Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj89_82

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj89_82"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj89_82
Škola Základní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autora Pavla Kredbová Datum vytvoření Vzdělávací obor Anglický jazyk Tématická oblast Anglický jazyk 8. a 9. ročník Téma Present perfect - question

2 Anotace: Tento materiál slouží k vysvětlení a procvičení otázek v předpřítomném čase prostém. První část je zaměřena na jednoduché otázky, na které odpovídáme ANO/NE. Druhá část je zaměřena na otázky s tázacím zájmenem. Str. 4,5 – vysvětlení tvorby otázek, funkce pomocného slovesa a tvorba tvz. krátkých odpovědí Str – procvičování tvorby otázky a krátkých odpovědí Děti vidí jen obrázek a slovíčka, která mají použít, vytvoří otázku, po kliknutí se jim objeví správná verze, pak vytvoří obě dvě (kladnou i zápornou) odpovědi. Opět po kliknutí mohou vidět, jak to mělo vypadat. Str. 13 – vysvětlení tvorby otázky pomocí tázacího zájmena Str. 14,15 – procvičování tvorby otázky i odpovědi Děti vidí obrázek, tázací zájmeno a slovní zásobu, které mají použít, po kliknutí se jim zobrazí, jak měla otázka vypadat správně, po dalším kliknutí , jak měla vypadat správná odpověď.

3 PRESENT PERFECT SIMPLE- QUESTIONS

4 Tvorba otázky – YES/NO question
Při tvorbě otázky využíváme pomocného slovesa MÍT (HAVE/HAS), které dáme na začátek věty Na druhé místo otázky dáme podmět Na třetím místě bude plnovýznamové sloveso ve třetím tvaru Ex. Has he been to London? Have you worked?

5 Krátké odpovědi – Short answers
Na otázky lze odpovídat krátkými odpověďmi Využíváme pouze pomocné sloveso MÍT a osobní zájmeno Ex. Have you played tennis? Yes, I have. No, I haven´t. Has he written an ? Yes, he has. No, he hasn´t.

6 Has he eaten a pizza? HE/EAT A PIZZA Yes, he has. No, he hasn´t.

7 Has Lucy written a test? Yes, she has.
LUCY/WRITE A TEST Yes, she has. No, she hasn´t.

8 Have you cooked pancakes?
YOU/COOK PANCAKES Yes, I have. No, I haven´t.

9 Have they read a book? THEY/READ A BOOK Yes, they have.
No, they haven´t.

10 Have we run a marathon? Yes, we have.
No, we haven´t.

11 Have I sleept? I/SLEEP Yes, I have. No, I haven´t.

12 Has it rained? IT/RAIN Yes, it has. No, it hasn´t.

13 WH- questions Otázky na které nelze odpovědět pomocí YES/NO, začínají tázacím zájmenem (WHO, WHAT, WHEN, WHY, HOW, WHERE,…) Odpovídáme na ně celou větou Tvorba otázky je stejná jako u YES/NO question ale na prvním místě je tázací zájmeno, až na druhém je pomocné sloveso MÍT

14 Where has she swum? She has swum in the sea. What has he eaten?
Vytvoř otázku a odpověz na ni. Where / she swim? In the sea Where has she swum? She has swum in the sea. What /he eat a banana What has he eaten? He has eaten a banana.

15 How/you travel by bus How have you travelled? I have travelled by bus. What / they play golf What have they done? They have played golf.

16 Zdroje: Jezení pizzy: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Psaní testu: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Vaření: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Čtení: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Běh: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Spaní: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Déšť: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Plavkyně: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Chlapec s banánem: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

17 Autobus: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Učitelka: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Muž s kufrem: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Golfista: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj89_82"

Podobné prezentace


Reklamy Google