Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_73

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_73"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_73
Škola Základní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autora Pavla Kredbová Datum vytvoření Vzdělávací obor Anglický jazyk Tématická oblast Anglický jazyk 7. ročník Téma Past continuous - questions

2 Anotace: Tento materiál slouží k vysvětlení a procvičení otázek v minulém čase průběhovém. První část je zaměřena na jednoduché otázky, na které odpovídáme ANO/NE. Druhá část je zaměřena na otázky s tázacím zájmenem. Str. 4,5 – vysvětlení tvorby otázek, funkce pomocného slovesa a tvorba tvz. krátkých odpovědí Str – procvičování tvorby otázky a krátkých odpovědí Děti vidí jen obrázek a slovíčka, která mají použít, vytvoří otázku, po kliknutí se jim objeví správná verze, pak vytvoří obě dvě (kladnou i zápornou) odpovědi. Opět po kliknutí mohou vidět, jak to mělo vypadat. Str. 13 – vysvětlení tvorby otázky pomocí tázacího zájmena Str. 14,15 – procvičování tvorby otázky i odpovědi Děti vidí obrázek, tázací zájmeno a slovní zásobu, které mají použít, po kliknutí se jim zobrazí, jak měla otázka vypadat správně, po dalším kliknutí , jak měla vypadat správná odpověď.

3 PAST CONTINUOUS - QUESTIONS

4 Tvorba otázky – YES/NO question
Při tvorbě otázky využíváme pomocného slovesa BÝT (WAS/WERE), které dáme na začátek věty Na druhé místo otázky dáme podmět Na třetím místě bude plnovýznamové sloveso v ING tvaru Ex. Was hee playing tennis? Were you eating pizza?

5 Krátké odpovědi – Short answers
Na otázky lze odpovídat krátkými odpověďmi Využíváme pouze pomocné sloveso BÝT a osobní zájmeno Ex. Were you playing tennis? Yes, I was. No, I wasn´t. Was he writing a letter? Yes, he was. No, he wasn´t.

6 Was he eating a pizza? HE/EAT A PIZZA Yes, he was. No, he wasn´t.

7 Was Lucy writing a test? Yes, she was.
LUCY/WRITE A TEST Yes, she was. No, she wasn´t.

8 Were you cooking pancakes?
YOU/COOK PANCAKES Yes, I was. No, I wasn´t.

9 Were they reading a book?
THEY/READ A BOOK Yes, they were. No, they weren´t.

10 Were we running a marathon?
WE/RUN A MARATHON Yes, we were. No, we weren´t.

11 Was I sleeping at night? Yes, I was.
I/SLEEP AT NIGHT Yes, I was. No, I wasn´t.

12 Was it raining yesterday?
IT/RAIN YESTERDAY Yes, it was. No, it wasn´t.

13 WH- questions Otázky na které nelze odpovědět pomocí YES/NO, začínají tázacím zájmenem (WHO, WHAT, WHEN, WHY, HOW, WHERE,…) Odpovídáme na ně celou větou Tvorba otázky je stejná jako u YES/NO question ale na prvním místě je tázací zájmeno, až na druhém je pomocné sloveso BÝT

14 She was swimming in the sea.
Vytvoř otázku a odpověz na ni. Where / she swim? In the sea Where was she swimming? She was swimming in the sea. What /he eat a banana What was he eating? He was eating a banana.

15 How were you travelling?
How/you travel by bus How were you travelling? I was travelling by bus. What time / they play golf at 7.00 What time were they playing golf? They were playing golf at 7 o´clock.

16 Zdroje: Jezení pizzy: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Psaní testu: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Vaření: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Čtení: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Běh: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Spaní: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Déšť: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Plavkyně: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Chlapec s banánem: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

17 Autobus: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Učitelka: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Muž s kufrem: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Golfista: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_73"

Podobné prezentace


Reklamy Google