Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji 9.4.2014 Krakow.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Kutná Hora 26. května 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 3. dubna 2014.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_07.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
[ 1 ] RNDr. Pavla Coufalová Symposium Strategie servisní podpory zdravotnických pracovišť, Praha, © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Voda jak ji neznáme Povolení k nakládání s vodami k Ing. Jana Zmeškalová.
Informace z ČŠI Jiří Machačný školní inspektor Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných LK ( )
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
1 Profilová část maturitní zkoušky a poznatky z 5leté praxe Mgr. Petra Pátková, odbor vzdělávací soustavy jednání Asociace SPŠ Špindlerův Mlýn, 7. říjen.
Due diligence Lucie Hladká Postup při právní prověrce  Organizace času a (ostatní) práce  Revize dostupných relevantních přípravných dokumentů.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
K problematice schvalování drážních vozidel
Ochrana ZPF v územních plánech
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Zpráva o uplatňování ÚP
Stavební uzávěra základní informace
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2013
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2015 Liberec.
Porada vedoucích Úřadů územního plánovaní
Odpovědnost za poškození životního prostředí
Aktuální informace k hodnocení strategií MAS
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Územně analytické podklady obcí ÚÚP a „jeho“ údaje o území Brno, 6
Gymnasium Jižní Město Praha
Seminář k problematice IPPC
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Zpráva o uplatňování územního plánu
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Pozemkové úpravy.
ÚPDI - Úřad pro přístup k dopraní infrastruktuře
Správa sociálního zabezpečení
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Finance TNH 2 (S-5) Pavel Seknička.
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Zpráva ČR o implementaci směrnice 1999/13/ES o používání organických rozpouštědel. Radostovice
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Novelizace legislativy ve vztahu k RM ovocných rodů a druhů, podmínky pro UŘ v roce 2018 Lísek,
Dlouhodobé plánování dočasných omezení kapacity
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Moravské dopravní fórum
Projekty IMPEL k implementaci Směrnice o průmyslových emisí
Územní plán s prvky regulačního plánu
Transkript prezentace:

Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji 9.4.2014 Krakow

Obsah Požadavek směrnice o průmyslových emisích – v ČR transponováno zákonem o integrované prevenci Harmonogram implementace BAT závěrů pro hutní provozy v Moravskoslezském kraji Harmonogram implementace BAT závěrů – zkušenosti z průběhu a možné problémy

Požadavek směrnice o průmyslových emisích V souladu s čl. 21 odst. 3 směrnice 2010/75/EU musí příslušný orgán do čtyř let od zveřejnění rozhodnutí o závěrech o BAT přezkoumat a v případě nutnosti aktualizovat všechny podmínky povolení a zajistit, aby zařízení tyto podmínky dodržovalo V současné době nemáme informace od provozovatelů průmyslových podniků, že by chtěli využít výjimky z aplikace BAT - pokud tak nastane, využije Moravskoslezský kraj metodický dokument MŽP, který řeší problematiku výjimek z aplikace závěrů o BAT

Přezkumy integrovaných povolení u hutních provozů Proces – jednotlivé etapy Zahájení přezkumu (kontroly) Stanovisko provozovatele zařízení (min. 3 měsíce) Stanovisko CENIA (min. 3 měsíce) Stanovisko MPO (min. 3 měsíce) Stanovisko ČIŽP (min. 3 měsíce) Jednání u „Kulatého stolu“ pro jednotlivá zařízení (dodatečné předložení materiálů, stanovisek, apod.) Ukončení přezkumu = protokol => změna integrovaného povolení (vyjímečně i beze změny IP)

Harmonogram implementace BAT závěrů pro hutní provozy

Harmonogram implementace BAT závěrů – zkušenosti z průběhu Vzhledem k několika na sebe navazujícím vyjádřením více subjektů (CENIA, MPO, ČIŽP) existuje riziko nedodržení harmonogramu v průběhu jednotlivých přezkumů. I přes dílčí zpoždění v průběhu několika přezkumů je aktuálně pravděpodobné, že přezkumy budou dokončeny v předpokládaných termínech, tj. i provedení následných změn IP se zatím jeví jako časově únosné. Otázkou zůstává schopnost realizace opatření, vyplývajících z přezkumů (resp. změn IP) provozovateli zařízení v relativně krátkém termínu (do března 2016)

Implementace BAT závěrů – možné problémy Nejasnost některých pojmů – např. „denní střední hodnota“ užívaná v BAT závěrech pro výrobu železa a oceli, kdy tento pojem národní legislativa nezná => Rozdílné chápání a výklady závěrů o BAT ze strany provozovatelů a orgánů státní správy – je potřeba jednoznačně stanovit co uvedený pojem znamená a jak se bude vyhodnocovat – bez toho nelze přezkumy uspokojivě ukončit!!! Po implementaci BAT závěrů v řadě případů 2 limity s různými způsoby vyhodnocování (z vyhlášky limit, způsob měření, vzt. podmínky a % O2; ze závěrů denní stř. hodnota a vzt. podmínky bez dalších podrobností) => Prodlužování ze strany provozovatele zařízení, námitky k protokolu… Následně další omezení času pro realizaci potřebných opatření

Děkuji za pozornost Mgr. Petr Ptašek, referent pro integrovanou prevenci, odbor životního prostředí a zemědělství petr.ptasek@kr-moravskoslezsky.cz 595 622 777