ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Advertisements

Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_NÁRODNÍ.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Akciová společnost Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Živnost Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Věci a jejich rozdělení Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Podnik Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Obchodní společnosti Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Společnost s ručením omezeným Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Hodnocení a odměňování pracovníků OBSAH: 1.Výrobní faktory v podnikové činnosti 2.Majetek podniku a jeho členění 3.Členění z hlediska složení majetku podniku.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO 15 Název.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Nekalá soutěž Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
N á zev š kolyS Š HS Kroměř í ž Č í slo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zme š kalov á N á zev š ablony VY_32_INOVACE EKO N á zev DUMu EKO
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Ekonomika pro kuchaře Název vyučovací oblasti: Národní hospodářství Ročník / obor studia:I. –
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Ekonomika– národní hospodářství
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Ekonomika veřejného sektoru
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Domovní elektrická instalace
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Základy zbožíznalství
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TEMATICKÝ CELEK
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Transkript prezentace:

ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE 11-3-02 Národní hospodářství Autor: Ing. Bc. Ludmila Badurová Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky

Anotace Prezentace podporuje výuku ekonomického středoškolského vzdělávání. Obsahem je oblast národního hospodářství včetně jeho odvětvové struktury. Jsou zde uvedeny i gastronomické organizace.

Národní hospodářství „NH rozumíme soubor činností hospodářského charakteru uskutečňovaný na určitém území státu za účasti všech jeho výrobních faktorů.“

ROZPOČTOVÉ ORGANIZACE - Provoz je plně hrazen ze státního rozpočtu PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE - Činnost je částečně hrazena ze státního rozpočtu (armáda, policie, soudnictví…) HOSPODÁŘSKÉ ORGANIZACE - Nejsou dotovány ze státního rozpočtu vůbec, jejich provoz je plně hrazen z podnikatelské činnosti

Gastronomie a gastronomické organizace Jsou součásti sektoru služeb Asociace hotelů a restaurací České republiky Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Asociace sommelierů ČR Česká barmanská asociace

POUŽITÁ LITERATURA MACH, Josef. Ekonomika pro střední odborná učiliště obor kuchař/číšník 1. díl. Praha: FORTUNA, 2011, 39 - 41. ISBN 978-80-7373-034-5 MACH, Josef. Ekonomika pro střední odborná učiliště obor kuchař/číšník 1. díl. Praha: FORTUNA, 2011, 39. ISBN 978-80-7373-034-5. [cit. 2012-12-02] AUTOR NEUVEDEN. Odvětvová struktura národního hospodářství [online]. [cit. 3.2.2013]. Dostupný na WWW: http://www.czso.cz/csu/2012edicniplan.nsf/kapitola/5013-12-n_2012-04 AUTOR NEUVEDEN. Gastronomie [online]. 2.11.2012 [cit. 3.2.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Gastronomie