Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj6_09

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj6_09"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj6_09
Škola Základní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autora Pavla Kredbová Datum vytvoření Vzdělávací obor Anglický jazyk Tématická oblast Anglický jazyk 6. ročník Téma Past simple - questions

2 Anotace: Tento materiál slouží k vysvětlení a procvičení otázek v minulém čase prostém. První část je zaměřena na jednoduché otázky, na které odpovídáme ANO/NE. Druhá část je zaměřena na otázky s tázacím zájmenem. Str. 4,5 – vysvětlení tvorby otázek, funkce pomocného slovesa a tvorba tvz. krátkých odpovědí Str – procvičování tvorby otázky a krátkých odpovědí Děti vidí jen obrázek a slovíčka, která mají použít, vytvoří otázku, po kliknutí se jim objeví správná verze, pak vytvoří obě dvě (kladnou i zápornou) odpovědi. Opět po kliknutí mohou vidět, jak to mělo vypadat. Str. 13 – vysvětlení tvorby otázky pomocí tázacího zájmena Str – procvičování tvorby otázky i odpovědi Děti vidí obrázek, tázací zájmeno a slovní zásobu, které mají použít, po kliknutí se jim zobrazí, jak měla otázka vypadat správně, po dalším kliknutí , jak měla vypadat správná odpověď.

3 PAST SIMPLE - QUESTIONS

4 Tvorba otázky – YES/NO question
Při tvorbě otázky využíváme pomocného slovesa DID, které dáme na začátek věty Na druhé místo otázky dáme podmět Na třetím místě bude plnovýznamové sloveso v prvním tvaru Ex. Did he play tennis? Did you eat pizza?

5 Krátké odpovědi – Short answers
Na otázky lze odpovídat krátkými odpověďmi Využíváme pouze pomocné sloveso DID a osobní zájmeno Ex. Did you play tennis? Yes, I did. No, I didn´t. Did he write a letter? Yes, he did. No, he didn´t.

6 Did he eat a pizza? HE/EAT A PIZZA Yes, he did. No, he didn´t.

7 Did Lucy write a test? Yes, she did.
No, she didn´t.

8 Did you cook pancakes? Yes, I did.
No, I didn´t.

9 Did they read a book? THEY/READ A BOOK Yes, they did. No, they didn´t.

10 Did we run a marathon? Yes, we did.
No, we didn´t.

11 Did I sleep at night? Yes, I did.
No, I didn´t.

12 Did it rain yesterday? Yes, it did.
No, it did´t.

13 WH- questions Otázky na které nelze odpovědět pomocí YES/NO, začínají tázacím zájmenem (WHO, WHAT, WHEN, WHY, HOW, WHERE,…) Odpovídáme na ně celou větou Tvorba otázky je stejná jako u YES/NO question ale na prvním místě je tázací zájmeno, až na druhém je pomocné sloveso DID

14 Where did she swim? She swam in the sea. What did he eat?
Vytvoř otázku a odpověz na ni. Where / she swim? In the sea Where did she swim? She swam in the sea. What /he eat a banana What did he eat? He ate a banana.

15 How did you travel? Who did we see? We saw a teacher.
How/you travel by bus How did you travel? I travelled by bus. Who/ we see a teacher Who did we see? We saw a teacher.

16 Why did you lose your suitcase?
Why / lose suitcase forget in the airport Why did you lose your suitcase? I lost my suitcase because I forget it in the airport. What time / they play golf at 7.00 What time did they play golf? They played golf at 7 o´clock.

17 Zdroje: Jezení pizzy: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Psaní testu: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Vaření: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Čtení: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Běh: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Spaní: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Déšť: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Plavkyně: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Chlapec s banánem: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

18 Autobus: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Učitelka: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Muž s kufrem: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Golfista: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj6_09"

Podobné prezentace


Reklamy Google