Exkurze žáků sedmých ročníků ZŠ Školní 1480, Chomutov Projekt LABORA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_ZAPADNI_CECHY_LAZNE.
Advertisements

2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Důvod přijetí novely:  1. Přesunutí úpravy odškodňování pracovních úrazů a nemocí z povolání z přechodných ustanovení (§ 364 až § 390) do jedenácté části.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Příběh o mravenečkovi Každý den po včasném příchodu do práce se pouští malý mraveneček okamžitě do práce...
Pot Luck Podnik vedený dětmi. Po zvolení vedení přišel čas na vymýšlení toho co budeme prodávat, jméno firmy a loga.
VZNIK PRACOVNÍHO POM Ě RU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_08_VZNIK PRACOVNÍHO.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Mgr. Michal Oblouk.  chceme-li žít ve společnosti, musíme přijmout předem stanovená pravidla, která vymezují hranice lidského soužití  rozlišujeme 3.
9. Mateřská škola, Písek, Alšova Identifikační údaje o škole Právní subjekt:Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391.
Společně bezpečně v Evropské unii EU – Hodnocení rizik u malých firem a mikrofirem 2012.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_3001_LICHVA Téma: Pojem _ LICHVÁŘSKÉ PRAKTIKY Číslo projektu:
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP Vzdělávání ředitelů středních škol Kraje Vysočina Téma: Prezentuje: Ing. Josef Crha, ředitel SŠT Žďár nad.
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
Moravská Ostrava, Ostrava
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
„ Ondra pomáhá ptáčkům“
MÁ SMYSL POŘÁDAT KONFERENCE?
Odborná praxe v Německu
Bojíte se francouzštiny?
Mimoškolní aktivity dětí
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Krystýna Cirhanová studentka sekundy Angličtina v Egyptě-2015
pravodaj Z Obce Troubky - Zdislavice Vážení spoluobčané,
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_05_FAZE_MESICE Název materiálu:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Dobrá praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Školní rok 2013/ ZŠ Elišky Krásnohorské 10 Plzeň
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Vyjmenovaná slova po M - homonyma
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace O PERNÍKOVÉ CHALOUPCE Název : VY_32_inovace_13 - ČJ – O perníkové.
Úvodní a seznamovací hry
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Doplněk (verbální atribut)
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Autor: Mgr. Jana Burdzová
Návštěva planetária České Budějovice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Autor: Mgr. Monika Hřavová
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola, Teplice
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Děti odsouzených rodičů
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
zpracovaný v rámci projektu
Sebehodnocení školy z pohledu zřizovatele (obce)
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
VY_32_INOVACE_VO.9.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.01_PRÁVNÍ ZÁKLADY STÁTU-ZNAKY.
Československá republika-demokratický stát
Obědy ve Školní jídelně 5.A 2016/2017
Logistický systém ve společnosti Těžké strojírenství Plzeň a.s.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Novelizace legislativy ve vztahu k RM ovocných rodů a druhů, podmínky pro UŘ v roce 2018 Lísek,
Rozvoj geometrických představ
Naučil jsem se....
OBCHODNÍ PRÁVO Občanská nauka 1. M
Zemědělské družstevnictví Družstva za první republiky a dnes
Cukrárna, Akva-Tera, Plzeňská věž
Umím si umýt ruce Samostatně používám ručník Nepoužívám v průběhu dne nebo odpoledního odpočinku pleny Umím používat WC (nepoužívám nočník!) Umím se vysmrkat,
ROZVAHA (Bilance) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
1.B paní učitelky Lenky Vítové
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Zdravá svačina VY_52_INOVACE_27
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Exkurze žáků sedmých ročníků ZŠ Školní 1480, Chomutov Projekt LABORA NEMAK

Dne 22.2.2018 jsme společně s paní učitelkou Martinou Novákovou vyjeli na exkurzi do firmy NEMAK s.r.o. Exkurzi pro nás zajistila Okresní hospodářská komora v Chomutově v rámci projektu LABORA. Jak jsme se dozvěděli z povídání a letáčků, jedná se o přeshraniční projekt, aktivity, kdy se žáci základních a středních škol mohou přímo v praxi seznámit s profesemi, firmami a podniky a připravit se tak na budoucí povolání.

Ráno nás paní učitelka také poučila o bezpečnosti, ukázala pár obrázků firmy a vysvětlila, proč je důležité podívat se nejen na videa, ale přímo do procesu a na místo činu  Havraň 137 434 40 Most 1 https://www.obrazky.cz/?q=nemak+&sgId=RVqMDAIUzbP74Ska9-9uzhwoknZfkimbzi4iYGqjkw%3D%3D&thru=&aq=#id=9ac0663fda9326b9 https://www.obrazky.cz/?q=nemak+&sgId=RVqMDAIUzbP74Ska9-9uzhwoknZfkimbzi4iYGqjkw%3D%3D&thru=&aq=#id=d4978775e0a39844

Ještě před exkurzí nás překvapilo, proč paní učitelka zjišťuje, jak máme velkou nohu… … jakmile jsme vstoupili do budovy NEMAKu, tak nám bylo vše jasné…BEZPEČNOST je zde na prvním místě!

Cesta autobusem byla pohodová a klidná, asi za půl hodinky jsme byli na místě a plni očekávání jsme vstoupili do areálu firmy. Hned na bráně si Šíma všiml zajímavé tabulky s nápisem a číslem … 38 dní bez nehody. Až během povídání jsme pochopili, že jde o velmi důležitý údaj, který vypovídá o zajištění, bezpečnosti a zodpovědnosti zaměstnanců. Ve vestibulu nás zase překvapil automat na nápady a zlepšovací návrhy zaměstnanců.

Každý zaměstnanec firmy má možnost vyjádřit své názory a nápady.

Po vstupu do firmy jsme byli uvedeni do přednáškové místnosti, kde nás čekalo občerstvení a přednáška o firmě a BOZP.

Dozvěděli jsme se mnoho zajímavého o firmě, jejích dceřinkách a pracovních příležitostech.

Pochopili jsme, že bezpečnost, dobré jméno firmy, spokojenost zaměstnanců a kvalita výroby jsou na prvním místě.

Bezpečnost z teorie přešla v praxi … aneb před vstupem do výrobních hal.

Prohlídka a povídání na halách byla velmi zajímavá.

Markova 3D ruka, aneb Mára pod scannerem.

Co jsme se dozvěděli a co se nám líbilo? Mně se líbilo, že jsem viděl na vlastní oči firmu, která vyrábí součástky do aut. Líbilo se mi, že lidé ve firmě byli přátelští a vzájemně spolupracují. Dozvěděla jsem se o reakci hliníku a kyslíku. Moc se mi líbili roboti, bylo to velmi zajímavé. Bylo to úžasné, zajímám se od mala o motorky a auta. Moc se mi exkurze líbila, už vím k čemu se využívá hliník a jaké má vlastnosti. Byli jsme překvapeni pohoštěním a milým přijetím. Jsem moc ráda, že mne tam paní učitelka vzala, bylo to poučné. Konečně mám představu, nikdy jsem takovou halu neviděla.

Už vím z čeho se dělá hlavice do auta. Jsem rád, že se někam šlo, děti se mohou rozhodnout, kam půjdoustudovat. Všichni tam byli hodní, jednomu klukovi naskenovali ruku, fakt hustý. Nelíbil se mi zápach a smrad, který byl cítit už před továrnou. Všimla jsem si, že bezpečnost je u nich na prvním místě, mají tam vyhrazené pěšinky, aby se nikdo nepřipletl do cesty vysokozdvižnému vozíku. Líbili se mi obr roboti, kteří se pohybují jako mechanická ruka, jakmile přijde forma, tak ji vezme, zastřihne a položí na pas a pořád dokola. Chtěla bych tam i pracovat. Doufám, že tam příště zase půjdeme. Den v Nemaku se mi velmi líbil. Děkuji za zážitek, nemám slov. Byla i sranda, byl to skvěle prožitý den. Získala jsem nové vědomosti, sranda, prostě nejlepší den.

Moc děkujeme, bylo to super… …sedmáci ze ZŠ Chomutov Školní a Mgr. Martina Nováková