Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Seminář ke kódování studijních programů

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Seminář ke kódování studijních programů"— Transkript prezentace:

1 Seminář ke kódování studijních programů
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Malá Strana, Praha 1 • tel.:

2 Kód studijního programu Sociologie: B0314A250001
Struktura kódu Každému jednotlivému studijnímu programu bude přiřazen unikátní kód, který ponese informaci o základních charakteristikách studijního programu. Typ studijního programu (B, M, N, P), kód 3. úrovně mezinárodní standardní klasifikace vzdělání ISCED-F 2013 (např. 0713), profil studijního programu (A, P; pro doktorský - D), převládající oblast vzdělávání (01-37), pořadí studijního programu (se stejnými údaji v předchozích položkách; čtyřmístné). Kód studijního programu Sociologie: B0314A250001

3 názvu studijního programu,
Jednotlivý studijní program Dán rozhodnutím o akreditaci studijního programu nebo schválením studijního programu vysokou školou v rámci institucionální akreditace. Jiné rozhodnutí o akreditaci/schválení tak znamená i jiný studijní program a tedy i jiný kód. Nevztahuje se na prodloužení a rozšíření akreditace. Nezáleží na názvu studijního programu, vysoké škole, na které byl akreditován/schválen, jazyce výuky.

4 Proces získání kódu studijního programu
1. Vysoká škola a) uvede do žádosti o akreditaci studijního programu návrh kódu klasifikace vzdělání ISCED-F 2013 spolu s krátkým zdůvodněním, nebo b) uvede návrh kódu klasifikace vzdělání ISCED-F 2013 spolu s krátkým zdůvodněním v rámci předání informace Národnímu akreditačnímu úřadu pro vysoké školství (prostřednictvím příslušného formuláře) o schváleném studijním programu vysokou školou v rámci institucionální akreditace.

5 Proces získání kódu studijního programu
2. Ministerstvo bude přebírat v pravidelných intervalech z informačního systému NAÚ údaje o nově akreditovaných/schválených studijních programech, včetně výše uvedeného návrhu kódu klasifikace ISCED-F 2013. Ministerstvo ověří správnost návrhu kódu klasifikace ISCED-F 2013 (v případě nesprávného určení návrh ve spolupráci s vysokou školou upraví), doplní zbylé položky kódu studijního programu, stanovený kód zanese do ministerstvem spravovaných databází a číselníků, také do Registru vysokých škol a uskutečňovaných studijních programů, který bude i zdrojem informací o přiděleném kódu pro vysokou školu. Cílem je zveřejnění kódu studijního programu v uvedeném registru do třiceti dní od získání akreditace, respektive předání informace o schváleném studijním programu od vysoké školy NAÚ.


Stáhnout ppt "Seminář ke kódování studijních programů"

Podobné prezentace


Reklamy Google