DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj6_06

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Mgr. Martina Hulenková
Advertisements

Vyjádření budoucnosti - …. GOING TO …
Číslo: VY_32_INOVACE_15_12 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Past simple.
PAST SIMPLE (MINULÝ ČAS PROSTÝ) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Michaela Kuklová. Dostupné z Metodického portálu
Past simple & past continuous
Minulý čas prostý Pravidelná slovesa.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Pracovní list Autor:Jiří Vondráček Cílová skupina: žáci 9.roč. Klíčové kompetence: výklad a pochopení gram. jevu Očekávané výstupy: Vyhledat specifické.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_426_Minulý čas průběhový AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
PAST SIMPLE OF REGULAR VERBS
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Texty jsou vlastní originální tvorbou autora.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektu CZ.107/1.500/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
USE: Vyjadřuje události, které proběhly v minulosti často určené časovým údajem. děje v minulosti – již ukončené = něco, co se odehrálo v minulosti a již.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA2_14
Označení DUM 13 _ 19 _ Pl _ DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_46.
VY_32_INOVACE_Aj-G 6.,7.08. Regular verb (pravidelná slovesa) verb (sloveso) + ed played worked Example: She played tennis. (Hrála tenis.) Irregular.
Číslo: VY_32_INOVACE_15_19 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Past simple.
Označení DUM 13 _ 07 _ Pl _ DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
MINULÝ ČAS PROSTÝ PAST SIMPLE VY_32_INOVACE_ICT 185
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět:Anglický jazyk Ročník:6.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_ INOVACE_04_Minulý čas pravidelných sloves AUTOR: Bc. Petra Baťová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_44.
Minulý čas prostý používáme, když hovoříme o určité době v minulosti, např. yesterday, on Monday, last summer/year/month, in 2002, four days ago. K infinitivu.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Anotace: prezentace je určena pro žáky pátého ročníku v prezentaci se seznámí s tvořením minulého času v otázce tvoření kladných a záporných odpovědí.
PAST SIMPLE Minulý prostý čas.
Minulý čas Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
ANOTACE: prezentace je určena pro žáky pátých ročníků seznamují se zde se slovesem „mít“ v minulém čase minulý čas slovesa mít v otázce + procvičení si.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Autor: Marcela Vojtíšková What did you do yesterday?
AUTOR : Mgr. Alena Bartoňková NÁZEV : VY_32_INOVACE_18_06_A6_Bartonkova TÉMA : Otázka + zápor v min. čase OBSAH : Otázka + zápor v min. čase ČÍSLO PROJEKTU.
Označení DUM 13 _ 20 _ Pl _ DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Pavla Šrubařová AUTOR: Mgr. Pavla Šrubařová VY_22_INOVACE_AKON_07_Past_simple.
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Pavla Šrubařová AUTOR: Mgr. Pavla Šrubařová VY_22_INOVACE_AKON_08_Past_simple_1.
ŠkolaZákladní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autoraPavla Kredbová Datum vytvoření Vzdělávací oborAnglický jazyk Tématická oblastAnglický.
MINULÝ ČAS PROSTÝ /PAST SIMPLE/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj6_09
Texty jsou vlastní originální tvorbou autora.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_73
Název školy: Základní škola Okříšky Autor: Mgr. Zuzana Butorová Název:
GE - Vyšší kvalita výuky
VY_32_Inovace_ Past simple – to be Project 2
Jméno autora: Mgr. Jiří Kala Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období):
Název školy: ZŠ Pardubice – Spořilov Autor: Ing. Miluše Uhlířová
Hlušice Název školy: Základní škola a mateřská škola,
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_67
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_64
Název školy: Základní škola Městec Králové
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organ.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Jazyk a jazyková komunikace, Anglický jazyk, Minulý čas prostý pravidelných.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_11 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj89_82
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj5_47
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
ANGLICKÝ JAZYK – 7. ROČNÍK
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Past simple – minulý čas prostý
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název: Past simple – regular and irregular verbs
Transkript prezentace:

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj6_06 Škola Základní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autora Pavla Kredbová Datum vytvoření 24.2. 2013 Vzdělávací obor Anglický jazyk Tématická oblast Anglický jazyk 6. ročník Téma Past simple - positive

Anotace: Tento materiál slouží k představení tvorby minulého času v kladných větách oznamovacích. Je zaměřen na pravidelná slovesa. Str. 4-6 – tyto stany slouží k představení gramatiky, obsahují teoretický návod na tvorbu daného času Str. 5 – na této straně je přehled pravidelných sloves, každé dítě si jedno sloveso vybere a vyčasuje ho v každé osobě Str. 8-13 – tyto stránky slouží k procvičování daného času, děti překládají věty do anglického jazyka.Pro kontrolu kliknou na daný obrázek a věta se jim zobrazí

Past simple regular verbs – positive and negative sentences

Positive sentence – kladná věta oznamovací Kladná věta v minulém čase se tvoří přidáním koncovky –ED k základnímu tvaru slovesa LISTEN LISTENED WORK WORKED LOOK LOOKED

Vyjimky v tvorbě minulého času Pokud sloveso končí na –E, přidáváme pouze koncovku –D LIVE LIVED Pokud je sloveso jednoslabičné a od konce je souhláska samohláska souhláska, poslední samohlásku zdvojujeme STOP STOPPED Pokud sloveso končí na –Y a před ním je souhláska, měníme –Y na –I HURRY HURRIED

Časování slovesa v minulém čase I played We played You played You played He played They played She played It played

ÚKOL COOK DANCE CLEAN WASH JUMP HELP CLOSE PAINT WALK Vyčasuj následující slovesa v minulém čase prostém COOK DANCE CLEAN WASH JUMP HELP CLOSE PAINT WALK FINISH LIVE VISIT STOP LOVE KISS START PRINT LISTEN WATCH ENJOY SMILE

Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení Oni koukali včera na televizi. They watched TV yesterday. On poslouchal hudbu včera večer. He listened to the music yesterday evening. Ona ho políbila na svatbě minulý rok. She kissed him at the wedding last year.

Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení Ona vařila dort minulé pondělí. She cooked the cake last Monday. Oni tančili minulý měsíc na koncertě. They danced at the concert last month. Jim a Lucy se procházeli po pláži na dovolené. Jim and Lucy walked at the beach on holiday.

Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení Tom večer vybarvoval obrázky. Tom coloured the pictures in the evening. Maminka pracovala v noci na počítači. My mother worked at the computer at night. V roce 1999 jsme navštívili Londýn. We visited London in 1999.

Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení Před minutou otevřel okno. He opened the window one minute ago. Tatínek uklidil včera zahradu. My dad cleaned the garden yesterday. Pomohla jsem mamince s obědem. I helped my mum with lunch.

Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení Policista zastavil ráno auto. The policeman stopped the car in the morning. Bratr koukal v noci na hvězdy. My brother looked at the stars at night. Minulý týden jsme tiskli fotky. We printed the photos last week.

Přelož věty do anglického jazyka, pro kontrolu klikni na příslušný obrázek,ukáže se ti správné řešení V létě jsme skákali do bazénu. We jumped to the swimming pool in summer. V roce 2000 jste žil v New Yorku . You lived in New York in 2000. Babička mi volala před hodinou. My grandma called me an hour ago.

ZDROJE: Koukání na televizi: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900232151.jpg Poslech rádia: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900383328.jpg Polibek: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900083337.jpg Vaření: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900233439.jpg Tanec: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900233446.jpg Pláž: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900234324.jpg Kreslení: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900232149.jpg Psaní na počítači: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900233416.jpg Big Ben: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900195200.jpg Okno1: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900436133.jpg Práce na zahradě: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900338406.jpg Pomáhání v kuchyni: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900292032.jpg Policista: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900198606.jpg Okno2: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900059137.jpg

Tiskárna: AUTOR NEUVEDEN. www. office. microsoft. com [online]. [cit Tiskárna: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900297615.jpg Skákání: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900363270.jpg Socha svobody: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900413392.jpg Telefonování: AUTOR NEUVEDEN. www.office.microsoft.com [online]. [cit. 20.5.2013]. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900045002.jpg