Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZJEDNODUŠENÍ UKONČOVÁNÍ SMLUV O STAVEBNÍM SPOŘENÍ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZJEDNODUŠENÍ UKONČOVÁNÍ SMLUV O STAVEBNÍM SPOŘENÍ"— Transkript prezentace:

1 ZJEDNODUŠENÍ UKONČOVÁNÍ SMLUV O STAVEBNÍM SPOŘENÍ
NEZLETILÝCH ÚČASTNÍKŮ PO SCHVÁLENÉ NOVELE ZÁKONA O STAVEBNÍM SPOŘENÍ S ÚČINNOSTÍ OD 6.DUBNA 2016 Novela zákona o stavebním spoření k ukončování smluv dětí umožní ukončení smlouvy o stavebním spoření bez souhlasu opatrovnického soudu, pokud: uplynula vázací doba (doba 6 let pro nárok na státní podporu ke stavebnímu spoření) a s ukončením smlouvy souhlasí všichni zákonní zástupci dítěte. Jak postupovat? Od 6. dubna 2016 je rozhodující, zda bude smlouva ukončena až po uplynutí vázací doby, tj. po 6 letech spoření nebo před uplynutím této doby : A) Výpověď smlouvy o stavebním spoření nezletilce PO uplynutí vázací doby 6 let: Vyžaduje se souhlas druhého zákonného zástupce (ZZ) s výpovědí! Sepsat standardně tiskopis Výpověď smlouvy o stavebním spoření. Vyplnit a vytisknout Prohlášení druhého zákonného zástupce. Prohlášení druhého ZZ je k dispozici na portále P24 v sekci Tiskopisy/Šablony – vklady.

2 Postup pro on-line formuláře v modulu Partner24-SSČS:
Sepsat v aplikaci Partner24 standardně Výpověď smlouvy o stavebním spoření a vytiskněte, s výpovědí se automaticky vytiskne návod Jak postupovat při výpovědi smlouvy nezletilého účastníka, který je pouze informativní Vytisknout a vyplnit Prohlášení druhého zákonného zástupce. Prohlášení druhého ZZ je k dispozici na portáleP24 v sekci Tiskopisy/Šablony – vklady. B) Výpověď smlouvy o stavebním spoření nezletilce PŘED uplynutí vázací doby 6 let, nebo v případě, že všichni zákonní zástupci nebudou s výpovědí souhlasit: Vyžaduje se pravomocné rozhodnutí soudu o schválení výpovědi! Sepsat standardně tiskopis Výpověď smlouvy o stavebním spoření. Vytisknout a předat klientovi návod Jak postupovat při výpovědi smlouvy nezletilého účastníka (1-7972). Návod (1-7972) je k dispozici na portále P24 v sekci Tiskopisy/Šablony – vklady. Sepsat v aplikaci Partner24 standardně Výpověď smlouvy o stavebním spoření a tuto vytisknout. Automaticky se vytiskne návod Jak postupovat při výpovědi smlouvy nezletilého účastníka, který je pouze informativní. Kompletní informace jsou zveřejněny na portále P24 v aktualitě 968.

3 Probíhající akce od Buřinky
1) HYPOÚVĚR S ODHAD NEMOVITOSTI ZDARMA (do ) Podmínky a parametry akce: Odhad zdarma platí pro produkt Hypoúvěr od Buřinky bez omezení účelu, kdy výše požadovaného úvěru bude do standardní výše hodnoty zastavované nemovitosti. Nabídka financování musí být vytvořena v Kalkulátoru Hypoúvěru od Buřinky do Žádost o úvěr je nutné podepsat nejpozději do a doručit na HC nebo na MO SSČS do Uzavřenou smluvní dokumentaci je nutné doručit do SSČS do Pokud klient za odhad již zaplatil (nebo ocenění již bylo objednáno), SSČS zpětně náklady nehradí. Pokud bude provedeno posouzení vhodnosti zástavy (odhad nemovitosti) zdarma a klient se ze své vlastní vůle rozhodne nevyužít financování prostřednictvím Hypoúvěru SSČS, bude mu dodatečně účtována cena za toto posouzení dle platného ceníku SSČS.

4 2) SJEDNÁVÁNÍ SMLUV O STAVEBNÍM SPOŘENÍ DĚTÍ DO 15ti LET
(AKCE PRODLOUŽENA DO ) – aktualita na Portále č. 964 Podmínky akce se po prodloužení nemění. Při uzavření smlouvy o stavebním spoření získá klient dárek za těchto podmínek: sepsání smlouvy o stavebním spoření v období od 1. dubna 2016 do 30. června 2016, zaplacení ceny za uzavření smlouvy o stavebním spoření do 4 měsíců od sjednání smlouvy, minimální cílová částka uzavírané smlouvy o stavebním spoření je 100 000 Kč. Účastník spoření má v rámci této akce nárok pouze na jeden dárek. Dárek Buřinka zašle až po splnění výše uvedených podmínek, doručení cca 14 dní po jejich splnění. Dárek bude zaslán prostřednictvím společnosti REDA na korespondenční adresu uvedenou ve smlouvě. Výhody stavebního spoření od Buřinky: dárek od Buřinky do 36 měsíců věku dítěte dětský župánek od 3 do 15 let městský batoh od AlpinePro, oficiálního partnera českého olympijského týmu  zhodnocení vkladů až 3,4 % ročně, a to díky státní podpoře až Kč ročně a úroku z vkladů 1 % od Buřinky, vklady jsou ze zákona pojištěny ke stavebnímu spoření je možné získat výhodný úvěr ze stavebního spoření s nízkou úrokovou sazbou garantovanou od teď po dobu spoření a po celou dobu splácení.


Stáhnout ppt "ZJEDNODUŠENÍ UKONČOVÁNÍ SMLUV O STAVEBNÍM SPOŘENÍ"

Podobné prezentace


Reklamy Google