Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sídlíme v dolní části areálu borovanského kláštera

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sídlíme v dolní části areálu borovanského kláštera"— Transkript prezentace:

1

2 Sídlíme v dolní části areálu borovanského kláštera
Sídlíme v dolní části areálu borovanského kláštera. Tyto krásné prostory nám poskytlo město Borovany. Žižkovo náměstí 1 Borovany

3 Trhové Sviny Textilní chráněná dílna a prodejna. Nové město 186
Tel

4 Hluboká nad Vltavou Textilní chráněná dílna a prodejna výrobků chráněných dílen JK. Husův dům Tyršova 15 Hluboká nad Vltavou

5 Historie 2005 zahájení činnosti chráněných dílen v Trhových Svinech a postupný přechod do Borovan. Podzim 2005 zahájení provozu Denního centra v Borovanech a nabídka volnočasových aktivit pro veřejnost. 2007 vznik STD. 2008 otevření Obchůdku v Trhových Svinech, na podzim 2011 rozšíření o chráněnou textilní dílnu. Léto 2013 otevření prodejny a chráněné textilní dílny v Hluboké nad Vltavou.

6 Pomáháme lidem se zdravotním postižením začlenit se do společnosti a snažíme se zabránit jejich sociálnímu vyloučení. Přispíváme ke zlepšení kvality jejich života a k rozvoji jejich schopností a dovedností.

7 Snažíme se o jejich větší samostatnost a zvýšení pocitu sebevědomí.
Hlavním cílem je rozvíjet dovednosti uživatelů prostřednictvím dílenské řemeslné činnosti i dalších aktivit. Snažíme se o jejich větší samostatnost a zvýšení pocitu sebevědomí.

8 Denní centrum - DC Hlavní činností DC je ergoterapie (keramika, textil), dále arteterapie, muzikoterapie a jiné sportovní a kulturní aktivity. Denní kapacita je 8 lidí s handicapem i těžším (s tělesným, smyslovým, mentálním nebo kombinovaným postižením). Služba je určena lidem z regionu Trhovosvinenska, v případě volné kapacity i dalších měst a obcí.

9 STD poskytuje sociální službu lidem s handicapem
STD poskytuje sociální službu lidem s handicapem. Pomáháme jim v rozvoji jejich schopností a dovedností. Snažíme se připravit je na možné uplatnění na trhu práce. V dílně pracujeme převážně s keramikou a textilem. Denní kapacita je 7 lidí s handicapem (s tělesným, smyslovým, mentálním nebo kombinovaným postižením). Služba je určena lidem z regionu Trhovosvinenska, v případě volné kapacity i dalších obcí a měst.

10 Pro osoby s lehčím i těžším handicapem.
Vyrábíme užitkovou a ozdobnou keramiku: hrnky, misky, květináče, zvonky… Nabízíme keramiku na zakázku pro jednotlivce i firmy a také pro církevní účely (kalichy, svícny, plastiky...) Dílna je rozdělena na rukodělnou, licí, výtvarnou a přípravnu hlíny.

11 Nové město 186 Trhové Sviny 374 01
Zboží je možno vyrobit i na zakázku. Spolupracujeme s textilními továrnami, z jejich nevyužitých ořezů vznikají tkané koberce. Nabízíme precizně zpracované kabelky, tašky, prostírání, polštářky (včetně ručního vyšívání), zdobíme trička.

12 Výtvarný ateliér Zde se ručně malují hrnečky, misky, zvonky a jiné keramické výrobky. Malujeme i na textil (trička, mikiny).

13 Licí dílna Zde vznikají hrnečky, zvonky, misky i svícny. Provoz dílny je nenápadný, ale pečlivá práce zde je hodně důležitá.

14 Kultura a jiné Pořádáme koncerty, přednášky, tábory (Kapličky, Putování s oslem), výstavky …

15 Nabízíme kroužky, kurzy řemesel a dovedností pro děti i dospělé
Nabízíme kroužky, kurzy řemesel a dovedností pro děti i dospělé. Kromě keramiky se jedná o klub paličkování a různé další kurzy (košíkářství, savování, pedig, šití panenek, figurky z těsta, …)

16

17

18 Nazaret Diakonické zařízení Církve československé husitské
Žižkovo náměstí 1, Borovany tel , IČ: číslo účtu: /0800 Web:

19


Stáhnout ppt "Sídlíme v dolní části areálu borovanského kláštera"

Podobné prezentace


Reklamy Google