Název školy: ZŠ A MŠ Březno

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace.Český.
Advertisements

Kamarádství, přátelství. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Vendula Steidlová Název : VY_32_INOVACE_04_SHODA.
Zvláštnosti větné stavby Jarmila Karlovcová 8. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jarmila Karlovcová. Dostupné z Metodického.
Shoda přísudku s podmětem OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-L
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Procvičování podstatných jmen. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Základní skladební dvojice Název sady: Český jazyk a literatura.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Ing. Jaromír Šmíd Název : VY_32_INOVACE_01_Počátky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_16_Od miminka po dědu TÉMA:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.2.7 Pověst Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Přívlastek II VY_32_INOVACE_03-28 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Mluvnický zápor Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Věta jednoduchá VY_32_INOVACE_8
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
Sada 7 Jazyková výchova Autor: Dana Doležalová ZŠ a MŠ Dešná
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
VY_32_INOVACE_01_Český jazyk_8.ročník 16_Pád podstatných jmen
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
AUTOR: Mgr. Kateřina Palečková NÁZEV: VY_32_INOVACE_5C_02
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640
VY_32_INOVACE_53 Název školy: ZŠ A MŠ Březno. Autor:
VY_32_Inovace_ Základní skladební dvojice
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
VY_32_INOVACE_ČJ.5.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Štěpánka Beranová Datum: Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk.
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VY_32_INOVACE_58 Název školy: ZŠ A MŠ Březno. Autor:
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Český jazyk 2 . ročník PŘEHLEDY
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
My se pádů nebojíme, my umíme létat!
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A15Prv2_Rodina
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Autor: Mgr. Monika Hřavová
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 7. ročník
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Mgr. Jana Šulcová
Autor: Mgr. Eva Kotounová Název: VY_32_INOVACE_2C50Čj6_Přívlastek
Věta jednoduchá, souvětí Přečti si větu a klikni na správnou odpověď Dnes musíš psát rychleji, abychom stihli autobus, protože jedeme do kina. Věta.
VY_32_INOVACE_52 Název školy: ZŠ A MŠ Březno. Autor:
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_CJ8_05
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Vymyšlený příběh Běželová
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
VEDLEJŠÍ VĚTA PŘEDMĚTNÁ
Název školy : ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL,OKRES CHEB
Předmět VY_32_INOVACE_03-24 Ročník: 6. Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
RVČ - předmět, přívlastek, doplněk
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: : VY_32_INOVACE_10_PRVOUKA_RODINA.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Pořádek slov v české větě
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_08_Moje rodina
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí
Transkript prezentace:

Název školy: ZŠ A MŠ Březno Autor: Petr Pacholátko Název: VY_32_INOVACE_24_INTERPUNKCE Téma: Interpunkce ve větě jednoduché Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0360 Anotace: Materiál k interaktivní tabuli – Český jazyk pro 9.ročník ZŠ, Interpunkce ve větě jednoduché

INTERPUNKCE VE VĚTĚ JEDNODUCHÉ

Vašek největší mluvka třídy najednou ztratil řeč. Potkala Milenu svou nejlepší kamarádku. Hovořili o Gagarinovi prvním kosmonau-tovi. Alois Jirásek autor románu Psohlavci psal historickou beletrii. O jaký mluvnický jev se jedná?

PŘÍSTAVEK Vašek, největší mluvka třídy, najednou ztratil řeč. Potkala Milenu, svou nejlepší kamarádku. Hovořili o Gagarinovi, prvním kosmonau-tovi. Alois Jirásek, autor románu Psohlavci, psal historickou beletrii. Přístavek oddělujeme vždy čárkami.

Teď ti Karle neodpovím. To je milý příteli celá pravda. Tuhle náladu ti tedy bručoune nezávidím. Tento večer vážení posluchači patří jen vám. To vám tedy sousede musím vyprávět. O jaký mluvnický jev se jedná?

OSLOVENÍ Teď ti, Karle, neodpovím. To je, milý příteli, celá pravda. Tuhle náladu ti tedy, bručoune, nezávidím. Tento večer, vážení posluchači, patří jen vám. To vám tedy, sousede, musím vyprávět. Oslovení oddělujeme vždy čárkami,

Haló je tu někdo? Brr to je zima. Au to to bolí. Bum to byla rána. Jejej to je legrace. O jaký mluvnický jev se jedná?

CITOSLOVCE Haló, je tu někdo? Brr, to je zima. Au, to to bolí. Bum, to byla rána. Jejej, to je legrace. Citoslovce vždy oddělujeme čárkou (uprostřed věty čárkami).

Byl to skromný nenáročný člověk. Bylo to od něho milé kamarádské gesto. Moje babička byla skromná nenáročná žena. Maminka tatínek a jejich děti jeli na dovo-lenou k moři. Jednal s nimi tvrdě nemilosrdně a povýše-ně. O jaký mluvnický jev se jedná?

NĚKOLIKANÁSOBNÝ VĚTNÝ ČLEN Byl to skromný, nenáročný člověk. Bylo to od něho milé, kamarádské gesto. Moje babička byla skromná, nenáročná žena. Maminka, tatínek a jejich děti jeli na dovolenou k moři. Jednal s nimi tvrdě, nemilosrdně a povýšeně. Několikanásobný větný člen oddělujeme čárkami nebo spojkami

Na zahradě stál stůl obklopený židlemi. Lípa obsypaná květy bzučela roji včel. Silnice lemovaná mohutnými lípami ubíha-la do daleka. Z komína postaveného z bílých cihel se mohutně kouřilo. O jaký mluvnický jev se jedná?

PŘÍVLASTEK VOLNÝ Na zahradě stál stůl, obklopený židlemi. Lípa, obsypaná květy, bzučela roji včel. Silnice, lemovaná mohutnými lípami, ubí-hala do daleka. Z komína, postaveného z bílých cihel, se mohutně kouřilo. Přívlastek volný oddělujeme čárkami.