Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV: VY_32_INOVACE_11 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV: VY_32_INOVACE_11 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV: VY_32_INOVACE_11 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola 2011 ŠKOLA: Základní škola a Mateřská škola Nemilany VYUČUJÍCÍ: Mgr. Marie Kovaříková TÉMATICKÁ OBLAST: Tenses PŘEDMĚT: A ROČNÍK: 5. POČET ŽÁKŮ: EVALUACE: (40 min),materiál jsem využila i v dalších hodinách NÁZEV MATERIÁLU: Výklad a cvičení na procvičení přít. času prostého TYP DOKUMENTU: Power point ANOTACE: Materiál je určen pro práci na interaktivní tabuli.

2 Present Simple Čas přítomný prostý

3 Present Simple Čas přítomný prostý
Vyjadřuje děj, který probíhá: pravidelně I go to school. pravidelně každý den, týden, měsíc rok I go swimming every weekend. trvale I live in Olomouc. Výklad – zobrazí se celá strana.

4 Přehled I work he works you she we it they

5 Pozor na časování sloves ve 3. osobě čísla jednotného
Sloveso v přítomném čase je v infinitivu. Výjimku tvoří 3. osoba čísla jednotného, která je v kladné větě zakončena koncovkou – s. Tom plays tennis every day. My father goes fishing every Saturdays.

6 I v anglickém jazyce existují výjimky Pamatuj!
Jestliže infinitiv slovesa končí na písmena: s,z,sh,x,o,ch, místo -s přidáváme koncovku – es go- goes watch-watches kiss-kisses Jestliže infinitiv slovesa je zakončený na- y, písmeno y se mění na -i a přidáváme koncovku –es study-studies fly-flies

7 Dokážeš správně přeložit následující věty?
Mark a Jim hrají volejbal. Mark and Jim play volleyball. Kate pracuje v bance. Kate works in bank. Martin mluví anglicky a francouzsky. Martin speaks English and French. Jane žije v Ostravě. Jane lives in Ostrava. Paul má bratra. Paul has got a brother. Po stisknutí klávesy enter se objeví věta. Žáci větu přeloží a napíší do sešitu nebo na tabuli. Správné řešení se objeví vždy po stisknutí klávesy.

8 Vyber správný tvar slovesa
Paul live/lives in Olomouc. Paul lives in Olomouc. Mark and Jane play/plays computer games. Mark and Jane play computer games. July cook/cooks every Friday. July cooks every Friday Martin collect/collects posters. Martin collects posters. The plain take/takes off. The plain takes off. Po stisknutí klávesy enter se objeví věta. Žáci větu napíší do sešitu. Na tabuli vyberou správným tvar slovesa. Postupně napíší nebo vyřeší všech pět vět. Správné řešení se objeví vždy po stisknutí klávesy.

9 Zdroje Archiv autorky.


Stáhnout ppt "NÁZEV: VY_32_INOVACE_11 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/"

Podobné prezentace


Reklamy Google