Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OČIMA ŽEN Projekt OČIMA ŽEN je podpořen z programu „Fondu pro nestátní neziskové organizace“. Program „Fond pro nestátní neziskové organizace“, jež je.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OČIMA ŽEN Projekt OČIMA ŽEN je podpořen z programu „Fondu pro nestátní neziskové organizace“. Program „Fond pro nestátní neziskové organizace“, jež je."— Transkript prezentace:

1 OČIMA ŽEN Projekt OČIMA ŽEN je podpořen z programu „Fondu pro nestátní neziskové organizace“. Program „Fond pro nestátní neziskové organizace“, jež je financován z EHP fondů 2009–2014, se zaměřuje na podporu nestátních neziskových organizací prosazujících veřejný zájem. Hlavním cílem programu je posílení rozvoje občanské společnosti a zvýšení příspěvku k sociální spravedlnosti, demokracii a udržitelnému rozvoji. Program se konkrétně zaměřuje na podporu demokracie, lidských práv a genderové rovnosti a na posilování kapacit nestátních neziskových organizací stejně jako na specifické potřeby minoritních skupin, včetně Romů. Prioritní oblast: 1. Lidská práva Podpriotita: 1.b. Genderová rovnost Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

2 Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz. Příjemce grantu Centrum komunitní práce Ústí nad Labem Celkové náklady projektu 1 349 003 Kč Výše grantu 1 214 102 Kč Doba realizace Srpen 2014 – duben 2016

3 Cílem projektu je podpora zvýšení podílu žen na moci a rozhodování a to jak politické, tak ekonomické. Svými specifickými cíli chce projekt dosáhnout změny povědomí a postojů k tomuto tématu především u širší veřejnosti, zaměstnavatelů, zástupců měst, obcí a i neziskových organizací. Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

4 Cílová skupina Široká veřejnost Státní správa – obce, města, zaměstnavatelé Aspirující ženy – zástupkyně politických stran Neziskové organizace Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

5 Partneři projektu NESEHNUTÍ Brno třída Kpt. Jaroše 18 602 00 Brno byl do projektu zapojen zejména z důvodu poskytnutí know how ve vedení tematicky zaměřených kampaní orientovaných na širší veřejnost a s přímým zapojování veřejnosti www.nesehnuti.cz Petra Havlíková, koordinátorka programu Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

6 Partneři projektu SDRUŽENÍ PRO VZDĚLÁVÁNÍ KOMUNIT Koněvova 18 400 01 Ústí nad Labem tento partner v projektu zajišťuje činnosti vzdělávacího, analytického, asistenčního a organizačního charakteru. Je supervizorem komunikace se zástupci cílových skupin. tel.: +420 774 707 365 email: info@coworking-usti.czinfo@coworking-usti.cz Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

7 Aktivity projektu cílem aktivit je zvýšit tematickou informovanost především u širší veřejnosti,motivovat, pozitivně téma komunikovat, přinášet příklady dobrých praxí, vydat doporučení, dát prostor pro tematickou diskuzi z různých úhlů pohledu… KA 2 –TÝDEN ROVNÝCH PŘÍLEŽITOSTÍ 2015 – THINK TANK 1, SEMINÁŘ 1 - kulturní akce formou HAPPENINGU+REALIZACE VÝSTAVY, informační a VZDĚLÁVACÍ SEMINÁŘ KA 3 – GENDER PAY GAP DAY 2016 – THINK TANK 2, SEMINÁŘ 2 – zaměřený na téma ženy v řídících pozicích, rovné odměňování - překážky a mýty Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

8  KA 4 – REGIONÁLNÍ INFORMAČNÍ KAMPAŇ – část 1 – vývoj a distribuce informačních a propagačních materiálů s tématem „ zvýšení podílu žen na moci a rozhodování“ – VELKOFORMÁTOVÁ VÝSTAVA 10 MÝTŮ Z OBLASTI ROVNÝCH PŘÍLEŽITOSTÍ ŽEN A MUŽŮ  KA 5 – NÁRODNÍ INFORMAČNÍ KAMPAŇ – část 2 – elektronická – velkoformátová výstava v elektronické podobě – cílem je zvýšení tematické informovanosti především širší veřejnosti, motivovat, pozitivně téma komunikovat, přinášet příklady dobrých praxí, pomoci odbourávat stigmata a mýty spojené s tématem Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.

9 OČIMA ŽEN Kontakt: Soňa Mudrochová koordinátorka programů rovných příležitostí tel., fax.: +420 475 201 096 www.centrumhestia.cz, info@ckpul.czwww.centrumhestia.cz info@ckpul.cz tel.: +420 774 707 367, e-mail: mudrochova@ckpul.czmudrochova@ckpul.cz Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz.


Stáhnout ppt "OČIMA ŽEN Projekt OČIMA ŽEN je podpořen z programu „Fondu pro nestátní neziskové organizace“. Program „Fond pro nestátní neziskové organizace“, jež je."

Podobné prezentace


Reklamy Google