HYPOTÉKY 1) Úprava metodiky hypoték

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovali: Martin Čmolík Pavel Šlégr
Advertisements

Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
VY_32_INOVACE_ Osobní finance.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
ZÁKLADY BYDLENÍ.
ČESKOSLOVENSKÁ OBCHODNÍ BANKA
Peníze - půjčky Splátkový prodej Úvěrová karta Spotřebitelský úvěr
Stavební spořitelny, penzijní fondy
Stavební spoření, úvěry, leasing
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity Aktivita VI/2 – Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností.
Ekonomická gramotnost Hypotéky a spotřebitelské úvěry.
© 2014 N APISEMEZAVAS. CZ Napisemezavas.cz C HCI BYDLET, ALE NEMÁM PENÍZE Závěrečný projekt.
Domácí rozpočet Poměr mezi příjmy a výdaji
Vychytávky s hypotékou
Úvěrové služby bank říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
 banka byla založena v lednu roku 1990  tehdy se jednalo o státní peněžní ústav, který byl 5. března 1992 transformován na akciovou společnost  v červenci.
Problematika úvěrů v praxi – Československá obchodní banka, a. s.
Hypoteční úvěr Stavební spoření
Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
HYPOTEČNÍ ÚVĚR. STAVEBNÍ SPOŘENÍ.
Novela zákona o důchodovém pojištění (I. etapa důchodové reformy) Technická novela nového zákona o nemocenském pojištění Petr Nečas ministr práce a sociálních.
Metodika dělení příspěvku dle ukazatelů A+B1 na základě rozhodnutí Akademického senátu zůstává metodika dělení příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EKO161 Název.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Nominální a reálná úroková sazba
EVIDENCE PRACOVÍKŮ.
HYPOTEČNÍ NOVINKY NA BŘEZEN 2015 S platností od vám přinášíme další vlnu novinek Hypotéka pro cizince:  pro získání hypotečního úvěru u ČS pro cizince.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 15 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: říjen 2012 Ročník: 9. Vzdělávací.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Státní zemědělský intervenční fond. PGRLF 2016 Pokyny pro poskytování podpory a formulář žádosti o podporu – na internetový stránkách v.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_16 Název materiáluStavební.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Vysoká škola technická a ekonomická Bakalářská práce Daňové a odvodové zatížení podnikatelů ČR Autor: Radka Přibylová Vedoucí práce : Ing. Marta Hortová.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
HYPOTEČNÍ ÚVĚR. STAVEBNÍ SPOŘENÍ.
Aktivní bankovní operace – úvěry pro občany
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti   Vzdělávací materiál: Prezentace.
Důchodové pojištění a jeho produktové modifikace
FINANČNÍ GRAMOTNOST PASIVA ZŠ HEJNICE Z. Hyxa.
HYPOTEČNÍ NOVINKY NA BŘEZEN 2015
Hypotéka České spořitelny
Další akce: na podporu prodeje úvěrů od Buřinky – tentokrát :
Aktualizace metodiky a dokumentů od Buřinky
Akční úvěrování od Buřinky
Modelace úvěru BD Vánek
VKLADY Dárek k nové smlouvě o stavebním spoření pro děti do 15 let prodloužení akce do Výhody: zhodnocení vkladů až 3,4 % ročně, a to díky státní.
DALŠÍ HYPOTEČNÍ NOVINKY NA ZÁŘÍ 2015 Pojištění nemovitosti
akce platí od do Jaké jsou podmínky pro získání odhadu zdarma?
HYPOTÉKY Odesílání obchodů na zpracování před konce roku 2015
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
Garantovaná úroková sazba 1,99 % p.a. na 5 i 8 let!
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Bankovní finanční produkty.
Část VI: Hypoteční úvěry
Akční nabídka snížení sazeb a odhad nemovitosti ZDARMA!
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Jak počítá analyzátor - výdaje
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
ZJEDNODUŠENÍ UKONČOVÁNÍ SMLUV O STAVEBNÍM SPOŘENÍ
DUM - Digitální Učební Materiál
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

HYPOTÉKY 1) Úprava metodiky hypoték změna dokladování u příjmů z podnikání (opis DAP + elektronické DAP) změna dokladování u příjmu ze zahraničí stabilizační příspěvek pro vojáky jako doplňkový příjem a další drobné změny  2) Nová Žádost o hypotéku od 18.1.2016 V nové Žádosti o hypotéku od 18.1.2016 dochází k vložení nových polí z důvodu regulatorních požadavků, jejich vyplnění bude nově požadováno. Žádosti na starých formulářích bude možné akceptovat maximálně do 18.3.2016. 3) Od 18.1.2015 si budou moci klienti sami měnit své osobní a kontaktní údaje přes S24. V příloze je krátká prezentace s návodem.

HYPOTÉKY – vylepšené PPI Změny v Pojištění schopnosti splácet - klienti, kteří podají žádost o Hypotéku ČS nebo Americkou hypotéku od 1. 2. 2016, budou moci využít již naše vylepšené Pojištění schopnosti splácet. Nové PPI přináší tyto změny: Cena pojištění nově se vypočítává ze skutečné, pravidelné splátky úvěru a nikoliv z původní výše úvěru, což příznivě zohlední předčasné splátky nebo sjednání PPI při refixu, i jakékoliv změny splácení v průběhu trvání hypotéky Invalidita nebo úmrtí v důsledku dopravní nehody V případě invalidity nebo úmrtí v důsledku dopravní nehody, nově přináší dvojnásobné pojistné plnění (1x bance a 1x klientovi/pozůstalým)  Benefit pro klienty (nad rámec konkurenčních pojištění) rozšíření pojistného krytí o riziko hospitalizace (podmínky unikátní na trhu)  zkrácení čekací doby na nárok na plnění ze dvou let na jeden rok Pro obchody rozpracované před 1.2.2016 bude možné klientům sjednat staré PPI s výpočtem ceny z výše úvěru. Hypotéka však musí být schválena nejpozději do 15.4.2016. V období od 1.2.2016 do 15.4. 2016 bude v systémech ČS možné pro rozjednané obchody sjednat obě varianty PPI. Zároveň pro klienty, kteří podají žádost o hypotéku před 1.2.2016, bude možné sjednat nové PPI. Pro případy kdy klient podá žádost před 1.2.2016 a obchod bude schválen po 1.2.2016 a klient bude chtít sjednat nové PPI až v momentě po schválení hypotéky, může variantu PPI změnit na žádost. Nové PPI nebude možné sjednat k Překlenovacímu financování. PPI pro úvěry ze stavebního spoření se bude prozatím také řídit pouze starými pravidly. HYPOTÉKY – vylepšené PPI

Změny v poskytování úvěrů od SSČS k 18. 1. 2016 Stavební spořitelna České spořitelny, a. s., upravuje podmínky pro poskytování úvěrů v externí prodejní síti s účinností k 18. 1. 2016. Jedná se zejména o: poskytování nezajištěného úvěru do 800 tis. Kč s interním ratingem v rozmezí 1-3 nastavení podmínek poskytování nezajištěného úvěru do výše 1 500 000 Kč zapracování opatření ČNB – sledování poměru výše zadlužení klienta (související s úvěrem zajištěným nemovitostí) a hodnoty zajištění u ČS a SSČS povinnost při refinancování úvěru jiné banky, splatit úvěr do jednoho roku od schválení úvěru umožnění čerpání 50% úvěru a následně vlastních prostředků

Změny v oblasti příjmů klienta a jejich dokládání: u příjmu z nájmu nemovitostí není zapotřebí dokládat výpis z účtu, na který je nájemné zasíláno u nezajištěného úvěru do 300 tis. Kč je možné započítat jako jediný příjem klienta invalidní důchod 3. stupně, se splatností úvěru max. 10 let s ohledem na věk klienta vojáci z povolání si mohou v rámci doplňkového příjmu započíst i stabilizační příspěvek u účelu refinancování, kdy se nedokládá příjem, navíc platí, že navýšení může být max. o 10%, max. však 200 000 Kč a závazek u jiné banky trvá min. 34 měsíců (z důvodu platností refixů) není již zapotřebí dokládat originál a úřední předklad pracovní smlouvy se zahraničním zaměstnavatelem daňové přiznání může být doloženo datovou schránkou (stačí dodejka) nebo elektronicky přes daňový portál, a také lze doložit i opis vybraných údajů z DP potvrzené FÚ;

NOVÁ VERZE s platností od 18.1.2016: Změny v Katalogu zajišťovacích prostředků náhrada pojmu „Bytová jednotka“ za „Jednotka“, budoucí zástavní právo se sjednává zejména k nemovitostem v insolvenci, HC mohou pořizovat LV v aplikaci KN Proxy, zpřesnění podmínek pro „on-line ocenění“, konkretizace doložení fotografií dle druhu nemovitosti k refinancovanému úvěru, doplnění definice zákazu zatížení a další upřesnění). NOVÁ VERZE s platností od 18.1.2016: Žádost o úvěr ke stavebnímu spoření SE ZAJIŠTĚNÍM NEMOVITOSTÍ 3-6302ss (S3027/15) 01/2016 Změna v: části B k rozšíření položek ke sledování výdajů zvlášť na bydlení a zvlášť na stravování a domácnost, v rámci oblasti „Ostatní měsíční výdaje domácnosti“ v části C k rozšíření položek o užití nemovitosti pro: vlast. bydlení / bydlení člena rodiny / pronájem / budoucí bydlení člena rodiny, v rámci oblasti “Popis úvěrované nemovité věci“ v závěrečné části je upravena platnost žádosti pro zajištěné úvěry na 60 dní

Popis změn Metodika / Úvěry: je uveden v aktualitě číslo 955, která je vyvěšena na Portále P24 a k dispozici zde: Konkrétně jsou zapracovány do metodických postupů a dokumentů rovněž na Portále v Produktových informacích Stavebního spoření v sekci: Metodika / Úvěry: Metodické pokyny pro poskytování úvěrů SSČS Tiskopisy / Šablony – úvěry: Žádost o úvěr ke stavebnímu spoření - se zajištěním nemovitostí Školící materiály – prezentace/Vzory tiskopisů: Vzor - Žádost o úvěr SSČS + postup