Plátcovství DPH Daňové povinnosti

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ! Tato prezentace neobsahuje (a ani obsahovat nemůže) kompletní výčty všech zákonných možností a nezahrnuje zdaleka všechny výjimky.
Advertisements

Dnes fiktivně, zítra reálně.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 25. listopadu 2013.
DPH Nepřímá daň Všeobecná daň ze spotřeby
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daně z příjmů právnických osob Označení materiálu:
Daň z přidané hodnoty Nepřímá daň. Nepřímé daně jsou jednou z položek, které obecně přispívají do veřejných rozpočtů nejvýznamněji. EU harmonizuje sazby.
Daň z přidané hodnoty.
Poradní sbor 28. května 2014.
Daň z příjmů právnických osob
Novela zákona o DPH (235/2004 Sb. ) pro územně samosprávné celky od 1
Daň z přidané hodnoty a její účtování
ZÁKON O ROZPOČTOVÉM URČENÍ DANÍ č. 243/2000 Sb..  upravuje rozpočtové určení daně z přidané hodnoty, daní spotřebních, daní z příjmů, daně z nemovitostí.
VY_32_INOVACE_ Daňová soustava.
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
Blanka Mattauschová MFČR – Odbor nepřímé daně
DPH v roce 2012 Ing. Olga Hochmannová
Přednáška č. 1 Základy účetnictví.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_04A13 Autor Ing. Yvona Fidzinská Období vytvoření leden.
Ing. Milena Smržová vedoucí oddělení kontroly realizace Účetnictví projektu.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 3. prosince 2014.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daně – opakování II Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO.OA
DPH Je hlavní nepřímou daní v ČR, Upravena zákonem č. 235/2004 Sb., o DPH (dále ZDPH), přijatým v souvislosti se vstupem ČR do EU, Je vybírána plátci DPH.
Daň z přidané hodnoty Eliška Lacinová Základní pojmy  Předmět  Osvobození od DPH  Plátce DPH  Poplatník  Základ daně  Správce daně.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Daňová soustava Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.. Téma : Majetkové daně (II) – Daň silniční 1.Poplatník daně. 2.Předmět daně. 3.Základ daně. 4.Sazby daně.
Mezinárodní zdanění 12. listopadu Příklad právnická osoba Akciová společnost se sídlem v ČR vykazuje za účetní období 2011 tyto účetní náklady a.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 27. listopadu 2013.
Základy daní úvod do českého daňového systému
DPH Je hlavní nepřímou daní v ČR, Upravena zákonem č. 235/2004 Sb., o DPH (dále ZDPH), přijatým v souvislosti se vstupem ČR do EU, Je vybírána plátci DPH.
DPH v účetnictví města Přeštice od Přeštice Obec s rozšířenou působností obyvatel, obyvatel správního obvodu ve 30 obcích Nevykonává.
Daňový systém Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.. Téma : Majetkové daně (II) – Daň silniční 1.Poplatník daně. 2.Předmět daně. 3.Základ daně. 4.Sazby daně.
Daň z příjmů právnických osob DPPO je samostatně upravena v ZDP § 17 – 21, Poplatníky DPPO jsou obecně osoby, které nejsou fyzickými osobami, organizační.
Daň z příjmů právnických osob Michal Radvan
Odpočet DPH Problematiku odpočtu DPH řeší ZDPH v § 72 – 79,
Účtování DPH účet 343.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Odpočet DPH Problematiku odpočtu DPH řeší ZDPH v § 72 – 79,
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1278Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Roční zúčtování daně Jméno autora: Ing. Zdeňka.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1104Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek a DPFO Téma: Předmět zdanění Jméno.
DPH Je hlavní nepřímou daní v ČR, Upravena zákonem č. 235/2004 Sb., o DPH (dále ZDPH), přijatým v souvislosti se vstupem ČR do EU, Je vybírána plátci DPH.
DPH Je hlavní nepřímou daní v ČR, Upravena zákonem č. 235/2004 Sb., o DPH (dále ZDPH), přijatým v souvislosti se vstupem ČR do EU a také směrnicemi EU,
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH, Opravy základu.
Daňová evidence Daň z přidané hodnoty. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E18.15 Ročníktřetí.
DAŇOVÁ SOUSTAVA. Daňová soustava  Členění na přímé (z příjmu a majetkové) a nepřímé  Kdo je plátce a poplatník?  Daně přímé  Daň z příjmu FO a PO.
DANĚ a jak na ně. daň odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) daň: přímá z příjmů z příjmů z nemovitostí,
EKONOMIKA DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY 1. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.12 Ročník3. ročník.
EKONOMIKA DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY 2. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_259_TÉMA_ Daň z příjmu Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E18.14 Ročníktřetí.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
NEPŘÍMÁ DAŇ Lasíková C2B. = je daň, kterou státu platí jiná osoba, než ta, na kterou účinky dopadají Zahrnuta v ceně zboží, služeb Rozdělení: Selektivní.
Evropská obchodní akademie, Děčín I, Komenského náměstí 2, příspěvková organizace IČ tel Reg.č. projektuCZ.1.07/1.5.00/
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Anotace Materiál je určen pro 1. a 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu EKONOMIKA DOPRAVY, inovuje výuku použitím multimediálních.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Daň silniční a daň z hazardních her
DAŇOVÁ SOUSTAVA.
Zelená nafta Seminář k novele zákona o spotřebních daních
Školení Skalský Dvůr DPH Denková Barbora, DiS.
Daň silniční 25. listopadu 2015 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
VY_62_INOVACE_ , silniční daň Ing. Blanka Kožíšková
DPH Je hlavní nepřímou daní v ČR,
Daň z příjmů právnických osob
Mgr. et Mgr. Michal Tuláček 30. října 2017
Daň z přidané hodnoty 20. listopadu 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Účtování DPH účet 343.
Transkript prezentace:

Plátcovství DPH Daňové povinnosti

Plátcovství DPH – základní informace kontrola obratu za 12 po sobě jdoucích kalendářních měsíců obrat 1 milion Kč obrat = souhrn úplat, které VÚJ obdržela nebo obdrží za ekonomickou činnost

Plátcovství DPH – termíny registrace do 15-ti dnů od překročení obratu příklad: duben 2018 – překročení obratu do 15. května 2018 – registrace od 1. června 2018 – plátcem zdaňovací období kalendářní měsíc

Daňové povinnosti silniční daň výpočet daně z příjmů právnických osob hlavní činnost hospodářská (ekonomická) činnost zaúčtování daně do běžného období

Daňové povinnosti u plátců DPH v běžném období bylo přiznáno DPH ze stavebních prací v režimu přenesené daňové povinnosti byl proveden propočet vypořádacího koeficientu a poměrů pro odpočty DPH byla otestována nutnost úpravy odpočtu DPH

Daňové povinnosti – termíny podání DaP k silniční dani do 31. ledna za předešlý rok DaP k DPPO do 31. března DaP k DPPO do 30. června zpracovávané auditorem

Rozdělení V a N – hlavní a hospodářská činnost byla provedena kontrola rozdělení alespoň nejzásadnějších nákladů a výnosů do jednotlivých středisek (zda to dává logiku) POZOR – toto má většinou i konsekvence na stanovení daně z příjmů

Děkuji Vám za pozornost.