Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími."— Transkript prezentace:

1 Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež

2 poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími jevy

3 Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež II. Cílem služby je zlepšit kvalitu jejich života předcházením nebo snížením sociálních a zdravotních rizik souvisejících se způsobem jejich života, umožnit jim lépe se orientovat v jejich sociálním prostředí a vytvářet podmínky k řešení jejich nepříznivé sociální situace.

4 Základní úkony nízkoprahových zařízení pro děti a mládež a) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, b) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, c) sociálně terapeutické činnosti, d) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.

5 Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež III. Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež – mají ambici spoluvytvářet životní styl rizikových dětí a mládeže a podpořit je při zvládání nepříznivých životních podmínek, případně socializačních obtíží. Nabízejí aktivity pro volný čas a poradenské služby.

6 Cílová skupina uživatelů  Děti a mládež (do 26 let) ohrožené společensky nežádoucími jevy

7 Úhrada služby Služba je poskytována bezplatně.

8 Příklad nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Darjav o.s., Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, Pardubice Založeno v roce 2002 romskými aktivisty za účelem pomoci romské komunitě. Cílová skupina: Děti a mládež ve věku 7 – 26 let z nepodnětného, společensky, kulturně a sociálně nevyhovujícího prostředí romské lokality.

9 Organizace v Chrudimi a okolí Centrum J. J. Pestalozzi, o.p.s., Chrudim – poskytuje amb. a ter. služby, od 10 – 20 let Darjav o.s., Pardubice – poskytuje ambulantní služby, od 7 – 26 let Charita Přelouč, Níz. zařízení pro děti a mládež Jakub klub, Přelouč – poskytuje ambulantní služby, od 7 – 15 let SKP Centrum o.p.s., Níz. Zařízení pro děti a mládež – Free klub, Pardubice

10 Zdroje Zákon č. 108/2006 Sb. O sociálních službách (§ 62), vyhláška č. 505/2006 Sb., (§ 27) Matoušek Oldřich, Slovník sociální práce, Portál, Praha, 2008 http://www.darjav.webgarden.cz/nizkoprahove- zarizeni-pro-deti-a http://iregistr.mpsv.cz/socreg/hledani_sluzby.do? pg=2&sd=n%C3%ADzkoprahov%C3%A1+za%C5% 99%C3%ADzen%C3%AD+pro+d%C4%9Bti+a+ml% C3%A1de%C5%BE&zak=Pardubick%C3%BD&zaok =&SUBSESSION_ID=1310292101304_1


Stáhnout ppt "Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími."

Podobné prezentace


Reklamy Google