Program na podporu lesních ekosystémů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Informace fyzických a právnických osob na Portálu veřejné správy Ing. Pavel Tesař, projektový manažer odbor eGovernmentu
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Publikace klasifikace zdravotního stavu lesa na bázi TM Landsat pomocí webových služeb jako součást OPRL Ústav pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
Dotační programy Ústeckého kraje
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
AKREDITACE K USKUTEČŇOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU dle novely zákona č
8. setkání koordinátorů environmentální výchovy Olomouckého kraje
Místní rozpočtové jednotky
Úřad práce České republiky
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Státní organizace.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2018 – Mgr. Hana Bodnarová.
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Pozemkové úpravy.
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Správa sociálního zabezpečení
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář k dotačnímu programu Rozvoj materiálně technické základny mimoškolních aktivit dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje 2017
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Obsah Kontrola plnění podmínek smlouvy o poskytnutí dotace
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Financování lesního hospodaření v roce 2019
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Poskytovatel dotace: Kraj Vysočina
Financování lesního hospodaření v roce 2019
Přijímací řízení pro školní rok 2019/2020.
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení března 2018, Brno.
Program na podporu lesních ekosystémů
Sociální a dostupné byty
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Odbor životního prostředí a zemědělství
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení ledna 2018, Praha.
Transkript prezentace:

Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020 Ing. František Malý Ing. Michal Školoud

Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020 Program schválen Zastupitelstvem Olomouckého kraje dne 18. 12. 2017 usnesením UZ/8/57/2017. Dotace se poskytují pouze v lesích, které se nacházejí na území Olomouckého kraje. Administrativní úkony spojené s poskytováním dotace zabezpečuje odbor životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu Olomouckého kraje.

Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020 Oplocení lesních porostů (výstavba oplocenek). Žadatelem může být vlastník lesa nebo jiný oprávněný uživatel lesních pozemků (pachtýř, nájemce – přikládá pachtovní - nájemní smlouvu). V případě, že lesní pozemky jsou ve spoluvlastnictví více osob, je žadatelem o dotaci vždy osoba, která: je většinovým spoluvlastníkem, nebo je zmocněna dalšími spoluvlastníky, kteří mají spolu se žadatelem na lesním pozemku většinový podíl počítaný podle velikosti podílů. Úvod – popis problematiky dané kapitoly Strategický cíl nebo cíle, vytyčené v kapitole Současný stav – popis aktuální situace, označení problematických oblastí, které koncepce řeší Seznam specifických cílů – výčet jednotlivých cílů, jejichž realizace bude pravidelně evaluována, stručný popis specifických cílů a označení nástrojů k úspěšné realizaci Příběh vězně – ilustrativní příklad typizovaného odsouzeného, tak jak by vypadal jeho život v případě pokračování současného stavu a nenaplnění cílů (pan Starý) a naopak při dosažení cílů (pan Nový), přiblížení cílů koncepce co nejširšímu okruhu osob

Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020 Dotace jsou poskytovány sazbou na technickou jednotku. Minimální částka 5.000,- Kč. Maximální částka 500.000,- Kč na jednoho žadatele. Oplocení lesních porostů – oplocenky 35.000,- Kč za 1 km. Minimální výška pletiva použitého k oplocení porostu nebo dřevěné oplocenky je 160 cm. Minimální zastoupení melioračních a zpevňujících dřevin v oplocence je 30 % z celkového počtu jedinců.

Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020 Žadatel podává pouze 1 žádost v roce! Příjem žádostí je od 1. 1. do 31. 5. daného roku. Na práce provedené od 1. 6. běžného roku, které jsou předmětem dotace, může být podána žádost v roce následujícím a finanční prostředky mohou být proplaceny Dotace nemůže být poskytnuta na základě žádosti doručené od 1.6. do 31.12. daného roku. V tomto rozmezí odbor životního prostředí a zemědělství žadateli jeho žádost vrátí.

Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020 Žadatel kategorie velkého podniku (např. obce, církevní organizace, příspěvkové organizace obcí a další podniky nesplňující podmínky malého a středního podniku) podá Registraci žadatele před zahájením prací (před stavbou oplocenky) nejpozději však do 30. 4. Registrace žadatele je platná na daný rok např. 2018. Registrace žadatele obsahuje plánované technické jednotky a předpokládané náklady, měsíc zahájení prací a měsíc ukončení prací. Datum ukončení prací v žádosti nesmí být dříve než byla podána registrace!

Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020

Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020 Dotace je poskytnuta na základě rozhodnutí příslušného orgánu kraje. Rada Olomouckého kraje rozhoduje o žádostech do 200.000,- Kč. Zastupitelstvo Olomouckého kraje rozhoduje o žádostech u obcí a nad 200.000,- Kč. Termín zasedání v září. Lhůta pro rozhodnutí o žádostech činí 120 dnů od ukončení příjmu žádostí. Žadatel bude vyrozuměn odborem ŽP o rozhodnutí o poskytnutí, částečném poskytnutí či neposkytnutí dotace nejpozději do 15 dnů po rozhodnutí ROK, ZOK písemně nebo prostřednictvím datové schránky žadatele, v případě zamítnutí nebo částečného poskytnutí dotace s uvedením důvodu. Po rozhodnutí je vyhotovena smlouva o poskytnutí dotace, která je zaslána k podpisu.

Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020 Žadatel fyzická osoba podává: Žádost o poskytnutí dotace Přílohu k žádosti o poskytnutí dotace podepsanou odborným lesním hospodářem Žadatel právnická osoba podává: Čestné prohlášení právnické osoby

Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020 Žadatel právnická osoba (obec, příspěvková organizace obcí, církevní organizace,… - velké podniky) podává: Registraci žadatele (před zahájením prací) do 30.4. Žádost o poskytnutí dotace Přílohu k žádosti o poskytnutí dotace podepsanou odborným lesním hospodářem Čestné prohlášení právnické osoby

Program na podporu lesních ekosystémů 2018 - 2020 Kontakty: Ing. František Malý – 585 508 403 f.maly@kr-olomoucky.cz Ing. Michal Školoud – 585 508 687 m.skoloud@kr-olomoucky.cz