržování příslušných zákonů (zejména zákoník práce) včasné zaslání závěrečné zprávy o realizaci projektu včetně všech příloh, případně vratky

ZÁKLADNÍ PRAVIDLA aneb PŘEDCHÁZENÍ NEUZNATELNÝCH NÁKLADŮ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní ZÁKLADNÍ PRAVIDLA aneb PŘEDCHÁZENÍ NEUZNATELNÝCH NÁKLADŮ shodnost závěrečného vyúčtování dotace se skutečným stavem v účetnictví vedení účetnictví průběžně a průkazně (v kalendářním roce je možné přeúčtovat) vést náklady hrazené z dotace i celkové náklady projektu odděleně od ostatních nákladů organizace (tzn. 2 účetní sestavy) vést dostatečnou dokumentaci realizace projektu (např. terénní deník, prezenční listiny při pořádání akcí, výstupy ze školení) dodržet cíle a účel projektu uvedený v Rozhodnutí o poskytnutí dotace

OBLAST OSOBNÍCH NÁKLADŮ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní OBLAST OSOBNÍCH NÁKLADŮ pracovněprávní vztahy

ZÁKLADNÍ PRAVIDLA aneb PŘEDCHÁZENÍ NEUZNATELNÝCH NÁKLADŮ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní ZÁKLADNÍ PRAVIDLA aneb PŘEDCHÁZENÍ NEUZNATELNÝCH NÁKLADŮ dodržování zákoníku práce (pracovní smlouvy, DPČ, DPP vč. stanovené mzdy/platu/odměny) pozor na zaměstnávání na ŽL (zákon o zaměstnanosti) dodržování evidence pracovní doby (dle zákoníku práce) platy vs. mzdy (tvorba pracovněprávních smluv dle zákoníku práce)

UZNATELNÉ OSOBNÍ NÁKLADY Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní UZNATELNÉ OSOBNÍ NÁKLADY část hrubých mezd nebo platů (včetně zákonných náhrad, které je zaměstnavatel povinen vyplácet), která v ročním průměru nepřesahuje maximální výši hrubé mzdy nebo platu stanovené ve výzvě k podání žádosti, přičemž zařazení člena realizačního týmu do třídy se určí analogicky podle nařízení vlády č. 341/2017 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů.

UZNATELNÉ OSOBNÍ NÁKLADY Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní UZNATELNÉ OSOBNÍ NÁKLADY roční průměr poměrné krácení dle počtu neodpracovaných měsíců poměrné krácení při nižším úvazku

UZNATELNÉ OSOBNÍ NÁKLADY Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní UZNATELNÉ OSOBNÍ NÁKLADY část odměn z dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr (DPČ, DPP), včetně zákonných náhrad, které je zaměstnavatel povinen vyplácet, u kterých při přepočtu na hodinové odměny, při obdobném použití maximální výše hrubé mzdy nebo platu stanovené ve výzvě k podání žádosti nedochází k překročení uvedeného limitu.

zaměstnanec – 0,5 úvazek (pracovní smlouva) Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní PŘÍKLAD zaměstnanec – 0,5 úvazek (pracovní smlouva) dle pracovní činnosti zařazen do 12. platové třídy, 10 let praxe zaměstnán v období leden – červen (6 měsíců)

Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní VÝSLEDEK 12. platová třída poměrné krácení o 75 % (zaměstnán 6 měsíců z 12, navíc snížený úvazek 0,5) VÝPOČET: 46.540 Kč/měsíc, 558.480 Kč/rok ½ úvazek = 23.270 Kč Po dobu 6 měsíců = 139.620 Kč = možno čerpat z dotace do výše 139.620 Kč částka zahrnuje veškeré příplatky, mimořádné odměny aj.

OBLAST PROVOZNÍCH NÁKLADŮ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní OBLAST PROVOZNÍCH NÁKLADŮ

ZÁKLADNÍ PRAVIDLA aneb PŘEDCHÁZENÍ NEUZNATELNÝCH NÁKLADŮ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní ZÁKLADNÍ PRAVIDLA aneb PŘEDCHÁZENÍ NEUZNATELNÝCH NÁKLADŮ dodržování pravidel při poskytování cestovních náhrad (jízdné, stravné, ostatní náklady) nutno zřetelně označit účetní doklady (např. dotace ÚV ČR, čj. rozhodnutí) – lze použít i košilky k účetním dokladům každý náklad musí být vynaložen v přímé a bezprostřední souvislosti s realizací projektu použití dotace na kalendářní rok 2020(např. energie) čerpat prostředky pouze na schválené položky rozpočtu, tzn. Náklady uvedené ve Specifikaci rozpočtu dotace

1. ÚČETNÍ SESTAVA NÁKLADŮ HRAZENÝCH Z DOTACE Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní 1. ÚČETNÍ SESTAVA NÁKLADŮ HRAZENÝCH Z DOTACE

2. ÚČETNÍ SESTAVA CELKOVÝCH NÁKLADŮ PROJEKTU Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní 2. ÚČETNÍ SESTAVA CELKOVÝCH NÁKLADŮ PROJEKTU

PRAVIDLA „3E“ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní ÚČELNOST použití finančních prostředků z dotace, které zajistí optimální míru dosažení účelu, pro který je projekt realizován HOSPODÁRNOST minimalizace výdajů finančních prostředků z dotace k zajištění cíle projektu při dodržení odpovídající kvality stanoveného cíle EFEKTIVNOST použití finančních prostředků z dotace, kdy je dosaženo nejlepších možných výstupů (např. rozsah, kvality) ve srovnání s objemem prostředků na zajištění těchto výstupů

KONTAKT Ing. Tomáš Kameník Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní KONTAKT Ing. Tomáš Kameník vedoucí Oddělení kontroly Odbor právní a kontrolní kamenik.tomas@vlada.cz mob. 727 943 519