Seminář k výroční zprávě o činnosti a kódování studijních programů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
OČIMA ŽEN Projekt OČIMA ŽEN je podpořen z programu „Fondu pro nestátní neziskové organizace“. Program „Fond pro nestátní neziskové organizace“, jež je.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
1 Změny financování regionálního školství Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Propojení psychologie dopravy a klinické psychologie PhDr. et Mgr. Š tefan Medzihorský, předseda ČAPPO, rektor Vysoké školy aplikované psychologie Konference.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
1 Profilová část maturitní zkoušky a poznatky z 5leté praxe Mgr. Petra Pátková, odbor vzdělávací soustavy jednání Asociace SPŠ Špindlerův Mlýn, 7. říjen.
1 Novela zákona o vysokých školách Zákon č. 137/2016 S., kterým se mění zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a některé další zákony Ministerstvo školství,
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Ing. Zdeňka Šilhová Institut pro veřejnou správu Praha INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ KONFERENČNÍ VZDĚLÁVACÍ.
Struktura financování VVŠ RNDr. Alexander Černý Výjezdní zasedání managementu UTB ve Zlíně dne 20. března 2013.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Řídící výbor MAP Českolipsko od hodin Program jednání: 1) MAP a harmonogram jeho zpracování 2) Volba předsedy ŘV 3) Statut řídícího výboru.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
Jsou venkovské školy horší než městské?
Dětský domov a Základní škola Liptál
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Komplexní systém hodnocení
Rovnost žen a mužů ve městech a obcích Jana Smiggels Kavková
Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
Členská schůze MAS Nepomuk,
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Aktuální informace z oblasti. primární prevence rizikového. chování
Seminář pro příjemce OPVK
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Inovační potenciál České republiky
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2015 Liberec.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Stipendia a Krajský akční plán rozvoje vzdělávání
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Seminář k dotačnímu programu Rozvoj materiálně technické základny mimoškolních aktivit dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Seminář ke kódování studijních programů
Kódování studijních programů
Institucionální změny v přípravě učitelů na vysokých školách
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení března 2018, Brno.
Počítač ve škole a MŠMT Mgr. Jaroslav Faltýn
Seminář pro žadatele pro výzvu 082
Nabízené služby společnosti
Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace
Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení ledna 2018, Praha.
Transkript prezentace:

Seminář k výroční zprávě o činnosti a kódování studijních programů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Malá Strana, 118 12 Praha 1 • tel.: +420 234 811 111 msmt@msmt.cz • www.msmt.cz

Výroční zpráva o činnosti Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Malá Strana, 118 12 Praha 1 • tel.: +420 234 811 111 msmt@msmt.cz • www.msmt.cz

Změny ve VZ pro rok 2018 – Textová příloha Změny v Textové příloze se pro rok 2017 a 2018 týkají zejména genderové rovnosti – slaďování profesního a soukromého života, vyrovnaného zastoupení ve vedoucích pozicích a akademických hodnostech, sexuálního a genderově podmíněného obtěžování. 2018 - úprava kap. 6 byla upravena s ohledem na údaje vykazované vysokými školami v loňské výroční zprávě a také s ohledem na potřeby ministerstva.

Jednou ze 6 priorit ERA Roadmap Genderová rovnost Významný aspekt kvalitního vysokoškolského prostředí a kvality výzkumné činnosti Česká republika v oblasti genderové rovnosti zaostává, viz např. Global Gender Gap Index – World Economic Forum (ČR je na 82. místě ze 149 zemí) Jeden z nejnižších počtů žen v pozici Grade A (profesorská hodnost) v EU – 14 % Ekonomické ztráty a ztráty talentů Jednou ze 6 priorit ERA Roadmap European Research Area Roadmap 2015-2020 Stanovuje priority evropského výzkumného prostoru Priorita č. 4, konkrétně: gender balanced research teams, gender balance in decision making, gender in research content

→ National ERA Roadmap of the Czech Republic for the years 2016-2020 Genderová rovnost → National ERA Roadmap of the Czech Republic for the years 2016-2020 → Vládní strategie pro rovnost žen a mužů → Akční plán pro řízení lidských zdrojů MŠMT → Plnění mezinárodních závazků a přiblížení se standardům vysokoškolského prostředí, vědy a výzkumu na prestižních zahraničních institucích MŠMT má velký zájem na monitoringu témat/oblastí, které s genderovou rovností souvisejí

Děkujeme, že téma GR reflektujete ve VZ Genderová rovnost ve VZ Údaje v Tabulkové příloze segregována podle pohlaví, doplněna tabulka vedoucích pozic Z VZ za rok 2017 vyplývá, že téma genderové rovnosti je často spojováno pouze s tématem slaďování osobního a pracovního života → Textová příloha rozšířena o další (návodná) témata Děkujeme, že téma GR reflektujete ve VZ

Seminář na téma GR v oblasti řízení lidských zdrojů Genderová rovnost ve VZ Seminář na téma GR v oblasti řízení lidských zdrojů MŠMT, duben 2019 Na základě informací získaných z VZ Poskytnutí i konkrétních kroků, jak toto téma implementovat v prostředí VŠ Aktivity spojené s rozvojem lidských zdrojů s ohledem na genderovou rovnost je možné financovat z právě vyhlášené výzvy OP VVV Rozvoj kapacit po vývoj a výzkum II, deadline pro podávání žádostí je 10. června 2019 https://opvvv.msmt.cz/vyzva/vyzva-c-02-18-054-rozvoj-kapacit-pro-vyzkum-a-vyvoj-ii/text-vyzvy.htm Koordinátorka projektu GR na MŠMT PhDr. Veronika Fajmonová, Ph.D. veronika.fajmonova@msmt.cz Tel.: +420 234 812 259

Dodržování metodických pokynů u Tabulkové přílohy. Změny ve VZ pro rok 2018 – Tabulková příloha Doplnění a úpravě základních metodických pokynů, upravení některých tabulek s ohledem na agregaci vykazovaných údajů. Dodržování metodických pokynů u Tabulkové přílohy. Kontrola konzistence a správnosti údajů.

Tab. 7.3 – nově se vykazuje vedle podílů absolventů také jejich počet Změny ve VZ pro rok 2018 – Tabulková příloha Tab. 6.1, 6.2 a 6.5 - upravena struktura vykazovaných údajů v návaznosti hodnocení vysokých škol podle Metodiky 17+ Oprava struktury VZ v únoru 2019 Tab. 7.3 – nově se vykazuje vedle podílů absolventů také jejich počet Tab. 12.2 – zpřesněn popis vykazovaných údajů