Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Advertisements

Nabytí státního občanství Pozbytí státního občanství Krajské úřady Adresa místa trvalého pobytu Adresa pro doručování písemností Ohlašovny Rozvod; neplatnost;
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Vztah předpisů na ochranu osobních údajů a předpisů k právu na informace Odborný seminář STMOÚ 23. – 25. říjen 2011 Špindlerův mlýn.
Právo na informace Zák. č. 106/1999 Sb.,o svobodném přístupu k informacím.
EGon Centrum ORP Nový Bydžov Czech POINT – Evidence obyvatel II Ing. Martin Kořínek.
Krajská správa ČSÚ v Plzni | Slovanská alej 36, Plzeň | Miloslav Chlad CIZINCI V ČR A PLZEŇSKÉM KRAJI Tisková konference, Plzeň,
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Veřejné rejstříky - Obchodní rejstřík.
Evidence obyvatel a trvalý pobyt Zpracoval: KrÚ JMK duben 2013.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Zdravotnictví a nová legislativa Alena Riegerová vedoucí odboru zdravotnictví KÚ LK.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Rodinné právo 1 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ŽIVNOSTI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Základy rodinného práva Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
EGon Centrum ORP Nový Bydžov Czech POINT – Evidence obyvatel Ing. Martin Kořínek.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
Evidence obyvatel a trvalý pobyt Zpracoval: KrÚ JMK březen 2017
Krajský úřad Zlínského kraje
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Úřad práce České republiky
Přijímací řízení 2017 Porada ředitelů škol a školských zařízení Libereckého kraje Ing. Eva Kotková.
NÁLEŽITOSTI ROZHODNUTÍ A ODVOLÁNÍ SEMINÁŘ
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
Manželství v MPS Mgr. Jana Turoňová.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Název materiálu
eRecept – komunikace se základními registry
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
Zapisovatelé : Informace o způsobu zápisu
Odpovědnost za poškození životního prostředí
Místní poplatky (kontrolní činnost KÚZK za období )
Správa sociálního zabezpečení
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Právnická fakulta MU Brno březen 2017 © petr průcha
Zvláštní odborná způsobilost
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Evidence obyvatel a trvalý pobyt Zpracoval: KrÚ JMK duben 2013
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Výchova k občanství Státní správa a samospráva
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Zvláštní část JUDr. Alena KLIKOVÁ.
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Zapisovatelé : Informace o způsobu zápisu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
DOBROVOLNÉ SVAZKY OBCÍ
Rodinné právo – vybrané otázky
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Iveta Pluhaříková. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
SPRÁVNÍ ODBOR MĚSTSKÉHO ÚŘADU NOVÝ BOR
Přijímací řízení pro školní rok 2018/2019.
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Matriční úřad.
Zprostředkování osvojení z ciziny Mikulov Mgr. Lucia Skorušová
Přijímací řízení pro školní rok 2019/2020.
Mezinárodní osvojení, osvojitelnost dítěte
Odbor právní a Krajský živnostenský úřad
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Transkript prezentace:

Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel Sjednocující postupy pro zaměstnance krajských úřadů, obecních úřadů obcí s rozšířenou působností, matričních úřadů, ohlašoven a soudů Zapisovatelé : Nabytí státního občanství Pozbytí státního občanství Krajské úřady Adresa místa trvalého pobytu Adresa pro doručování písemností Ohlašovny Rozvod; neplatnost; neexistence manželství Zrušení ; neplatnost; neexistence registrovaného partnerství Omezení; zbavení způsobilosti k právním úkonům Soudy Přidělení rodného čísla • Narození • Změny údajů • Údaje o otci • Popření otcovství • Osvojení • Uzavření manželství • Vznik registrovaného partnerství • Úmrtí Matriční úřady K nově zavedenému občanu při nabytí státního občanství související údaje Obecní úřady obcí s rozšířenou působností

Informace o činnostech obecních úřadů obcí s rozšířenou působností od 1.7.2010 v souvislosti se zapisováním údajů do Informačního systému evidence obyvatel ( dále jen „ISEO“ ) V souvislosti s nabytím účinnosti zákona č. 227/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech, jímž se mimo jiné novelizoval zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů (zákon o evidenci obyvatel), ve znění pozdějších předpisů, upřesňujeme sjednocující postup pro zaměstnance krajských úřadů, obecních úřadů obcí s rozšířenou působností, matričních úřadů, ohlašoven a soudů, jakožto zapisovatelů do agendového informačního systému evidence obyvatel.

obcanmat@mvcr.cz osc@mvcr.cz varmuza@mvcr.cz; svatava.horakova@mvcr.cz Zápis údajů do ISEO prováděný obecními úřady obcí s rozšířenou působností - kontakty na zaměstnance Ministerstva vnitra V případě nejasností, týkajících se zveřejněného sjednocujícího postupu, je možné kontaktovat zaměstnance odboru všeobecné správy, odboru správních činností, odboru centrálních informačních systémů a odboru rozvoje projektů a služeb eGovernment Ministerstva vnitra na následujících e-mailových adresách: pro oblast státního občanství a matričních událostí obcanmat@mvcr.cz pro problematiku trvalých pobytů a změnových hlášení soudů osc@mvcr.cz pro záležitosti programové a technické varmuza@mvcr.cz; svatava.horakova@mvcr.cz

Zápis údajů do ISEO prováděný obecními úřady obcí s rozšířenou působností u občanů, kteří nabyli státního občanství Provádí : obecní úřady obcí s rozšířenou působností, v hlavním městě Praze městské části určené Statutem hlavního města Prahy a v územně členěných statutárních městech magistráty těchto měst (dále jen „obecní úřad obce s rozšířenou působností“).   Úředník obecního úřadu obce s rozšířenou působností u občanů, kteří nabyli státní občanství České republiky provede zápis souvisejících údajů.

u občanů, kteří nabyli státní občanství České republiky, Zápis údajů do ISEO prováděný obecními úřady obcí s rozšířenou působností u občanů, kteří nabyli státního občanství Úředník obecního úřadu obce s rozšířenou působností u občanů, kteří nabyli státní občanství České republiky, provede zápis u otce, matky, popřípadě jiného zákonného zástupce v rozsahu následujících údajů:   jméno, popřípadě jména, příjmení, rodné číslo v případě, že jeden z rodičů nebo jiný zákonný zástupce nemá přiděleno rodné číslo, zapíše se jméno, popřípadě jména, příjmení a datum narození, je-li jiným zákonným zástupcem dítěte právnická osoba, zapíše se název a adresa sídla;

Úředník obecního úřadu obce s rozšířenou působností u občanů, Zápis údajů do ISEO prováděné obecními úřady obcí s rozšířenou působností u občanů, kteří nabyli státního občanství Úředník obecního úřadu obce s rozšířenou působností u občanů, kteří nabyli státní občanství České republiky, provede zápis v rozsahu následujících údajů:   rodinný stav, datum, místo a okres uzavření manželství, došlo-li k uzavření manželství mimo území České republiky, vede se místo a stát, datum nabytí právní moci rozhodnutí soudu o prohlášení manželství za neplatné, datum nabytí právní moci rozhodnutí soudu o neexistenci manželství, datum zániku manželství smrtí jednoho z manželů, nebo datum nabytí právní moci rozhodnutí soudu o prohlášení jednoho z manželů za mrtvého a den, který byl v pravomocném rozhodnutí soudu o prohlášení za mrtvého uveden jako den smrti, popřípadě jako den, který nepřežil, datum nabytí právní moci rozhodnutí soudu o rozvodu manželství

Úředník obecního úřadu obce s rozšířenou působností u občanů, Zápis údajů do ISEO prováděný obecními úřady obcí s rozšířenou působností u občanů, kteří nabyli státního občanství Úředník obecního úřadu obce s rozšířenou působností u občanů, kteří nabyli státní občanství České republiky, provede zápis v rozsahu následujících údajů:   datum a místo vzniku registrovaného partnerství, datum nabytí právní moci rozhodnutí soudu o neplatnosti nebo o neexistenci registrovaného partnerství, datum zániku registrovaného partnerství smrtí jednoho z partnerů, nebo datum nabytí právní moci rozhodnutí soudu o prohlášení jednoho z partnerů za mrtvého a den, který byl v pravomocném rozhodnutí soudu o prohlášení za mrtvého uveden jako den smrti, popřípadě jako den, který nepřežil, datum nabytí právní moci rozhodnutí soudu o zrušení registrovaného partnerství

Úředník obecního úřadu obce s rozšířenou působností Zápis údajů do ISEO prováděný obecními úřady obcí s rozšířenou působností u občanů, kteří nabyli státního občanství Úředník obecního úřadu obce s rozšířenou působností u občanů, kteří nabyli státní občanství České republiky, provede u manžela nebo registrovaného partnera zápis v rozsahu následujících údajů: jméno, popřípadě jména, příjmení rodné číslo; je-li manželem nebo registrovaným partnerem fyzická osoba, která nemá přiděleno rodné číslo, vede se jméno, popřípadě jména, příjmení manžela nebo registrovaného partnera a datum jeho narození

Úředník obecního úřadu obce s rozšířenou působností Zápis údajů do ISEO prováděné obecními úřady obcí s rozšířenou působností u občanů, kteří nabyli státního občanství Úředník obecního úřadu obce s rozšířenou působností u občanů, kteří nabyli státní občanství České republiky, provede u dítěte zápis v rozsahu následujících údajů: jméno, popřípadě jména, příjmení rodné číslo dítěte; je-li dítě cizinec, který nemá přiděleno rodné číslo, zapíše se jméno, popřípadě jména, příjmení dítěte a datum jeho narození

Úředník obecního úřadu obce s rozšířenou působností Zápis údajů do ISEO prováděný obecními úřady obcí s rozšířenou působností u občanů, kteří nabyli státního občanství Úředník obecního úřadu obce s rozšířenou působností u občanů, kteří nabyli státní občanství České republiky, je povinen zapsat stanovené údaje do informačního systému bez zbytečného odkladu, nejpozději však do 3 pracovních dnů ode dne, kdy se o vzniku nebo změně skutečnosti související se zapsaným údajem dozví.

Zápisy údajů do ISEO Zapisovatel údajů do informačního systému odpovídá za správnost zapisovaného údaje. Vznikne-li při zápisu údaje nebo při výkonu agendy, při níž využívá zapisovatel údaje z ISEO, pochybnost o správnosti údaje označí tento údaj jako nesprávný předá informaci o této skutečnosti příslušnému obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností podle místa trvalého pobytu. Příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností provede zjišťování správnosti údajů. Po ukončení zjišťování správnosti údajů provede příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností, jestliže byl údaj nesprávný, jeho opravu odstraní označení o nesprávnosti o výsledku informuje zapisovatele, který pochybnost o správnosti uplatnil.

Zápisy údajů do ISEO Vznikne-li při využívání údajů z informačního systému uživatelem, který je oprávněn užívat údaje na základě zvláštního právního předpisu, pochybnost o jejich správnosti, je povinen informovat o této skutečnosti příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností podle místa trvalého pobytu, který tento údaj označí jako nesprávný. Příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností provede zjišťování správnosti údajů. Po ukončení zjišťování správnosti údajů provede příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností, jestliže byl údaj nesprávný, jeho opravu odstraní označení o nesprávnosti o výsledku informuje uživatele, který pochybnost o správnosti uplatnil.