Sociálně aktivizační služby

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Sídlíme v dolní části areálu borovanského kláštera
Zákon o sociálních službách
Finanční možností svépomocných skupin
Farní charita Litomyšl
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
Terénní sociální práce
Projekt je spolufinancován ESF a SR ČR VZDĚLÁVACÍ, PORADENSKÉ A RELAXAČNÍ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ OSOBY A JEJICH RODINY V LIBERECKÉM KRAJI OBCHODNÍ.
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Komunitní a otevřená škola
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. - Posílit integraci neslyšících do světa slyšících - Zlepšit dostupnost a kvalitu sociálních služeb pro neslyšící a.
O.s. PREVENT působí v Jihočeském kraji od roku 1999 na poli protidrogové prevence a vzdělávání. Zastřešuje několik zařízení a projektů. Mezi jinými i Kontaktní.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Projekt „Půjčovny kompenzačních pomůcek Svazu tělesně postižených v České republice, o.s.“ Představení projektu Tisková konference 26. srpna 2010.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
SOCIÁLNÍ FIRMA. Od roku 1990 usiluje o integraci osob s postižením do běžného života Podporuje: –bezbariérovou individuální dopravu, –služby osobní asistence,
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Sociální podnikání jako nástroj integrace lidí s mentálním postižením nebo duševním onemocněním - zkušenosti z Plzeňského kraje Martin Fojtíček.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
SPOLEČNOST TADY A TEĎ o.p.s. Michaela Hirtová, Hana Moravcová.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
D LUHOVÁ PORADNA – D IECÉZNÍ CHARITA P LZEŇ Mgr. et. Bc. Ondřej Špendlíček Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně vyloučených.
Problematika tlumočení znakového jazyka Radka Horáková, podzim 2006.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
Denní stacionáře.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
Terénní programy.
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Sociálně aktivizační služby KDE SÍDLÍME? ● MASARYKOVA TŘÍDA 1047/92, TEPLICE 1 ● SAS je registrovanou sociální službou podle zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb. v platném znění, které nabízíme v rámci naší organizace, také v jiných pobočkách a to v ÚSTÍ NAD LABEM, MOSTĚ A LOUNECH…

Vítejte… 

KTERÉ DALŠÍ SLUŽBY NABÍZÍME ? Tlumočnické služby Sociální poradenství PRO KOHO JE NAŠE SLUŽBA? ● NAŠE SLUŽBA SE ZAMĚŘUJE NA OSOBY SE SLUCHOVÝM POSTIŽENÍM A JEJICH BLÍZKÉ. ●JSOU ZDE VÍTÁNI I TI, KTEŘÍ POTŘEBUJÍ ZÍSKAT INFORMACE Z TÉTO OBLASTI, JAKO NAPŘ. ŠIROKÁ VEŘEJNOST. ● Služby v této oblasti zahrnují převážně provozování klubů, nově také dílen, ve kterých se zaměřujeme na různé činnosti. Např. kulturní, zájmové, společenské, vzdělávací či sportovní aktivity. ● Tato služba společně s propojením dalších služeb, které v organizaci nabízíme, uceluje snahu pomoci překonat společenskou bariéru mezi „zdravými“ a sluchově postiženými lidmi. Cílem služby je vyrovnávat příležitosti pro zařazení do společnosti v celkové oblasti běžného života. KTERÉ DALŠÍ SLUŽBY NABÍZÍME ? Tlumočnické služby Sociální poradenství

Naše sociálně aktivizační služby zahrnují … NAŠE POSLÁNÍ… ● Aktivní zapojení do běžného života a jeho dění (společenské, kulturní apod.) ● Informovanost o možnostech jak snáze se začlenit do běžného života ● Zlepšení kvality života našich cílových skupin ve věkové kategorii 18+ ● Předcházení sociálního vyloučení ze společnosti ● Komunikace Znakovým jazykem NAŠÍM CÍLEM JE …. ● Zlepšení možností začlenit se do běžného života (vzdělání, trh práce) ● Zlepšení komunikativních znalostí a prostředků ● Zlepšení samostatnosti našich uživatelů ● Podpora aktivity při prosazování svých zájmů Naše sociálně aktivizační služby zahrnují …

Naše sociálně aktivizační služby zahrnují …. POMOC PŘI UPLATŇOVÁNÍ PRÁV, A OSOBNÍCH ZÁJMŮ … Díky našemu týmu tlumočníků v rámci tlumočnických služeb nabízíme nabízím pomoc při uplatňování práv, osobních zájmů Díky průběžnému vzdělání našich pracovníků, je možnost poradenství v oblasti životních situacích např. kam se obrátit v případě nastalého problému Pomoc překonání komunikačních bariér při vyřizování běžných záležitostí (úřady, lékaři apod.) Zprostředkování kontaktu se spoolečenským prostředím … Pomoci při překonání sociálních bariér, oddělující lidi se sluchovým postižením od okolního světa. Sluchové postižení s sebou bohužel přináší ztížení možnosti společenského zapojení a snižuje množství sociálních interakcí, kterých člověk s tímto handicapem v běžném životě dosáhne. Vyrovnáváme příležitosti pro zařazení do společnosti, vzdělávání a otevřeného trhu práce. Pořádáme volnočasové, vzdělávací a zájmové kurzy a přednášky… (kultura, dluhová problematika, politika, změna zákonů, dílny) Naše sociálně aktivizační služby zahrnují ….

všechny naše služby včetně sas jsou bezplatné… Sociálně rehabilitační poradenství … ● Informace o nových kompenzačních a rehabilitačních pomůckách, aktuální informace pro jednotlivé skupiny zdravotně postižených osob. všechny naše služby včetně sas jsou bezplatné…

A jak to vypadá ?.....

Děkujeme za Vaší pozornost zavítejte se k nám podívat budeme se na vás těšit.

Naše služba je dotovaná ministerstvem práce sociálních věcí, ústeckým krajem, magistrátem města teplice a tímto bychom jim chtěly poděkovat za finanční prostředky, které nám pomáhají zajistit kvalitní sociální služby pro sluchově postižené.