Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Aktualizace metodiky a dokumentů od Buřinky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Aktualizace metodiky a dokumentů od Buřinky"— Transkript prezentace:

1 Aktualizace metodiky a dokumentů od Buřinky
Změny v metodice i dokumentech Buřinky více na portále Partner 24, v sekci: Stavební spoření/Metodika/Vklady 1) VÝPOVĚĎ SMLOUVY NEZLETILÉHO ÚČASTNÍKA PO VÁZACÍ DOBĚ od u nezletilého účastníka SS se po uplynutí vázací doby uplatňuje výpověď smlouvy bez opatrovnického soudu, pokud : souhlasí s výpovědí všichni zákonní zástupci, jeden zákonný zástupce podepisuje výpověď, druhý „Prohlášení druhého zákonného zástupce“) § 5 odst. 13 Zákona o stavebním spoření č. 96/1993 Sb. uvádí: „Ukončení smlouvy pro nezletilého účastníka se považuje za běžnou záležitost při správě jmění dítěte, dojde-li k němu po uplynutí doby stanovené v § 12 odst. 2 písm. a); nesouhlasí-li s ukončením smlouvy pro nezletilého účastníka všichni jeho zákonní zástupci, vyžaduje se souhlas soudu.” v případech, kdy nesouhlasí s výpovědí po uplynutí vázací lhůty všichni zákonní zástupci (anebo se jedná o výpověď před uplynutím vázací lhůty), je třeba předložit schválení výpovědi pravomocným rozsudkem opatrovnického soudu (zákonným zástupcům se předává dok. „Jak postupovat při výpovědi smlouvy nezletilého účastníka“).

2 2) NOVÝ TISKOPIS: 3001 Smlouva o stavebním spoření pro občana ČR i cizince  nový tiskopis je platný od 18. dubna 2016 Stará verze tiskopisu S3001H/ je určena ke skartaci! Vzor – Smlouva o SS pro občana ČR i cizince + postup 3) Další vkladové novinky: Při uzavření nové smlouvy o stavebním spoření, prodejce zaznamenává daňové rezidentství klienta a informuje klienta o systému pojištění pohledávek z vkladů, v rozsahu „Informačního přehledu o systému pojištění pohledávek z vkladů pro klienta“, který je součástí smlouvy o stavebním spoření. Klientům jsou nově zasílány elektronické výpisy do Servis24 (pokud klient službu E-faktura aktivoval), v ostatních případech jsou zasílány poštou. V případě ukončení dědického řízení je zapotřebí spolu s převzetím kopie pravomocného usnesení soudu také s dědicem vyplnit nový dokument “Dispozice pro platební styk“. Buřinka zveřejňuje postup při ověřování totožnosti smlouvy o stavebním spoření, kterou klient zpracoval prostřednictvím On-line formuláře PŘES INTERNET).

3 3) ÚVĚRY Buřinka sjednocuje limit u žádosti o Úvěr ze stavebního spoření – bez dokládání příjmů - na výši 400 tisíc Kč, od je možné převést nárok nezletilého účastníka na ÚSS pokud k převodu dochází po 6-ti letech ode dne uzavření smlouvy o SS a s převodem nároku souhlasí všichni zákonní zástupci nezletilého účastníka. při uzavření Žádosti o úvěr žadatel nově prohlašuje, že zajistí zřízení souhlasu s inkasem ve prospěch SSČS po celou dobu trvání úvěrového vztahu. V případě Úvěru od Buřinky a Hypoúvěru od Buřinky, kdy dochází k uzavření nové smlouvy o stavebním spoření, prodejce nově zaznamenává daňové rezidentství klienta (není-li žadatel daňovým poplatníkem v ČR, uvádí všechny země, kde má klient daňovou povinnost). Žadatel o úvěr, dochází-li o uzavření nové smlouvy o stavebním spoření v rámci smlouvy o Úvěru od Buřinky nebo o Hypoúvěru od Buřinky, je informován o systému pojištění pohledávek z vkladů, v rozsahu „Informačního přehledu o systému pojištění pohledávek z vkladů pro klienta“, který je přílohou smlouvy o úvěru. Buřinka zasílá elektronické výpisy do Servis24 včetně potvrzení o úrocích (pokud má klient službu E-faktura aktivovánu).

4 NOVINKA – POMŮCKA PRO OBCHODNÍKA
Aktualizované žádosti o úvěr: Buřinka spouští novou on-line aplikaci BUŘINKA24, kterou mohou externí prodejci využívat pro rychlý prodej produktů a služeb SSČS, aplikace je k dispozici na (nová aplikace nahrazuje dosavadní aplikaci SIRIUS) Kompletní informace jsou zveřejněny na portále P24 v aktualitě 968. NOVINKA – POMŮCKA PRO OBCHODNÍKA Produktový leták – společná nabídka produktů FSČS pro externí prodej: hypotéka ČS úvěry od Buřinky DPS od ČS-PS Umístění: Portál P24 Externí prodej a kooperace ČS Pro přihlášení na Portál P24 použijte: HESLO: portal24 LOGIN: partner24

5 Úrokové sazby komerčních úvěrů pro období 15. 4. 2016 – 14. 5. 2016
Pro období od do jsou úrokové sazby komerčního úvěru OBNOVA nastaveny takto: Variabilní úroková sazba (fixní na 5 let) se pro toto období pohybuje na úrovni 1,06 % - 1,10 % p. a. (v závislosti na celkové délce splatnosti úvěru). Pevná úroková sazba se pro toto období pohybuje v rozmezí 1,24 % – 1,70 % p. a. (v závislosti na celkové délce splatnosti úvěru). Konkrétní úrokové sazby pro toto období naleznete zde:


Stáhnout ppt "Aktualizace metodiky a dokumentů od Buřinky"

Podobné prezentace


Reklamy Google